subota, 6. srpnja 2024.

GUERLAIN AGUA ALLEGORIA NEROLIA VETIVER FORTE edp

 


Guerlain je prestižni, bezvremenski, luksuzni brend koji datira još od 1828. godine. Volim njegovu kozmetiku te mislim da kod ovog brenda cijena opravdava kvalitetu.
Guerlain pafemi i toaletne vode iz linije Agua Allegoria vizualno su prelijepi. Danas, kada se cijeni minimalističko pakiranje parfema, Agua Allegoria parfemi su prepoznatljivo i bogato ukrašeni mrežastim, zlatnim detaljem. Ovo luksuzno pakiranje odlično odgovara luksuznim mirisima iz ove linije.



Guerlain Agua Allegoria Nerolia Vetiver Forte edp je novi miris predstavljen 2023. godina a kreirao ga je Delphine Jelk.

Ovo je svjež cvjetno-aromatični miris za kojeg kažu da je unisex, ali ja se ne bih s tim složila. Ne bih voljela da moj muškarac ovako miriše.


Olfaktorna piramida:

Gornje note: bergamot, list smokve, petitgrain

Srednje note: neroli, smokva, ruža

Bazne note: vetiver, cedar, tonka grah


Neroli i vetiver su dominantne note, a vetiver je taj koji mirisu daje aromatičnu notu. 

Intezivan neroli obavijen je kremastim akordom smokve, toplim vetiverom i bademom iz tonka graha. Samo lagano osjećam ružu. Nije mi baš draga ruža u parfemima, ali moram priznati, ovdje je ona odlično uklopljena.

Dok ne odstoji na koži čini mi se da je identičan originalnoj Nerolia Vetiver edt.

Kasnije se osjeti da je nerolia u Forte verziji puno slađa i zato miris gubi dio svoje oštrine.

Miris je općenito linearan tako da se više ne mijenja u svom razvijanju.

Na mojoj koži miris se jako projicira oko sat vremena nakon čega počinje slabiti. Kao body scent osjeća se i do pet sati.


Općenito, Guerlain Agua Allegoria Nerolia Vetiver Forte edp je kvalitetan dnevni miris jer daje osjećaj svježine i čistoće.

Dostupan je na Notino web shopu gdje je često na popustu i do 20%.

PR post


Jeste li probale ovaj prafem? Koji je vaš must have ljetnji miris?

 




Nema komentara