srijeda, 30. prosinca 2015.

MOJI KOZMETIČKI FAVORITI U 2015. GODINI – Dekorativa


Sutra je zadnji dan 2015.-te godine i zadnji je čas da rezimiram sve ono što sam od kozmetike koristila tijekom godine. Naravno, opet sam isprobala dosta proizvoda, ali svi mi nisu bili jednako dragi.
Iskreno, bilo mi je jako teško izdvojiti najdraže proizvode u ovoj godini. Pišući blog naučila sam pametnije kupovati kozmetiku, sve manje griješim posebno kada je preparativa u pitanju.
Također, uvjerila sam se da se mnogi drogerijski brendovi svojom kvalitetom mogu mjeriti sa skupim HE proizvodima, tako da sam i financijski dobro prošla. Jedino što se nije promijenilo je moja ljubav prema parfemima, a njihova cijena je visoka.

Započet ću sa puderima za lice jer je kvalitetna podloga osnova svakog makeupa. Također, nekvalitetan i komedogeni puder može izazvati nered na licu. Pri odabiru pudera preporučujem veliki oprez, morate jako voditi računa odgovara li vašem tipu kože





Ove godine sam prvi put koristila puder u pjeni i ostala sam oduševljena kako se lijepo stapa s kožom. Koristila sam Catrice Matt Mousse (recenzija).
Tekući puder Matis Reponse Teint Quicklift bio mi je savršen za ljeto (recenzija).
Vichy Normaderm BB Clear je odličan proizvod namijenjen mješovitoj/masnoj koži lica (recenzija).


Ja imam dosta vidljive, tamne podočnjake koji se zbog brzog životnog ritma i nedostatka sna još više ističu. Nedavno sam pronašla svoj (bar za sada!) najdraži korektor – Avon Magix multi-benefit illuminator (recenzija).
Sebe sam počastila i kultnom Too Faced Shadow Insurance Primer-u tj. bazi za sjenila (recenzija).
Za pokrivanje malo jačih nepravilnosti volim dobro poznatu Catrice Camouflage cream. Novu, tekuću verziju još nisam kupila, ali ovu u kremi sam koristila tijekom cijele godine.


Nikada nemam rumene obraze, čak ni po hladnoći! Zato obavezno koristim rumenilo.
Catrice Multi Matt Blush je lagano i suptilno rumenilo, idealno za svaki dan. (recenzija).
TheBalm Instain Houndstooth blush je kvalitetno i jako poznato rumenilo koje je opravdalo sva moja očekivanja. (recenzija)


Ove godine sam počela prvi put koristiti higlighter! Dokaz da nikada nije kasno za isprobati neki proizvod :)
Essence Cinerella Highlighter power je bio moj najdraži takav proizvod. 
Higlighter je definitivno postao „must have“ proizvod jer licu daje svježi izgled.

Također, otkrila sam i odličan tuš u olovci, prava stvar za nas amatere! To je Artdecor High Precision Liquid Liner 01. Odličan proizvod koji je tekući taman koliko je potrebno da jako jednostavno povučete ravnu crtu na kapcima.
Kada u beauty blogosferi zavlada ludilo za nekim proizvodom, onda ga i ja moram kupiti. Ovo je ujedno bila i moja posljednja kozmetička kupovina u 2015.-oj godini!
Riječ je o Maybelline Lash Sensational maskari za oči. Jako dobra maskara koja dobro produži i volumizira moje loše trepavice.


Na redu su sjenila! Njih sam dosta kupovala, kupila sam /dobila i neke palete, ali i došla do zaključka da meni kao amaterki u makeup-u više odgovaraju mono sjenila nego palete. U paletama uvijek određeni broj sjenila niti ne upotrijebim.
Krajem ove godine hit su s pravom postala Maybelline Color Tatto kremasta sjenila (recenzija).
Make Up Factory me uvjerio u kvalitetu svojih proizvoda još davno, kada sam koristila njihove ruževe. S toga izdvajam jedno njihovo mat sjenilo u prelijepoj nijansi koja je mješavina tamno ljubičaste i smeđe boje.
Essence je u svojoj kolekciji Love & Sound ponudio kvalitetna mono sjenila (recenzija)
Najadraža mi je nijansa Glastonberry #01.


Šlag na kraju! Znate da sam kolekcionarka ruževa pa mi je tu odabir bio najteži!
Nevoljko sam izdvojila „samo“ 5 ruževa...
Estee Lauder The Pure Colour Envy Sculpting Lipstick – Dynamic 410 je moj drugi ruž iz ove kolekcije što vam govori da jako volim teksturu i trajnost ovih ruževa. Svoju zasebnu recenziju svakako zaslužuje, pa vam o njemu za sada neću više govoriti.
Max Factor u nijansi Rosewood 833 je odličan drogerijski ruž koji je dosta neutralne nijanse, hidratantne teksture sa satin završetkom.
Iz linije Essence Long Lasting imam skoro sve nijanse ruževa! Davno nisam imala bolji drogerijski ruž od ovoga! Tekstura, trajnost na usnama, hidratantnost, raspon nijasi i niska cijena su sve njegove karakteristike.
Izdvojila sam nijanse Come Naturaly #03 (nude nijansa) i Wear Berrise #09 (lijepa, ljubičasta nijansa).
Rimmel Moisture Renew u nijansi Vintage Pink 180 je moj novi zimski ruž o kojem ću vam također detaljno pisati u zasebnom postu.



Drage moje, odužio se ovaj post! nadam se da vam neće biti predug za čitanje!

Što kažete o mojim dekorativnim favoritima? Imamo li neke iste ljubimce?
Koji su bili vaši favoriti u 2015.-toj godini?

Broj komentara: 7

  1. Maybelline maskara i Catrice camuflazna su nam zajednicki favoriti,a Artdeco tuš namjeravam isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Artdeco tuš je jako zahvalan za nanošenje posebno kada sam u žurbi. Namjeravam ga kupiti i u smeđoj nijansi

      Izbriši
  2. Jako mi se sviđa odabir ruževa, a The Balm rumenilo je <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Dijelimo Catrice puder i Vichy BB kremu a jako mi se sviđaju nijanse tvojih sjenila i ruževa. Jedino mi Maybaline maskara nije nešto..

    OdgovoriIzbriši
  4. Imamo istih ljubimaca i to dosta: Catrice puder u pjeni, Maybelline maskara, theBalm rumenilo (samo je moje u drugoj nijansi) i Color Tatto :D

    OdgovoriIzbriši