utorak, 18. listopada 2016.

OLIVAL NATURAL: Šamponi za kosu

U svijetu kada kozmetički preparati sadrže hrpu nezdravih sastojaka, prava je rijetkost pronaći prirodne proizvode i to još hrvatskog podrijetla. Zato volim Olival, čiji proizvodi mi ulijevaju sigurnost.
Iz Olivala nam stiže nova linija prirodnih šampona za kosu prilagođena određenom stanju kose i vlasišta:

  • Natural lavanda i menta namijenjen suhoj i oštećenoj kosi
  • Natural ružmarin i limun namijenjen masnoj i normalnoj kosi
  • Natural Sensitive namijenjen osjetljivom vlasištu.

Šamponi su pakirani u čvrstu, prozi


rnu, plastičnu bocu i sadrže 250ml proizvoda. Na čepu boce nalazi se mali otvor za precizno doziranje proizvoda što mi se sviđa jer znamo da ne treba pretjerivati sa količinom šampona pri pranju kose.


Tekstura šampona je gusta, ali nije kremasta...rekla bih da je to gelasta tekstura. U dodiru s vodom dobro se pjene, temeljito čište vlasište, a to je ono što ja očekujem od dobrog šampona.
Za bolji učinak, šampon je dobro ostaviti da djeluje par minuta na kosi, a onda ga temeljito oprati. Nakon pranja, kosa je sjajna, a vlasište zdravo.

Sastav:
Olival Natural šamponi za kosu imaju jako dobre sastojke.
 Većina šampona za kosu sadrži sastojak SLS (Solidum layril sulphat) koji je zaslužan za bogatu pjenu prilikom pranja kose. Ovi šamponi dobro isperu masnoću s kose, ali istovremeno jako isušuju vlasište.
U Olival Natural šamponima za kosu SLS je zamijenjen Coco glucosid-om (dobiven je iz kokosovog ulja, pšenice i voćnih šećera). Zato se Olival Natural šamponi jako pjene i temeljito čiste vlasište bez njegovog isušivanja.
Ovi šamponi ne sadrže umjetne mirise i boje niti parabene.

Oliva Natural ružmarin i limun šampon za kosu


Šampon je namijenjen masnoj i normalnoj kosi. Ima predivan miris u kojem dominira limun. Miris se osjeća tijekom pranja kose, ali na moju žalost, kada se kosa osuši miris nestaje.
Ružmarin je biljka koja se višesturko koristi u kozmetici: u proizvodima protiv celulita, u tonicima za nečistu kožu lica, protiv proširenih vena...Kako je ružmarin dobar u stimuliranju krvotoka, dodaje se šamponima za masnu kosu, protiv peruti i protiv opadanja kose.
Limun se u kozmetici koristi od davnina. On je moćan antioksidans, bogat je voćnim kiselinama, ali limun je i prirodni antibiotik. To znači da spriječava bakterijske infekcije koje mogu dovesti do ozbiljnih problema kože. Limun se dodaje šamponima jer prirodno isušuje masno vlasište. 

Olival Natural Sensitive šampon za kosu


Ovo je prirodni šampon za osjetljivo vlasište. Jako je nježan i pogodan za često pranje kose. Ovaj šampon me oduševio svojom učinkovitošću i sigurno ću ga nastaviti koristiti i dalje.
Tako lijepo i nježno očisti vlasište i ublažava neugodan svrbež.
Miris šampona je blag, biljni...ne mogu reći da me podsjeća na miris neke određene biljke. 

Olival Natural šampone za kosu možete kupiti u DM-u, Kozmu, Bipi i Muller-u po cijeni od 39,99kn.

PR proizvod

Jeste li već kupili svoj primjerak Olival Natural šampona za kosu?



2 komentara

  1. Ovo mora da je super jer Olival me je oduševio sa svime što sam do sada probala :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako...svi Olival proizvodi su prošli i moju "strogu" kontrolu ;)

      Izbriši