nedjelja, 10. prosinca 2017.

DERMALOGICA: AGE Smart Multivitamin Power Firm


Sve bi mi trebali okoloočnom području posvetiti puno pažnje jer borice tu najbrže nastaju, a njih nitko ne voli vidjeti na sebi.
Za njegu okoloočnog područja do prije par godina bitno mi je bilo da proizvod samo dobro hidratizira. Pojavom prvih bora moji zahtjevi su se naravno promijenili, pa sada tražim proizvod koji će mi pružiti  anti-age njegu.
Anti-age proizvodi se danas preporučuju već od 25-te godine života. U mojim godinama potreban je proizvod koji pruža jači anti-age efekat.

Prva „ozbiljnija“ anti-age okoloočna krema koju sam koristila (i trenutno je koristim) je Dermalogica Multivitamin Power Firm krema iz njihove linije AGE Smart.

Kremu sam prvo koristila u obliku testera i toliko me se dojmila da sam kupila full size pakiranje.

Opis proizvoda:
„Krema je namijenjena zreloj ili prijevremeno ostarjeloj koži. Suzbija vidljive bore oko očiju snažnim kompleksom za učvršćivanje koji sadrži vitamine antioksidativnivnog i obnavljajućeg djelovanja, silikone koji je štite te ekstrakte crvenih algi. Ne sadrži umjetne mirise i boje."

Multivitamin Power Firm krema dolazi u srebrnoj tubi sa malim otvorom, pakiranje koje je karakteristično za sve proizvode iz AGR Smart linije proizvoda.



Tekstura kreme je balzamasta. Odmah mi je bilo jasno da  krema sadrži silikone. Ja nemam problema sa silikonima u preparativoj kozmetici, ali ako ih ne volite, dobro je znati. Ovi silikoni su biljnog podrijetla, a tu su da bi štitili osjetljivu kožu okoloočnog područja
Miris kreme ja ne osjetim, tako da tu nema brige.



Multivitamin Power Firm krema se može koristiti ujutro i/ili navečer. Odlična je podloga za korektor jer lijepo zagladi područje oko očiju.
U početku sam kremu koristila ujutro i navečer, ali u posljednjih mjesec dana koristim je samo u večernjoj njezi jer za jutro testiram drugu okoloočnu kremu. Ja nemam suho okoloočno područje ( npr. čuvena Kiehl`s Avokado okoloočna krema je meni premasna) tako da mi ova krema pruža dovoljno hidratacije čak i sada kada je zahladilo. Krema se lijepo i lako utapka u područje ispod oka i relativno brzo se upije u kožu.

Sastav: 
Cyclopentasiloxane, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Dimethicone Crosspolymer, Cetyl Ethylhexanoate, Polyethylene, Tocopheryl Acetate, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Corallina Officinalis Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Flavor, Ascorbic Acid, Glycyrrhetinic Acid, Boron Nitride, and Retinyl Palmitate

Ključni sastojci kreme su:
  • vitamin A (retinol) – potiče regeneraciju stanica kože
  • vitamin C (askorbinska kiselina) -  antioksidans koji između ostalog dovodi do posvjetljivanja i pruža blistav izgled područja oko očiju
  • ekstrakt crvene alge – smanjuje vidljivost finih bora
  • ekstrakt zelenog čaja – štiti kožu od slobodnih radikala
  • prirodni silikoni – svojom svilenkastom teksturom popunjava borice i odlična je baza za korektor
  • vitamin E - jača elastičnost kože 


Moje mišljenje:
Dermalogica Multivitamin Power Firm kremu koristim još od ljeta, dakle dovoljno dugo da mogu formirati mišljenje o njoj.
Sviđa mi se što mi pruža dovoljno hidratacije, zagladi postojeće bore a pretpostavljam da će spriječiti ili bar odgoditi pojavu novih bora. Također je dobro što se krema može koristiti ujutro i navečer, te što je dobra podloga za korektor.
Voljela bih da sadrži veći postotak retinola (među njihovim proizvodima postoji i takva okoloočna krema), jer kada su bore u pitanju, ja najviše vjerujem retinolu.
Uvijek naglašavam da ne postoji proizvod u njezi lica koji će vam nekim čudom pomladiti kožu, ukloniti bore i pretvoriti vas u 20-godišnjakinju.
Važno je redovito koristiti kvalitetne anti-age proizvode kako bi što duže zadržali volumen kože i odgodili pojavu bora.
Iskreno mislim da je Dermalogica Multivitamin Power Firm krema odličan anti-age proizvod za osobe u srednjim godinama.

Dermalogica Multivitamin Power Firm kremu možete kupiti u Dermacare dućanu ili je naručiti na njihovom web shopu.
Cijena 15ml kreme je 338kn.

 Ako ste koristili ovu okoloočnu kremu, podijelite sa mnom svoje mišljenje!
Koja je vaša najdraža okoloočna krema?

4 komentara

  1. Nisam koristila ovu, ali koristim trenutno njihovu Intensive Eye Repair kremu koju sam kupila nakon isprobanog mini pakiranja koje mi je došlo kao dio nekog seta. Trenutno je smatram najboljom okoloočnom kremom od svih koje sam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno ta krema mi je sljedeća na popisu kada ovu potrošim. Ima više retinola i to je ono što mi treba

      Izbriši
  2. Jako,jako volim ovu kremicu!! Nemam bore,ali suha koza trazi konstantnu njegu i moram priznati da meni nista nije premasno 🙈🙈 Par kapi ove kreme stavim navecer i kad se upije obicno sve zapecatim nekom masnijom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam suho okoloočno područje, tako da mi je ova krema dovoljna sama

      Izbriši