ponedjeljak, 14. srpnja 2014.

LA ROCHE-POSAY: MOJE ISKUSTVO

Moj prvi susret sa LRP kozmetikom bio je prošle jeseni kada mi je lice bilo u dosta lošem stanju. Nakon puno pročitanih pozitivnih recenzija, odlučila sam se za kupnju i nisam požalila!

IMG_20140707_173956 A

LRP je kozmetika pristupačne cijene i jako odgovara mojem tipu kože (mješovota koža sa izraženo masnom T zonom).

Effaclar Duo (+) je nova inačica kreme Effaclar Duo i po meni je puno bolja. Koristim je povremeno, kada se stanje moje T zone pogorša. Nanosim je ujutro i navečer na područja koja želim tretirati. Nisam primijetila da mi isušuje kožu lica, niti bilo koje druge negativne reakcije. Effaclar Duo (+) je nekomedogen, hipoalergen i bez parabena. Jako sam zadovoljna djelovanjem ove kreme i kad mi se "gamad“ pojavi na licu, uvijek prvo posežem za njom.

IMG_20140707_193301

Dolazi u količini od 40ml po cijeni od oko 100kn.

Omiljena uvimalica za lice u vrijeme kada mi se koža prekomjerno masti je LRP Effaclar Gel za umivanje masne i osjetljive kože. Ovaj gel je prozirne teksture i neutalnog, pomalo „ljekarničkog“ mirisa. Koristim ga za umivanje lica ujutro i navečer. Blag je prema koži i lagano se pjeni. Sadrži termalnu vodu La Roche-Posay. U njegovom sastavu nema parabena, boja ni aklohola. Nakon umivanja ovim gelom, imam osjećaj stvarno čiste kože lica.

Posebno mi se sviđa ovo pakiranje u boci sa pumpicom na vrhu, jer ga je tako lakše dozirati.

IMG_20140707_174130

Dolazi u količini od 400ml po cijeni od 125,24kn.

LRP Lotion Apaisante Physiologique je tonik iz iste kolekcije koji koristim nakon umivanja lica LRP Effaclar gelom. Ovim tonikon natopim blazinicu i lagano prođem po problematičnim mjestima na licu. LRP Lotion sužava i odčepljuje pore, a kako proizvođač ističe i „potiče ljuštenje“. Jedina moja zamjerka je što sadrži alkohol. Zato ga ne nanosim na cijelo lice, da ne bi došlo do isušivanja kože.

IMG_20140707_193055 a

Dolazi u pakariranju ood 200ml po cijeni od 107kn.

LRP EFFACLAR MAT je krema koju sam kupila tek prije tri tjedna, nakon duge potrage za dnevnom kremom koja će mi u ovim ljetnim danima spriječiti sjaj na licu. Krema je lagana, više izgledom podsjeća na gel, nego na kremu. Nije komedogena, na mom licu se brzo upije i dobro ga hidratizira. Prvenstveno je namijenjena osobama sa masnom kožom, jer u sebi ima sastojke koji spriječavaju prekomjerno lučenje seruma i ujedno matira kožu. Jako sam zadovoljna ovom kremom, jer konačno je moje lice matirano i do pet sati. Pokazala mi se kao dobra podloga za puder.

IMG_20140707_193246 a

Dolazi u pakiranju od 40ml, po cijeni od 132kn.

LRP EFFACLAR A. I. je korektor za ciljano uklanjanje nepravilnosti na licu. Proizvođač kaže: „Intenzivni lokalizirani tretman koji dubinski uklanja nepravilnosti i sprječava nastanak tragova. Niacinamide sprječava razvoj nepravilnosti na koži, kombinacija Piroctone Olamina i Glycacila čisti i sprječava razmnožavanje bakterija za bržu resorpciju nepravilnosti,  LHA mikroeksfolijacijsko djelovanje i termalna voda La Roche-Posay zajedno potiču proces obnove kože.“

Ovdje bi opis proizvođača i moja iskustva bila u sukobu! Meni ovaj korektor apsolutno ništa ni pozitivno ni negativno nije napravio na licu! Koristila sam ga prema uputama, nanosila direktno na problematično područje dva puta dnevno. Nije isušivao postojeće akne niti je spriječavao nastanak novih. Razočaranje totalno!!!

