četvrtak, 11. kolovoza 2022.

KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM #6

 


Nastavljam niz recenzija o kremama sa spf faktorom. Možda malo krasnim sa recenzijom ali trebalo je duže vrijeme testirati ove kreme kako bih napisala kvalitetnu recenziju.
Neću se ponavljati i pisati koliko je važno svaki dan koristiti kremu sa spf zaštitom čak i preko zime. Reći ću vam samo da ona najbolje prevenira pojavu bora i mrlja izavanih štetnim sunčevim zračenjem.
Pogledajmo koje sam nove kreme testirala i koliko sam njima zadovoljna.

A`pieu Pure Block Daily Sun Cream SPF45, PA+++


A`pieu je sestrinski brend poznatog korjskog brenda Missha. 
 Pure Block Daily Sun Cream je osvojila brojne nagrade i zato sam je željela testirati. 
Krema pruža zaštitu širokog spektra, SPF45 i PA+++. Ima lagani citrusni miris koji brzo ishlapi ali može koži koja je sklona iritacijama. 
Za moju kožu krema je dovoljno hidratantna dok bi suha koža lica trebala dodatnu hidratataciju.
Tekstura je polutekuća i lagana pa se lako se razmaže po licu. Brzo se upije u kožu i za sobom ostavlja mat završnicu. Odlična je podloga za makeup.



Sastav:
Jako volim korejsku kozmetiku ali me nervira što podatke o proizvodu nikada ne prevedu na engleski jezik. tako je i ovdje slučaj pa nisam mogla pročitati popis sastojaka. Na isternetu sam pronašla da krema sadrži nekoliko biljnih ekstrakata, alou veru, eukaliptus i vitamin E.

Kremu sam koristila svakodnevno tri tjedna kao zadnji korak u jutarnjoj njezi. U tom periodu nisam imala neželjenih efekata na koži kao ni osjećaj težine koje obično ostavljaju kreme sa spf zaštitom. 
A`pieu Pure Block Daily Sun Cream SPF45, PA+++ kremu možete kupiti na 
web shoppu missha.hr a cijena je 170kn za 100ml proizvoda što je jako isplativo.


Paula`s Choise CLEAR Ultra Light Daily Hydrating Fluid SPF30+


CLEAR linija proizvoda namijenjena je koži sa nepravilnostima,tj. podložnoj pojavi akni i komedona. Zato ova krema odlično odgovara mješovitoj i masnoj koži lica. Proizvod je potpuno veganski, nema miris i ne sadrži umjetna bojila te nije vodootporan. 
Tekstura kreme je polutekuća, lagana i dobro se slaže sa tekućim puderom.


 Odlično drži sebum pod kontrolom i ostavlja mat završnicu što je masknokošcima jako bitno.
Krema je jako ugodna za cjelodnevno nošenje bez osjećaja težine na licu.
Godinama koristim PC Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence spf 30 (recenzija). Volim teksturu i pouzdanost koju daju PC proizvodi pa sam kod njihove recenzije malo subjektivna.
Za moju mješovitu kožu obje kreme su jednako dobre dok bi za masnu kožu bolja bila krema iz linije CLEAR. 

Proizvod se može kupiti na superskin.hr a cijena je 317kn za 60ml proizvoda. 
Znam da je to skupo (kao i svi PC proizvodi) ali, vjerujte mi, ako imate masnu kožu lica i ne možete pronaći odgovarajuću kremu sa spf zaštitom, ova krema vrijedi svake potrošene kune.
Dobro stvar je što za probu možete kupiti putno pakiranje koje će vam dosta dugo trajati.


Ducray Melascreen Light Cream SPF50+


Kremu sam koristila prije 15-tak godina i nije mi odgovarala jer tada nije postojala u light verziji koja je baš namijenjena masnoj i mješovitoj kožu lica. Za sva vas sa suhom kožom postoji rich verzija iste kreme.
Melascreen Lagana krema SPF50 posebno je formulirana za zaštitu kože od hiperpigmentacije izazvane suncem. 
Kombinacija fotozaštitnog sustava blokira UVB i UVA zrake dok RonaCare AP ograničava pojavu tamnih mrlja i štiti od starenja.
Tekstura kreme je gušće koegzistencije od gore opisanih krema ali na licu nije teška. Lako se razmazuje i pri tome ostavlja bijeli trag koji će nestati kroz par minuta kada se krema potpuno upije. Na licu ostaje rosni završetak koji se svima s neće svidjeti Dobra je podloga za tekući puder. 


Krema je nekomedogena, dermatološki ispitana i vodootporna. Prekratko sam je koristila da bih mogla potvrditi ili poreći kako izblijedi hiperpigmentacijske mrlje. 
Sviđa mi se što lijepo hidratizira kožu a li osobno ne volim taj glow koji ostavlja na licu. 
Cijena joj je 150kn a dostupna je u ljekarni.


La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF50


Krema ima simpatično pakiranje koje stane u džep pa je zgodna za ponijeti sa sobom i obnoviti je tijekom dana. Štiti kožu od širokog spektra UVA i UVB zračenja te spriječava oštećenja kože od uzrokovane A-infracrvenim zračenjem. Vodootporna je i namijenjena osjetljivoj koži lica.
Tekstura kreme je skroz vodenasta i pri upotrebi morate dobro paziti da se krema ne izlije po vama. Dermatološki i oframološki je ispitana. 


Puno nade sam polagala u ovu kremu. Mislila sam da će mi zbog svoje lagane i vodenaste teksture odgovarati. 
Proizvođač tvrdi da je "nemasna, nevidljiva na licu". 
Meni se pokazalo drugačije: za sobom ostavlja masan i ljepljiv trag koji se preneosi na sve što dotaknem. Nakon apliciranja lice ostaje sjano i masno a to je ono što svaka osoba masne i mješovite kože želi izbjeći. Puno recenzija koje sam čitala govore kako je to odlična krema
Krema je dostupna u ljekarni po cijeni od 100kn.


Zaključak:
Danas postoji puno krema sa zaštitnim faktorom koje su specifično namijenjene masnoj/mješovitoj ili suhoj koži lica. Njihova cijena varirira što ih čini svakome pristupačnima. 
Dakle, nemate ispriku da svakodnevno ne koristite zaštitnu kremu.
Još nešto trebate imati na umu:
Krema sa zaštitnim faktorom se ne može skinuti s lica gelom za umivanje. Obavezno je potrebna dvostruka metoda čišćenja kako se pore ne bi začepile i pojavile se akne.



Nadam se da redovito koristite kremu sa spf zaštitom, pa mi pišite koja vam je krema najbolja










Nema komentara