petak, 25. rujna 2015.

AVENE: Matirajući fluid za lice

Da, volim sjaj na mojim usnama i volim kada mi kosa lijepo sjaji na suncu. A što je s licem?
Tu mi sjaja, vjerujte ne nedostaje i svim silama se trudim spriječiti ga!
Koristila sam puno krema za oznakom „mat“ koje su isključivo namijenjene masnoj koži lica.
Kako ja imam mješovitu kožu na obrazima i masnu T zonu, ove kreme mi nisu odgovarale jer mi nisu pružale dovoljno hidratacije.
Ne znam jesu li moji zahtjevi preveliki, ali svjesna sam da niti jedan proizvod moju masnu T zonu neće zauvijek ostaviti bez sjaja. Ipak sam realna i od niti jedne kreme ne očekujem cjelodnevno matiranje.


U zadnjih mjesec dana protiv sjaja na T zoni borim se pomoću Avene matirajućeg fluida. 


Što Avene kaže o ovom fluidu?
Avène Matirajući fluid namijenjena je normalnoj i mješovitoj osjetljivoj koži. regulira lučenje sebuma, matira, hidratizira i umiruje kožu lica“.

Pakiranje:
Avene matirajući fluid pakiran je u plastičnoj boci i sadrži 50ml proizvoda. Na boci se nalazi pumpica koja olakšava doziranje proizvoda. Dvije pumpice su mi dovoljne za namazati  lice i vrat.


Tekstura fluida je lagana i vodenasta. Što se mirisa tiče, ja nikakav miris ne osjećam.
 Gel se jako brzo upije u kožu lica i ostavlja je mekom i glatkom na dodir. Također, matirajući efekt na koži je vidljiv odmah



Jako dobro hidratizira moju kožu lica. Nema zatezanja niti perutanja.
Što se matiranja tiče, moje lice se počne sjajiti nakon nekih 8 sati i ja sam po tom pitanju jako zadovoljna njegovim učinkom.
 Ovaj fluid je odlična baza za makeup. 

Sastav:


Kada pogledamo sastav, ovaj mat fluid sadrži Polymethyl Methacrylate za kontrolu izlučivanja sebuma. Fluid ne sadrži parabene, ali mi je nije promaklo mineralno ulje u njegovom sastavu!
Čak ako se ovaj sastojak nalazi i u maloj količini, ne znam zašto miješati kvaliretnu Avene termalnu vodu sa ovim štetnim sastojcima!

Moje mišljenje:
Radi se o dobrom proizvodu koji bih preporučila osobama sa masnom ili mješovitom kožom lica. Jedina zamjerka je njegov sastav za koji bih voljela da ne sadrži mineralna ulja.
Iskreno, moja koža voli ovaj fluid i nije mi izazvao nikakvu neželjenu reakciju na licu.
Cijena Avene matirajučeg fluida je 143kn i možete ga kupiti u gotovo svim ljekarnama.

PR proizvod

Imate li problema sa masnom kožom lica?
Koji proizvod za matiranje lica vam je najbolji?


Broj komentara: 6

  1. Čim sam vidjela riječ "matiranje" odmah sam sa velikim zanimanje pročitala ovaj post :) Da, vlasnica sam masne kože, kao što već znaš i stalno se mučim s držanjem sjaja pod kontrolim. Od Avene sam koristila smo njihovu termalnu vodu koju obožavam te sam probala nekoliko testera, no to je to :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Zvuči suuper, Avene sam jako dugo koristila i sa mnogim njihovim proizvodima nema greške

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči interesantno....ja redovno koristim njihovu termalnu, a od krema sam koristila samo anti rouge i skin recovery....

    OdgovoriIzbriši