ponedjeljak, 10. travnja 2017.

MINI RECENZIJA #3

Nastavljam seriju mini recenzija koje ću, obećavam, češće pisati. Kroz ovakve postove predstavljam vam proizvode koje kojima ne stignem posvetiti posebnu recenziju.
BALEA Krema za pranje lica za suhu i osjetljivu kožu lica





Nakon oduševljenja Nivea Facial Cleansing Cream (recenzija) vidjela sam u DM-u jeftiniju varijantu i odlučila je kupiti.
Kao i što proizvođač navodi Balea krema za umivanje namijenjena je suhoj koži lica i meni nije odgovarala.
Krema je nježnog mirisa i fine, bogate teksture (sadrži bademovo ulje)


Aplicira se na suho lice, nježno se utrljava i dodaje voda. Na kraju se lice ispere toplom vodom.
Tu kod mene nastaje problem! Nakon umivanja lice mi ostaje masno, ne hidratizirano nego baš masno. Pokušala sam koristiti manju količinu proizvoda, ali rezultat je isti. Nakon tjedan dana, odustala sam od korištenja ovog proizvoda.
Balea krema za umivanje bila bi odličan proizvod za suhu kožu lica, ali mješovitoj i masnoj koži nikako ne odgovara.

BABYLOVE Zaštitna krema protiv iritacija i crvenila


Već sam pisala koliko volim Sudocrem kremu koja pomaže kod akni, manjih opeklina i površinskih rana. Kako trenutno u DM-u nije bilo za kupiti Sudocrem, uzela sam Babylove kremu koja po sastojcima odgovara Sudocrem kremi.
Nisam požalila, zamjena je odlična.


To je krema namijenjena njezi nježne bebine kože te štite od pelenskog osipa. Sadrži cink oksid koji ubrzava isušivanju akni. Kremu stavljam u tankom sliju direktno na aknu. Ne stavljam je na veće površine lica jer ona jako isuši kožu. Koristim je navečer, a do ujutro je akna (ili potkožna cista) u puno boljem stanju.
Babylove zaštitnu kremu je uvijek dobro imati u kućnoj ljekarni jer je njen učinak odličan.

HIMALAYA HERBALS Purifying Neem Scrub za mješovitu i masnu kožu lica


Sa Himalaya Herbals Pyrifing Neem pjenom za umivanje (recenzija) sam bila jako zadovoljna pa sam išla dalje istraživati proizvode ovog brenda.
Dakle, ovaj piling bi trebao ukloniti mrtve stanice i očistiti pore (sadrži mjevene koštice marelice) i djelovati protuupalno, regulirati lučenje sebuma (uloga praha biljke neem u njemu).
Teksturu čine sitne zelene i narančaste sitne čestice koje nisu grube nego nježno čiste kožu.
Iako neem ima meni ružan miris, u ovom pilingu se osjeti svježi biljni miris. 


Nakon nekoliko korištenja vidjela sam kako se smanjio broj mitesera na T zoni i pore su bile čistije. Dakle, piling je položio svoj ispit, a da mi pri tome nije isušio kožu.
Napominjem, piling nisam nikada stavljala na cijelo lice nego samo na msnu T zonu.
Moja zamjerka ovom proizvodu je što šadrži parabene i parfem.

BIOCLIN Phydrium –ES Šampon za kosu


Kako imam problema sa osjetljivim vlasištem, a često mi se uz rub čela zna pojaviti i seboreja, uvijek sam u potrazi za dobrim šamponom za kosu.
Bioclin šampon za kosu obećava regulaciju sebuma (koji je glavni uzrok pojave seboreje na vlasištu) i dermatološki je testiran.


Zahvaljujući  kombinaciji aktivnih sastojaka kao što su skupina Bvitamina i mješavini biljnih ulja, ovaj šampon regulira rad žlijezda lojnica a da pri tome ne isušuje kosu.
Napominjem, ovo je tretmanski šampon koji se preporuča koristiti najviše mjesec dana.
Nakon tretmana primijetila sam da mi se kosa puno manje masti, a nakon pranja je meka, sjajna i ne djeluje slijepljeno. Također, sada perem kosu samo dva puta tjedno.
Riječ je o kvalitetnom šamponu za sve koji imaju problem s mašćenjem kose čija je cijena oko 90kn.

ESSENCE Extreme Lasting olovka za oči  


Radi se o izuzetno mekoj, preciznoj olovci sa kokom možete lijepo izvući crtu na gornjem kapku. Nijansa 05 rockin`taupe je prava taupe nijansa s malo shimmer-a u sebi. Volim je nositi umjesto eyelinera. Cijena joj je oko 17kn. 



ESSENCE Get Picture Ready! Brightening Concleare


Gdje su korektori, tu sam i ja! Ove zime sam kupila Essence Get Picture Ready korektor i posvjetljivač u nadi da će prekriti moje podočnjake.
Proizvod dolazi u tubi koja na vrhu ima spužvasti aplikator kojeg sam koristila samo za stavljanje korektora, a blendala sam ga s beauty blenderom. 


Tekstura korektora je kremasta, lijepo se nanosi i blenda na licu.
Nijansa koju imam (01 ivory) je dobro pogođena mom tonu kože. 


Na moju žalost, proizvod mi nije prekrio podočnjake. Ublažio je njihovu vidljivost, ali nije to ono što ja očekujem od dobrog korektora.
Mislim da je ovaj proizvod namijenjen osobama koje nemaju izražene proizvode, nego samo žele posvijetliti i ujednačiti područje ispod očiju.  

Jeste li koristile neki od ovih proizvoda?
Kakvi su vaši dojmovi?imalaya

Broj komentara: 8

  1. Probala sam babylove kremicu davno pa se vise ne sjecam ucinka, sad u svrhu isusivanja akni koristim eu cajevca lokalno i super mi je. Balea kremu za pranje lica sam posudila jednom od majke, al nisam je nanosila na suhu kozu pa postupno dodavala vodu, mozda me se nije dojmila zbog krivog koristenja... Voljela bih probati ovaj piling! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod kreme za čišćenje lica najvažnije je pravilno korištenje.
      Nije mi poznat taj proizvod od čajevca za isušivanje akni...možeš li mi napisati točan naziv proizvoda?

      Izbriši
    2. Obicno etericno ulje cajevca iz ljekarne, samo pazi da nije od nekog lijevog proizvodjaca, biraj kvaalitetnije... I samo kap lokalno na aknu, inace ce isusiti jako

      Izbriši
  2. E imam tu Babyove kremu. Nisam ni imala pojma da je to "zamjena" za Sudocrem. E bas cu je koristiti. Treba mi pod hitno!
    Essence olovku imam kao i korektor. Ok su mi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Samo sam koristila Sudocrem i to kad sam si opekla ruku. Gazdarica mi je odmah dala kremu i nije ju htjela natrag ali kako ja nemam problema sa aknama ni miteserima čuvam ju baš za ovakve slučajeve jer je to kod mene često. Ove druge proizvode nisam koristila

    OdgovoriIzbriši