četvrtak, 24. veljače 2022.

Catrice True Skin Hydration Foundation

 


Tema današnjeg posta je tekući puder Catrice True Skin Hydration Foundation. To je trenutno najpopularniji drogerijski puder, a zaslužuje li toliku slavu doznajte u nastavku posta.

Pakiranje pudera može parirati HG puderima. Staklena bočica ima rose gold čep i pumpicom za doziranje koja odlično radi. Mrzim pudere koji na boci imaju veliki otvor kroz koji puder nekontrolirano izlazi i sa kojim se uvijek zamažem.
Mana Catrice True Skin Hydration Foundation je mali broj nijansi dostupnih u našim drogerijama. Jako teško je odabrati odgovarajuuću nijansu, pa sam uzela 002 warm beige koja mi je za pola tona presvijetla. 


Što kaže proizvođač?
  • Lagana tekstura koja se lako može nadograditi
  • Srednja do visoka pokrivenost
  • Obogaćen hijaluronskom kiselinom (hidratizira kožu) i uljem sjemenki lubenice (utječe na elastičnost kože)
  • Mat prirodan izgled na koži i trajnost od 24 sata
  • Veganski proizvod
  • Prekriva ožiljke i crvenilo na koži
Sastav:

 AQUA (WATER), ISODODECANE, TALC, COCO-CAPRYLATE, HYDROGENATED TETRADECENYL/METHYLPENTADECENE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, PROPANEDIOL, DIMETHICONE, SODIUM CHLORIDE, PEG-10 DIMETHICONE, SODIUM HYALURONATE, CITRULLUS LANATUS (WATERMELON) SEED OIL, TOCOPHEROL, DISTEARDIMONIUM ...

Moje iskustvo:

True Skin Hydration Foundation se lako aplicira i razmaže po licu. Na koži najljepše izgleda kada ga nanesem kistom jer se tada baš stopi s kožom.

Pruža srednju pokrivenost tako da puder u jednom sloju ne prekriva  hiperpigmentacijske mrlje, ali jako lijepo ujednači ten. Lako ga je nadograditi do pune pokrivenosti, ali ja takav izgled preferiram samo u posebnim prilikama. 

Tekstura pudera je polu tekuća i bez mirisa. Puder ima mat završetak koji dolazi do izražaja par minuta nakon nanošenja pudera na lice. U principu ne volim matirajuće pudere ali ovdje završetak nije "suh" što doista daje izgled "druge kože". Puder nije težak na licu što je kod mene veliki plus.



  U ovim ludim vremenima kod pudera posebno cijenim ako mi ga ne "pojede" maska za lice. Sa ovim puderom mora se baš pričekati da se osuši na koži i tada će se minimalno preslikati na masku (prvo mi nestane sa brade i čeljusti). 

Iako se u formuli nalazi hijaluronska kiselina, nemojte da vas to zavara. Prije pudera sam odradila cijelu moju skincare rutinu. Očekivala sam da će puder bolje hidratizirati kožu lica.

Navodi se postojanost pudera do 24 sata ali na mojoj koži (mješovita/normalna) ostaje do 9 sati. Nakon toga puder na licu izgleda neuredno i moram ga popraviti. Međutim, kada sam puder swatchala za ruci, tekući sapun ga je skinuo tek iz trećeg puta. Micelarna otopina ili ulje za skidanje šminke će ga lako odstraniti sa kože lica.

Catrice True Skin Foundation ne trebam setirati ali vidjet ćemo kako će biti kada zatopli i počnem se znojiti.

Zadovoljna sam što puder ne ističe borice (što je za očekivati kod mat pudera) i ga mogu koristiti osobe sa zrelom kožom. Hvata se za suhe djelove na licu  (trenutno ih imam s obje strane nosa). T zona mi se zamasti nakon 3-4 sata što je solidno za jedan drogerijski tekući puder puder. 

Pretpostavljam da bi puder brzo skliznuo sa masne kože lica, dok bi osobe sa suhom kožom prije stavljanja ovog pudera morale jako dobro hidratizirati lice. 




Moje mišljenje:

Catrice True Skin Foundation je lagana podloga odlična za posao, fakultet ili odlazak na kavu. Budite oprezni kod doziranja pudera jer već mala količina daje dobru pokrivenost. U formuli pudera je hijaluronska kiselina koja na žalost pruža samo laganu hidratizaciju. Ovaj tekući puder se minimalno preslikava i ostavlja prirodan izgled lica.

Sve u svemu, mislim da je Catrice True Skin Foundation odličan drogerijski tekući puder čija je cijena 55kn za 30ml proizvoda. Dostupan je u svim drogerijama, ali je izbor nijansi loš.

Jeste li koristili ovaj tekući puder? Koji vam je najdraži tekući puder koji se može kupiti u našim drogerijama?




2 komentara

  1. definitivno sljedeći puder kojeg kupujem, puno čitam o njemu, a sad ću ga napokon isprobati. Mislim da ću si i nijansu uspjeti pronaći jer sam dosta blijeda

    OdgovoriIzbriši