nedjelja, 14. listopada 2018.

EVELIN: Pure Control SOS Gel za umivanje


Ovaj proizvod se zadnjih mjeseci puno spominje na Instagramu kao savršen proizvod za problematičnu kožu lica. Iskreno, bila sam malo skeptična, kupila ga i danas vam pišem svoje mišljenje o njemu.


Trenutno nemam nikakvih problema s licem, tek neka akna izađe onih dana u mjesecu. Moj jedini problem su komedoni na bradi. 
Proizvod sam dala na korištenje i svojoj kćerki koja ima 16 godina. Nema akni po licu, tu i tamo joj neka izbije.
Evelin proizvod je 3u1: koristi se kao gel za umivanje, kao piling i kao maska za lice. 
Proizvođač tvrdi da proizvod sadrži inivativnu formulu na bazi cinka i "FAST-MAT" kompleks koji reguliraju lučenje sebuma i kožu ostavljaju svježu, mat i glatku.

Sastav:U sastavu se nalazi salicilna kiselina, cink i kaolin koji dobro čiste pore koje začepljene dovode do upalnih procesa tj. akni. 
Tu je i Alcohol Denat , stadnardni sastojak proizvoda za masnu kožu. Jedino je moglo bez parfema koji proizvodu daje osvježavajući miris mentola. 

Pakiranje je solidno, jedino je poklopac meni pukao jer plastika nije čvrsta.Tekstura je srednje gusta, u sebi ima sitne čestice koje se osjete pod prstima, ali se ne mogu vidjeti. 
Napominjem, ovo nije proizvod za skidanje makeupa nego se koristi isključivo za čišćenje lica. 
Moje mišljenje:
Evelin Pure Control SOS gel za umivanje je jako agresivan proizvod za svakodnevno korištenje.
Najveći problem kod osoba sa problematičnom kožom lica je baš upotreba agresivnih proizvoda za čišćenje i njegu. Takvi proizvodi dehidriraju kožu lica što dovodi do jače proizvodnje sebuma. I tako...ljudi se vrte u začaranom krugu.
Evelin Pure Control SOS gel za umivanje nije loš ako se koristi povremeno, nikako svakodnevno. 
O tome da je ovo 3u1 proizvod, reći ću sljedeće:
  • kao gel za umivanje može proći ako ga koristite jednom do 2 puta tjedno. Nakon umivanja koža ostaje meka na dodir ali jako zateže i zahtijeva hitnu hidratizaciju. Zamislite da takav proizvod koristim svaki dan, ujutro i navečer...kako bi moja koža bila dehidrirana. 
  • kao piling je neučinkovit jer sitnih čestica ima jako malo da bi se napravio piling lica
  • kao maska ne dolazi u obzir. Tekstura mu je prerijetka za masku i uopće se ne suši na licu i ne radi ništa konkretno. 

Zaključak bi bio da svi vi sa masnom i aknama sklonom kožom lica (posebno tinejdžeri) koristite blage proizvode za čišćenje lica i proizvode lagane teksture za hidrataciju.

Ako ste koristili ovaj proizvod voljela bih da svoje mišljenje podijelite sa mnom.


Nema komentara