utorak, 19. listopada 2021.

HYGGE SVIJEĆE

 


Sigurna sam da ste svi čuli za riječ "hygge" koju je 2016. godine Collinsov engleski riječnik proglasio za riječ godine. Hygge je danska riječ koja predstavlja stanje opuštenosti, stanje kada ne osjećamo tjeskobu.

Živimo u svijetu u kojem svi negdje žurimo, stalno smo pod stresom. S prijateljima se družimo preko Instagrama ili Facebooka umjesto da se s njima nađemo na kavi. Nemamo vremena posvetiti se samom sebi, nedostaju nam dragocjeni trenuci mira i privatnosti.

Potreban nam je odmor...odmor s prijateljima uz času vina, razgovor i ugodno druženje. Odmor uz dobru knjigu i šalicu čaja.

 Jesen nam donosi hladnije dane kada se poželimo ušuškati u dekicu i zaboraviti na sve probleme. To je hygge- bilo što što nas smiruje, miče od utrke za novcem i statusom, kompeticije i s njom povezane napetosti.

Kako živjeti hygge?

Životni stil hygge bazira se na aktivnom stvaranju spokojstva različitim sitnicama koje nama predstavljaju ugodu.

Za mene je hygge kada odmaram umotana u meku dekicu, sa šalicom kave i dobrom knjigom u ruci. Tada volim zapaliti mirisnu svijeću i uživati u njenom mirisu koji se širi stanom.

Jedne od mojih najdražih mirisnih svijeća su Woodwick mirisne svijeće.


Woodwick mirisna svijeće nisu samo obične, jedne u nizu mirisnih svijeća. To su posebne mirisne svijeće koje u trenu vaš dom pretvaraju u ugodan kutak stvarajući hygge atmosferu.
Moderan dizajn, paleta boja voska i karakterističan drveni pokopac lijep su ukras svakog doma. 
Njihova posebnost je da imaju drveni fitilj koji polako sagorijeva stvarajući zvuk pucketanja vatre i lepršavi plamen.


Svaka Woodwick svijeća napravljena je od visoko kvalitetne mješavine voska i esencijalnih ulja. Parafinu je dodan sojin vosak koji produljuje vrijeme gorenja, a uz to je i biorazgradiv.
Svijeće su podijeljene po kategoriji mirisa: voćni, cvjetni, ljekovito bilje-zeleni mirisi, ozon/mirisi za rublje, orjentalni i miris začina.


Obožavam mirisne svijeće. Prije par godina na poklon sam dobila Woodwick  svijeću. Oduševila se trajnošću i jačinom mirisa pa ih od tada stalno kupujem. Trenutno imam Trilogy Cafe Sweets svijeću.  
Kao što vidite na slici, u staklenoj posudi nalaze se tri vrste voska: Vanilla Bean, caramel i Biscotti.  Svijeća ima slatki gurmansk miris koji je malo jači, ali meni odgovara u hladnijim danima. 


Woodwick mirisna svijeća od 609,5g na Notino web shopu stoji 265kn. 



Pišite mi koristite li mirisne svijeće u svom domu?
 






Nema komentara