Pogled na sliku govori vam da sam stvarno bila uporna sa korištenjem ovog korektora.

IMG_20140707_193217 A

Dolazi u pakiranju od 15ml, po cijeni od 99kn.

Sve LRP proizvode možete kupiti na StrawberryNET (link je ovdje) i na Online Moja ljekarna (link je ovdje).

Na ovom linku možete potražiti u svom gradu ljekarnu koja prodaje LRP proizvode.

MOJ ZAKLJUČAK

La Roche-Posay je jako dobar ljekarnički brend i imam namjeru isprobati još neke njihove proizvoda. Svi LRP proizvodi koje sam probala (osim Effaclar A.I.) su mi se pokazali odlični i odradili su svoj posao. Imate moju toplu preporuku LRP proizvoda ukoliko imate masnu kožu kao ja.

VJERUJEM DA JE VEĆINA VAS PROBALA NEKI OD LRP PROIZVODA . KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?







Broj komentara: 14

  1. Ostatak opisanih proizvoda mi nikad nije trebao, ali zato jesam kupila LRP EFFACLAR A. I. korektor da pomogne sanirati gamad kad iskoči, ali se apsolutno slažem s tobom, to apsolutno ništa ne djeluje. I kao i ti, isprobala sam puno puta, ali nikad nikakvog učinka. Volla bih pronači neku učinkovitu gel/kremicu za tu svrhu, sve to sam do sada isprobala me nije baš dojmilo...

    OdgovoriIzbriši
  2. *Voljela, *što...a jesam nepismena jutros :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Imala sam i od Vishy istu stvar-ne pomaže. Ja očekujem da taj korektor bude neki "koncentrat", puno jači od svih ostalih kremica iz kolekcije koji će "gamad" uništiti već u nastanku

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno voliš LRP :D Effaclar Duo (+) koristi moja sestra protiv prištića i jako je zadovoljna, ja na svu sreću nemam tih problema. Meni se ova matirajuća kremica čini jako zanimljivom, kao i umivalica :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni osobno su gel i losion bili strašno isušujući, a voljela bit probati matirajuću kremicu

    OdgovoriIzbriši
  6. Nema što nisam probala od LRP pa tako i ove proizvode. Effeclar A.I. sam kupila nebrojeno puta unazad 5 godina. Prvo, on ne djeluje na svaku vrstu gamadi. Ako je akna koja je upaljena, on ju neće sasušiti već "izvući", ako se radi o neupaljenim aknama tu najbolje pomaže ali treba bar 3 puta dnevno koristiti. Može i preko šminke. Mislim da malo previše isušuješ kožu svim ovim proizvodima pa se pojačano masti. Ubaci neku hidrataciju i SPF.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala ti na prijedlogu i objašnjenju!

    OdgovoriIzbriši
  8. Da, sve ovisi o tipu kože! Ja ove proizvode ne koristim stalno, nego samo kad mi se pojavi "gamad" po licu.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ako nemaš problema sa masnom kožom, ne kupuj ništa od proizvoda koje sam navela u postu! Mogu ti samo isušiti kožu. Prava si sretnica što nemaš ovakvih problema!

    OdgovoriIzbriši
  10. Koristila i ja taj Effaclar A.I. i mogu samo potvrditi da apsolutno ništa ne radi.Vjerojatno imamo neke gigantske pristice. :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Hahaha....vjerojatno! Cijela linija proizvoda je super, mora nesto i ne valjati!

    OdgovoriIzbriši
  12. Koristila sam samo losion za tijelo,jako mi se svidio. Koža je baršunasta nakon nanošenja. Ostatak nažalost nisam isprobala

    OdgovoriIzbriši
  13. A ja nisam probala taj losion za tijelo i baš mi je žao!

    OdgovoriIzbriši