nedjelja, 28. travnja 2019.

L`OCCITANE HAUL


Jako volim francusku kozmetiku: L`Occitane, Filorga, Lierac, Caudalie, Avene...malo koji njihov proizvod mi ne odgovara.
Danas vam pišem recenziju nekoliko L`Occitane proizvoda. Neke od njih sam koristila tijekom godine, a jedan proizvod trenutno koristim.


L`Occitane Immmortelle Ulje za odstranjivanje šminke 



Znate da ja šminku navečer uklanjam uljnim čistačima, a ovo ulje sam kupila u travel size pakiranju od 30ml. Iako je pakiranje malo, proizvod mi je trajao skoro mjesec dana. 
Tekstura ulja nije previše masna što odgovara mojoj mješovitoj koži lica. Ima blagi miris smilja koji je tako lijepo doziran da se jedva osjeti.
Za skidanje šminke s cijelog lica bile su mi potrebne dvije pumpice. Sam postupak korištenja ulja vam neću opisivati jer vjerujem da to već svi znate. Uglavnom, ulje je nježno za oči, ne iritira niti peče. Odlično ukloni maskaru, tuš i sjenilo, mada ga nisam testirala na vodootpornim proizvodima koje inače ne koristim. 
Formula ulja je obogaćena eteričnim uljem smilja koje je samo po sebi odličan anti-age sastojak. Malo me razočaralo što u sastavu ovog ulja prevladava suncokretovo ulje, dok je smilje pri dnu liste sastojaka. Smatram da bi obzirom na cijenu ulje trebalo imati veći postotak ekstrakta smilja.
Ulje nije komedogeno pa odgovara svim tipovima kože.
Ulje inače dolazi u pakiranju od 200ml i cijena mu je 176kn.

L`Occitane Immortelle Vodica za lice


Ako koristite vodice za lice, s ovim proizvodom nećete pogriješiti. Sadrži visoku koncentraciju hijaluronske kiseline i cvjetnu vodicu smilja. 
Miris smilja u ovom proizvodu se malo više osjeti iako dosta brzo ishlapi sa kože. 
Ja bih rekla da je ovdje riječ o jako dobrom toniku za lice. Kada kažem "jako dobrom" to odmah podrazumijeva da sam imala loših iskustava s ovom vrstom proizvoda u smislu da bih osjetila zatezanje kože lica ili da bi tonik na koži ostavio ljepljiv film. 
S ovom vodicom to se nije dogodilo. Prskala sam je na čisto lice, prije seruma i kreme ili jednostavno tijekom dana za hidrataciju i/ili osvježenje. 
Vodica mi je posebno odgovarala prije kreme sa spf zaštitom. Kreme sa spf zaštitom uvijek kupujem koje su namijenjene masnoj koži (da mi što manje začepe pore), prije njih mi je potrebna određena doza hidratacije u vidu nekog laganog seruma ili ove cvjetne vodice.
Pakiranje je također travel size i 30ml sam dosta brzo potrošila.
Immoatelle cvjetnu vodicu možete kupiti u pakiranju od 200ml po cijeni od 145kn.

L`Occitane Karite nježni tonik za lice


Još jedan odličan tonik za lice koji također ne sadrži alkohol, a obogaćen je cvjetnom vodicom gorke naranče (djeluje osvježavajuće),  različka (umiruje kožu) i karite maslaca (omekšava kožu). Namijenjen je svim tipovima kože lica.  
Tonik meni divno miriše, ima neodređen miris koji me najviše podsjeća na proizvode za njegu bebe.
Kako je tonik obogaćen karite maslacem, meni je pružio odličnu hidrataciju tijekom zime. Koristila sam ga u jutarnjoj njezi umjesto seruma. 
Tonik je dostupan u pakiranju od 200ml po cijeni od oko 130kn.

L`Occitane Karite ulje za čišćenje lica


Na kraju balade o L`Occitane proizvodima tu je ulje za čišćenje lica obogaćeno karite maslacom koje koristim zadnjih mjesec dana. 
Kao što na slici vidite imam full size pakiranje od 200ml, a cijena mu je 152kn. 
Proizvod dolazi u čvrstoj plastičnoj boci sa pumpicom koja besprijekorno funkcionira. 
Tekstura ulja je vodenasta, blagog mirisa karakterističnog za sve proizvode iz ove linije. 
 Nježan je prema očima tako da možete temeljito ukloniti eyeliner i maskaru bez osjećaja peckanja. Ovo ulje vam neće isušiti kožu, ne ostavlja ljepljiv niti mastan trag. 
Jako volim ovo ulje za čišćenje i ako ste u prilici svakako ga isprobajte.

Volite li L`Occitane proizvode? 
Koji vam je najdraži njihov proizvod?




2 komentara