ponedjeljak, 1. kolovoza 2022.

L`OREAL PARIS ELSEVE COLOR-VIVE EKSPRES BALZAM ZA OBOJENU KOSU S PRAMENOVIMA

 


Vrijeme je godišnjih odmora na koje idemo oboružani sredstvima za zaštitu lica i tijela od sunca. Trebamo li i kosu štititi od morske vode i sunca ili smo na to zaboravili? 


Kako sunce i more utječu na kosu?

Sunce i more u kombinaciji čine kosu suhom, neukrotivom i bez sjaja. Kosa neće izgorjeti na suncu kao koža, ali to ne znači da štetne sunčeve zrake neće na njoj ostaviti traga. To se posebno primjećuje na kosi koja je kemijski tretirana. Ljeti boja na kosi puno brže oksidira nego zimi pa kažemo da nam je kosa posvijetlila na suncu. Oštećenje se najviše vidi na kosi sa pramenovima (kako što je moja kosa) jer je ona zbog blajhanja najosjetljivija na suncu. Zato kosu moramo pripremiti svaki put prije odlaska na plažu.

Kako kosu zaštiti od sunca?

 Postoje razni drogerijski proizvodi (cvjenovno pristupačni) koji odlično štite kosu od sunca. Tu spadaju šampon, maska, regenerator ili leave-on proizvodi za kosu.

Ljeti kosu peremo češće nego zimi, pa birajte blagi šampon za koji je neće dodatno isušiti. More također može zapetljati kosu pa ju je teže raščešljati. Ako zapetljanu kosu pokušavate otpetljati nasilnim četkanjem nećete ništa postići osim oštetiti dlaku. Zato nakon pranja kose obavezno obilmno nanesite regenerator za kosu. Maske za kosu koriste se povremeno kako bi dodatno nahranile kosu i činile je otpornijom na sunčeve zrake. Tu su još proizvodi za zaštitu od topline koji se stavljaju prije stiliziranja kose. Mada je ljeti kosu najbolje pustiti da se sama osuši i što manje koristiti fen i peglu za kosu.



 Kako ja ljeti štitim kosu od sunca i mora?

Moja kosa je gusta, srednje dužine. U zadnje vrijeme dosta sam je mučila čestim izvlačenjem pramenova kako bih iz tamne prešla u svijetlu nijansu. Iako se na prvi pogled čini zdrava sigurna sam da je to ostavilo traga na njoj. Zato trenutno njezi kose posvećujem više pažnje nego inače.


Ovo ljeto koristim L`Oreal Paris Elseve Color-Vive Ekspres Balzam za obojenu kosu i kosu s pramenovima

Balzam dolazi u spreju i zgodan je za korištenje. Može se koristiti na suhoj i mokroj kosi bez ispiranja. 

L`Oreal Paris tvrdi da ovaj proizvod "djeluje dvojako. Štiti i revitalizira obojenu kosu te joj trenutačno pojačava sjaj."

 Dakle, svaki dan prije odlaska na plažu poprskam kosu sprejem te je počešljam kako bi balzam obuhvatio svaku vlas. Kosu vežem u punđicu jer mi spuštena smeta pri plivanju. 

Tijekom boravka na plaži obnavljam špricanje jer se ovaj proizvod kupanjem u moru ispere sa kose.

Kosu ljeti ne šamponiram svaki dan, nastojim to napraviti samo dva puta tjedno. Svaki dan kosu samo obilno isperem vodom, pošpricam sa L`Oreal Paris Elseve Color-Vive Balzamom i putim da se osuši na zraku. 

Kod L`Oreal Paris Elseve Color-Vive Balzama mi se sviđa što ne masti kosu, pomaže pri češljanju te ima predivan miris koji se na kosi zadrži par sati. Kada se osuši kosa je meka na dodir i lepršava. Važno mi je i što prilikom korištenja balzama moje osjetljivo vlasište nije reagiralo.


Uživajte u moru i suncu, ali ne zaboravite da je zaštita kose od sunca obvezna.

L`Oreal Paris Elseve Color-Vive Ekspres Balzam za obojenu kosu i kosu s pramenovima možete kupiti na Notino web shoppu. 

PR post


Kako vi ljeti njegujete kosu? Volite li leave-on proizvode za kosu?



Nema komentara