nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Udarilo mi sunce u glavu, pa trabunjam...

Od kada je stiglo ljeto i vrijeme godišnjih odmora, vidim da je čitanost postova općenito opala. Zato sam za današnji post odabrala jednu lakšu temu koja će vam, nadam se, biti zanimljiva!

CIPELE!!!!

Što mislite, postoji li žena koja ne voli cipele? 
Neke ih vole više, neke manje ali rijetke su one koje će proći pored dućana i ne pogledati cipele u izlogu.
Ja spadam u onu grupu žena koja jaaaako voli cipele! Volim ih više od sjenila, pudera, ruževa.... Imam....pa puuuno cipela različitih modela i boja. Volim nositi salonke, sandale, natikače, cipele sa platformom, čizme, balerinke...
Muškarci nikada neće razumjeti zašto žene toliko vole cipele. Moj Zakoniti uvijek sa čuđenjem pita „kupila si još jedne cipele?“
Ali, mi žene dobro znamo da kao što često „nemamo što odjenuti“ i „nikada nismo dovoljno mršave“, tako nam ni cipela u ormaru nikada nije dosta.





Očito je da postoji neka „tajna veza“ između žene i cipela. Još kao djevojčicama su nam čitali priču o Pepeljugi koja je zahvaljujući staklenoj cipelici pronašla svog princa iz snova.
Cipele kod mene izazivaju sreću, zadovoljstvo, pa čak i ljutnju ako u dućanu nemaju moj broj. Sada će neki reći da sam ovisnica o cipelama! Mislim da nisam....samo, sreća je u malim stvarima tj. u dobrim cipelama kupljenim na velikom sniženju.


Puno žena je spremno izdvojiti posljednju kunu za par cipela od kojih im na prvi pogled zastaje dah. Na sreću, nisam jedna od njih! Nastojim biti racionalna, makar to značilo kupiti stoti par cipela na sniženju.
Ponekad žene imaju cipele koje ih žuljaju, ali ih se neće odreći jer im lijepo izgledaju na nogama. Ne razumijem te žene jer mene kod cipela osim njihovog izgleda prvo privuče njihova udobnost. Ali, prihvaćam da vrijedi poslovica „za ljepotu treba trpjeti“.
Žena se u lijepim cipelama osjeća samopouzdanije, elegantnije...zato ih toliko volimo kupovati. 


Kada se govori o cipelama, izbor je stvarno velik, a naši ukusi različiti. Također, izbor cipela ovisi i o prilici za koju su namijenjene. Naravno uvijek su bile (i sigurna sam da će uvijek biti) najtraženije cipele na visoku petu. Zašto žene vole nositi cipele na visoku petu? Takve cipele osim što vam dodaju koji centimetar više i izduže vam noge nemaju, po meni, neke druge kvalitete. Obično su dosta neudobne i rijetko sam viđala žene koje u njima znaju hodati. Nema mi ništa gore nego vidjeti ženu koja u cipelama na visoku petu nezgrapno hoda (nabada!). Nema tu ni elegancije ni privlačnosti. Divim se ženama koje u takvim cipelama hodaju kao da su rođene u njima. 


Kada govorim o cipelama odmah mi padne na pamet serija „Sex and the city“ i Carrie koja je u toj seriji proslavila cipele Manola Blahniksa i Jimmyja Choosa. Cijene tih cipela za mene su nedostižne. Dugo sam mislila da ih mogu kupiti samo „dame sa crvenog tepiha“. Ali, bila sam u krivu! U tim cipelama kod nas ponosno hodaju (nabadaju) novopečene „jet setter-ice“.


Koliko god se trudila objasniti ljubav između žene i cipela, mislim da je to nemoguća misija.
U dobru cipelu se jednostavno zaljubimo baš kao i u zgodnog dečka.
Pustite nas da uživamo u cipelama i ne pitajte nas zašto toliko volimo cipele!


Napomena: sve fotografije su preuzete sa interneta

Jeste li vi jedna od sakupljačica cipela?
Kakve cipele su vam najdraže?






Broj komentara: 10

  1. Prava tema za nedeljno popodne. :D
    Iskreno rečeno nemam pojma hodat u štiklama, što zbog visine (175cm) i činjenice da sam najvišlja u društvu izbjegavala sam i najmanju potpeticu, poslje se udala za 3cm nižeg muškarca pa opet ništa od štikli, zato obožavam balerinke i ravne sandalice kojih stvarno imam hmm puno. ;)
    Divim se ženama koje u petqma koračaju kao da su s njima rođene i uvijek se rado okrenem za dobrom cipelom u izlogu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim cipele, ali šminka mi je puuuuno draža :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. + 1 :D s naglaskom da štikle i kad kupim, stoje u ormaru jer me noge previše bole da bih se patila u njima.

      Izbriši
    2. Tako i ja....štikle nosim samo kada moram

      Izbriši
    3. Hahaha....ma volim i ja šminku, samo ipak lijepe cipele mi oduzimaju dah!

      Izbriši
  3. Ne smatram se sakupljačicom, ali na ovim sniženjima sam uzela tri potrebna para :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Postoji, ja ne volim cipele i nemam nijedne, sad me linčujte :). Imam sandale koje sam uzela samo za venčanje, i za sestrino venčanje neke druge, baletnake i par ravnih sandalica, za zimu čizme i dvoje patika i to je sve :). I kada sam htela sebi da kupim makar jedne cipele pošto sam bangava naročito na levu nogu nisam našla nijedne koje bi mi bile udobne, jednino ako budem išla na neku svečanost gde ću da sednem i prekrstim noge onda ću nabaviti jedne :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Postoji! Ja ne skupljam cipele i kupujem ih samo kada mi trebaju odnosno kada se stare raspadnu XD

    OdgovoriIzbriši