četvrtak, 6. veljače 2020.

THE ORDINARY - ŠTO SAM ZADNJE KORISTILA


Toliko je kozmetičkih proizvoda koje želim isprobati, a imam samo jedno lice i to je moj najveći problem.
Na listi polako križam The Ordinary proizvode koje želim probati i nije ih ostalo još puno. 
Danas vam pišem o Granactive Retinoid 2% Emulsion i Marine Hyaluronics pa ako vas interesira, nastavite čitati.




The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion



TO Granactive Retinoid 2% Emulsion dolazi u tamnoj bočici od 30ml i uz svakodnevno korištenje na licu, vratu i dekolteu trajao mi je više od 2 mjeseca.
Ovaj proizvod se nekada prodavao pod imenom Advanced Retinoid 2% Serum, a preimenovan je zato što on u biti ne sadrži 2% retinoida, već 2% retinoinske emulzije.
Ono što sam prije kupovine uspjela saznati na stranicama Deciema o ovom proizvodu je sljedeće:

  • ima jedninstvenu formulu koja sadrži 2 vrste retinoida i za koju kažu da izaziva manje iritacije od ostalih proizvoda iste namjene
  • Sadrži 0,2% hydroxypinacolone retinoate (HPR) koji je ustvari ester retinoične kiseline
  • sadrži retinol, ali nigdje nije navedeno u kojem postotku, pa mislim da je manje od 1%
  • jedan je od dostupnih retinoida bez silikona
  • proizvod je na bazi vode, pa nije tako stabilan kao ostali TO retinoidi (iako piše da mu je rok trajanja 12 mjeseci)

Da previše ne kompliciram, ovaj proizvod je puno blaži prema koži nego npr Paula`s Choise Retinol 1% Treatment koji je meni najdraži proizvod sa retinolom.
Kod upotrebe retinola morate biti jako pažljivi i početi sa malim postotkom dok vam se koža ne navikne na njega. U početku ga treba koristiti jednom tjedno, pa postepeno češće. Također, proizvode sa retinolom bi trudnice trebale izbjegavati.



Tekstura proizvoda mi se jako sviđa jer je vodenasta, blijedo žute boje i brzo je koža upije. Miris je blag i neće vam smetati.



Moja koža je navikla na retinol, pa sam TO Granactive Retinoid 2% Emulsion koristila od početka svaku večer. Dovoljno je par kapi staviti na čisto lice i putiti da odstoji oko 20 minuta. Nakon toga je obavezna hidratacija. 
Tijekom korištenja nisam imala nikakve nus pojave, koža lica mi se nije perutala niti ljuštila. Tijekom dana sam obavezno koristila kremu sa spf zaštitom. 



Moje mišljenje:
TO Granative Retinoid 2% Emulsion je na mojoj koži pokazao rezultat (iako puno slabiji nego PC Retinol 1% Treatment koji inače koristim). Tekstura kože mi je bila bolja, a samim tim i lice je izgledalo ljepše. Kod bora nije imao nikakav učinak, što je i normalno jer ovakve proizvode treba koristiti godinama da bi učinak bio vidljiv.
TO Granative Retinoid 2% Emulsion mi se puno više sviđa od TO Retinol 1% in Squalane (recenzija). 
Smatram da je ovo dobar proizvod za sve vas koji tek počinjete uvoditi retinol u njegu lica. 
Cijena proizvoda u Douglasu je 74kn, a možete ga on line kupiti jeftinije. 


The Ordinary Marine Hyaluronics

Hijaluronska kiselina (HA) prirodno se nalazi u našem tijelu. HA je humektant (ovlaživač), tvar koja privlači vodu u kožu.
Nakon što sam koristila TO Hyaluronic Acid 2% + B5 (recenzija), odlučila sam kupiti TO Marine Hyaluronics. 
Hijaluronska kiselina može biti vrlo učinkovita ako se pravilno koristi. Uvijek se hijaluronska kiselina treba zaključati sa emolijansima (ovlaživačima) tj. hidratantnom kremom. 



TO Marine Hyaluronics laganija je alternativa TO Hyaluronic Acid 2% + B5. U njoj nema stvarne HAUmjesto toga, ova formula sadrži morske alge, polisaharide i proteine dobivene iz morskih bakterija koje privlače i zadržavaju vodu poput HA, ali su lakše teksture. Ukupna koncentracija aktivnih sastojaka u ovoj formuli iznosi 23%.

Tekstura proizvoda je lagana i jako brzo se upije u kožu. Ako bih je usporedila sa teksturom  TO Hyaluronic Acid 2% + B5, manje je ljepljiva i brže se upija u kožu.
Miris mi se ne sviđa, ali brzo ishlapi sa kože.

Zbog vodene teksture morate biti pažljivi pri apliciranju ovog proizvoda. Par puta mi se dogodilo da mi se sav proizvod doslovno izlio sa dlana. 
TO Marine Hyaluronics sam koristila u večernjoj njezi, na i vlažno i čisto lice.
Nakon što bi se hijaluronska kiselina upila u kožu na lice bih stavila hidratantnu kremu.

Moje mišljenje:
The Ordinary Marine Hyaluronics mi je pružila odličnu hidratizaciju. Ovo je odličan proizvod ako želite pojačati hidratizaciju bez da koristite bogatiju kremu za lice. Ja inače volim lagane teksture i volim slojevito stavljati više proizvoda na lice. 
Moja jedina zamjerka ovom proizvodu je vodenasta tekstura koja se teško aplicira na lice, proizvod se lako prolije i zbog toga se brzo troši. 
Cijena proizvoda je 65kn. 

Jeste li koristile neki od ovih proizvoda?
Koji vam je TO proizvod najdraži?

1 komentar

  1. This product is considered safe for all people, and is available at health food stores and at many drugstores as well. Hydroxypyroline (HPR) is a very popular acne treatment for acne-prone skin type. To know more about hydroxypinacolone retionate, browse this site.

    OdgovoriIzbriši