ponedjeljak, 2. svibnja 2022.

PYUNKANG YUL ESSENCE TONER

 


Ako volite lagane teksture i uživate u njihovom slojevitom nanošenju, sigurna sam da će vas zanimati saznati više o Pyunkang Yul Essence Toneru.

Nije prvi put da se susrećem sa korejskom esencijom, ali ovaj proizvod sam s razlogom uvrstila u favorite 2021. godine.
Pyunkang Yul Essence Toner razvila je i proizvela klinika Pyunkang Oriental Medicine Clinic u Južnoj Koreji koja je specijalizirana za liječenje pacijenata s osjetljivom kožom i kožom osoba oboljelih od atopijskog dermatitisa. 

Što je esencija:
Esencija je proizvod vodenaste teksture koji se koristi u jutarnjoj i/ili večernjoj njezi lica odmah iza tonika (ako ga koristite). 
Esencija je proizvod na bazi vode koji sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, nešto poput seruma. Međutim, esencija ima bazu bez ulja i lakše od seruma prodire u dublje slojeve kože.
 Ona se nanosi utapkavanjem u kožu a proizvodima koje koristite nakon nje omogućava da "bolje obavljaju svoj posao".


Pakiranje i tekstura:
Esencija je pakirana u plastičnu tamno plavu bocu koja sadrži 200ml proizvoda. Pakiranje je minimalističko kao i kod većine korejskih proizvoda.
PY Essence Toner je prozirna tekućina malo gušća od vode. Nema specifičan miris i ugodna je na koži.


Mala količina proizvoda dovoljna je za jedno nanošenje po licu, vratu i dekolteu. Ostavlja lagano ljepljiv trag, ali ništa što bi nekome moglo smetati. Koža je jako brzo upije i spremna je za nanošenje ostalih skincare proizvoda.

Sastav:

U sastva ove esencije ulazi tek nekoliko sastojaka od kojih je najvažniji ekstrakt korijena Astragalus Membranaceus (Milk Vetch) koji se nalazi u velikoj koncentraciji od čak 90%. 
Esencija je također bogata mineralima i antioksidansima i kao što sam već rekla uoće ne sadrži vodu.

Moje mišljenje:
Koristila sam PY Essence Toner u jutarnjoj i večernjoj njezi lica više od tri mjeseca. Nakon umivanja, malo esencije izlila bih na ruku i tapkajući je umasirala u kožu lica. 
Esencija se brzo upije u kožu i onda bih je "zaključala" hidratantnom kremom. Učinak esencije nisam odmah primijetila, jednostavno sam bila ustrajna u njenom korištenju. Tek nakon nekoliko tjedana vidjela sam da mi je koža nahranjena i podatna iako sam u tom periodu koristila retinol. Ako koristite retinol, onda vam je poznato koliko on isuši kožu lica i da je tada važno pozornost usmjeriti na dobru hidrataciju. Često u šali kažem da nije bilo retinola ne bih shvatila blagodati koje PY Essence Toner pruža mojoj koži lica.  
Ova esencija toliko "dobro radi" svoj posao da hidratantna krema koju sam i inače koristila, uz esenciju  pruža mojoj koži puno više vlage. 
Jedina mana ovog proizvoda je što nije svima dostupan. Naše drogerije loše su opskrbljene korejskim proizvodima pa ih uglavno kupujem po stranim web shoppovima.
PY Essence Toner možete kupiti na Notino web shopu a cijena joj je 180kn.

Ostavljam vam linkove esencija o kojima sam do sada pisala na blogu:

Nema komentara