ponedjeljak, 14. ožujka 2022.

itCOSMETICS: YOUR SKIN BUT BETTER CC CREAM I BYE BYE UNDER EYE CONCEALER

 


itCosmetics je brend na čijem čelu stoji Jamiea Kerna Lime. Ona je krenula u potragu za podlogom koja će joj neutralizirati crvenilo na licu i ujedno njegovati osjetljivu kožu lica. Njen vrtoglavi uspjeh doveo ju je na čelo brenda
it Cosmetics koji danas u svom asortimanu ima proizvode za njegu kože lica, različite vrste podloga, šminke i kistova.  
Your Skin But Better CC kremu i Bye Bye Under Eye Concealer kupila sam prošlo ljeto pa ću s vama podijeliti dojam o ovim proizvodima.


itCosmetics Your Skin But Better CC Cream



Riječ proizvođača:
Na kremi piše da je Color Correcting Full Coverage Cream + Hydrating and Anti-Aging Concealer SPF 50 tj proizvođač tvrdi da je to "krema za korekciju koja pruža potpuno prekrivanje, hidratizira i sadrži visok zaštitni faktor".

Pakiranje i tekstura:
CC krema dolazi u pakiranju od 12ml i 35ml. To mi se sviđa jer u parfumerijama teško možemo doći do testera kako bi isprobali bilo koji proizvod. Dolazi u 14 nijansi i naravno da sve nijanse kod nas nisu dostupne. 


Pakirana je u tubu sa pumpicom (na slici je krema od 12ml koja je bez pumpica) što je odlično za doziranje proizvoda.
Tekstura kreme je gusta na što nisam navikla jer volim lagane podloge koje su u principu potpuno tekuće.



Prekrivanje:
Krema ima srednje ka potpunom prekrivanju (moje hiperpigmentacijske mrlje ne uspije potpuno prekriti), ali zaista jako lijepo ujednači ten. Na gornjoj slici vidite kako je krema dobro prekrila žile na ruci.
Ako imate puno nepravilnosti na licu, probajte na ta mjesta utapkati više slojeva kreme jer se krema lako nadograđuje.
Moja nijansa je Medium koja mi bolje odgovara kada mi ten bar malo potamni. Nijansa Light Medium bi mi bolje pristajala ali u Douglasu je nisam uspjela pronaći.

Sastav:
CC krema obogaćena je s puno sastojaka koji njeguju kožu. Tu je hijaluronska kiselina koja kožu čuva od isušivanja, ekstrakt soje, kolagen, hidrolizirana svila te ulje grejpa, naranče i limuna. Također sadrži i mineralne filtere širokog spektra SPF50+ koji kožu štite od UVA i UVB zraka.


Moje mišljenje:
Za jedno korištenje dovoljna je mala količina kreme jer ne volim da mi je lice "zacementirano". Budući krema ima gustu teksturu pitala sam se hoću li imati problem s nanošenjem i blendanjem. Međutim krema se lijepo i lako nanese kistom za tekući puder. Može se i prstima razmazati po licu ali ja to ne preferiram. Sviđa mi se kako koža izgleda nakon nanošenja kreme. Lice je zaglađeno i što mi je najvažnije, krema se ne uvlači u borice. Tu hidratantni anti-age sastojci kreme i te kako dolaze do izražaja. Sa kremom prekrijem i podočnjake a rezultat je odličan. Na licu ostavlja blagi glow završetak što mi se sviđa jer lice djeluje mlađe i svježije. Vjerujem da se to isto ne bi moglo reći za osobe s masnom kožom ali za njih postoji oil free verzija iste CC kreme.
Kako krema ima izražena hidratantna svojstva prije nje stavim samo serum za lice (mislim da bi osobe sa suhom kožom prije CC kreme trebale staviti hidratantnu kremu).
Krema na licu nije teška, minimalno se preslikava i ne trebam je setirati.
Što se tiče trajnosti, na mom licu odlično izgleda tri do četiri sata, a nakon toga postepeno se skida na predjelu nosa. Nakon radnog dana izgleda neuredno na licu i zahtijeva popravak. Dakle tvrdnje o odličnoj postojanosti CC kreme vam ne mogu potvrditi.
Kao što se da primijetiti iz navedenog zadovoljna sam sa  Your Skin But Better CC kremom. Volim je i zbog toga što je vodootporna što je posebno važno ljeti.
Cijena kreme u Douglas parfumeriji je 299kn. 


itCosmetics Bye Bye Under Eye Concealer


Riječ proizvođača:
"Pruža vodootporno, visoko pigmentirano i dugotrajno prekrivanje"

Pakiranje i tekstura:
Korektor je pakiran u tubi od 12mg. Tuba ima mali otvor, odličan za doziranje proizvoda. 
Korektor dolazi u 12 nijansi, moja nijansa je 25.0 Medium natural (N). Nijansa mi pristaje, malo je svjetlija od mog tena, taman kako treba biti.
Tekstura korektora je gusta ali dovoljno vlažna i hidratantna da se minimalno uvuče u borice oko očiju. 



Prekrivanje:
Korektor pruža skoro potpuno prekrivanje. Kažem "skoro" jer ipak ostane malo sjene od podočnjaka. Ako nemate izražene podočnjake onda ste prava sretnica.
Može se lako nadograditi ali ipak oprezno jer previše slojeva ne izgleda uredno.

Sastav:

Formula je obogaćena zaštićemom Expression Proof tehnologijom. Tu su još peptidi, vitamini, hidrolizirani kolagen, hijaluronska kiselina i antioksidansi.


Moje mišljenje:
Sa Bye Bye Under Eye korektorom trik je u tome da vam treba jako mala količina koja se točkasto raspodijeli ispod oka i uz korijen nosa. Najbolje se nanosi tapkajući prstima ili sa beauty blenderom. Probala sam koristiti kist ali ostaju tragovi i ne izgleda lijepo. 
Završetak koji korektor ostavlja je sjajan tj. više kao orošen. I kada stavite bilo koji puder područje ispod oka odskače sa svojim "sjajom". To mi se jako sviđa jer baš kao i CC krema daje licu svjež izgled i otvori pogled. Vjerojatno se ovakaav završetak neće svima svidjeti, ali Bože moj, svi smo različiti.
Ja korektor ne setiram baš zato da prekrasan orošeni izgled ne nestane, a i korektor je dovoljno postojan sam od sebe.
Kada već govorim o postojanosti, ona je odlična. Znači kada ga nanesem isto izgleda dok ga navečer ne skinem. Savršeno, posebno za "mature skin" kod koje korektor "pojedu" borice.
Što da vam kažem osim da sam 99% sigurna da sam pronašla korektor koji zadovoljava sve moje kriterije. Ovaj 1% ostavljam ako se slučajno u budućnosti pojavi neki još bolji korektor.
Korektor je dostupan u pojedinim Douglas parfumerijama a cijena mu je oko 230kn.

Jeste li probali ove itCosmetics proivode? Ako jeste, kako ste zadovoljni?




Nema komentara