utorak, 9. ožujka 2021.

Q+A Daily Niacinamide Toner


 Q+A je britanski brend čiji se proizvodi već nekoliko mjeseci mogu kupiti u Bipi. Deklariraju se kao prirodna kozmetika, kao brend koji će demistificirati i pojasniti njegu kože. Imaju jedinstveni popis pitanja o vašoj koži na osnovu kojeg kupite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože.

U svojoj ponudi imaju: Super Food ulje za lice, Squalane ulje za lice, Ginger hidratantnu kremu, 5-HTP krema za lice i vrat, Kolagen krema za lice, Hyaluronic Acid serum za lice, Peptid serum za lice, Cink serum za lice, Pepermint gel za čišćenje lica, Niacinamide Daily Toner za lice.

 Na Instagramu vlada veliki interes za Q+A Niacinamide Daily Toner pa sam ga odlučila testirati. 

Jako dugo sam koristila The Ordinary Niacinamide 10%+Zink 1% serum (recenzija) koji mi je bio odličan. Međutim, prošlo ljeto mi je ovaj serum počeo jako isušivati lice i prestala sam ga koristiti. Moja koža lica jako voli proizvode sa niacinamidom i takav serum mi je baš jako nedostajao u jutarnjoj skincare rutini.


Toner dolazi u čvrsoj plastičnoj boci i sadrži 100ml proizvoda, a cijena mu je 77,90kn. Riječ je o prozirnoj tekućini bez mirisa koju blazinicom ili samo prstima utapkate u čisto i suho lice. Tekstura je ugodna, nije ljepljiva i brzo se upije u kožu.


Sastav:

Niacinamid (vitamin B5) pomaže u regulaciji sebuma, a istovremeno štiti površinu kože od oštećenja. Također, pomaže osobama koje su sklone pojavi akni pa neki stručnjaci smatraju da ima protuupalno svojstvo. Dobar je i kao anti-age sastojak, a pomaže i kod uklanjanja hiperpigmentacijskih mrlja.
Svi tipovi kože lica ga dobro podnose, samo morate pronaći formulaciju koja vama najbolje odgovara.
U Q+A Niacinamide Daily Toneru ne piše koliki postotak niacinamida sadrži. Pored niacinamida toner sadrži hijaluronsku kiselinu kojoj je uloga ne dozvoliti da se koža lica korištenjem ovog seruma isuši. Tu je i aloe vera koja hidrira i umiruje kožu. U sastavu se još nalazi glicerin, pojedini biljni ekstrakti (ekstrakt Kozje krvi i Japanske kozje krvi) te betaine koji je također zaslužan za hidrataciju.


Moje mišljenje:
Q+A Niacinamide Daily Toner sam koristila skoro dva mjeseca. Koristila sam ga svako jutro nakon umivanja lica. Ovaj toner mi nije izazvao nikakve neželjene reakcije i nije mi isušio kožu lica. Međutim, nisam primijetila da toner mojoj koži pruža bilo kakve benefite. Kao da sam svako jutro na lice stavljala običnu vodu. Dakle, ovaj toner mi nije spriječio pojavu komedona tj. nije smanjio lučenje sebuma i moje lica nije imalo onaj svjež i zdrav izgled koji sam imala dok sam koristila TO Niacinamide. 
Kako svaki dan dugo nosim masku, toner mi nije pomogao ublažiti iritacije kože, a tome sam se najviše nadala. 
Kako sam ranije koristila proizvode koji sadrže 10% niacinamida, vjerujem da je ovaj toner bio prelagan za moju kožu i da zato nisam primijetila nikakve rezultate.

 
Imam u planu testirati još neki Q+A proizvod, pa ako ste nešto od ovog brenda koristili, napišite mi što je dobro.

 





 

1 komentar

  1. Postovana,
    hvala za recenziju. Verovatno cu da isprobam nesto od proizvoda ovog brenda i rado cu da podelim utiske.
    Mala digresija, niacin amid je vitamin B3 a B5 je pantotenska kiselina.
    Srdacan pozdrav
    Mirjana

    OdgovoriIzbriši