petak, 22. svibnja 2020.

TOO FACED: Natural Matte Eyeshadow Palette


Svima nam treba jedna kvalitetna paleta sjenila za oči u neutralnim mat nijansama. Mislim da je to osnova makeup kolekcije, sve drugo možete i ne morate imati. Sa mat neutralnim sjenilima uvijek možete napraviti suptilan dnevni look, ali, ako se želite igrati i glamurozan izgled za večernje izlaske.
Još u prosincu prošle godine kupila sam dugo željenu Too Faced Natural Matte paletu sjenila. Ovo je jedna od paleta iz njihove poznate linije The Ultimate Natural Beauty Colletction.
U beauty svijetu ova paleta nije novitet, ali kada je makeup u pitanju tu sam praktična i ne "ludujem" za noviterima nego tražim kvalitetu. Više o ovoj ljepotici pročitajte u nastavku posta.



Ova paleta je zaista vizualno prava ljepotica. Dolazi u kartonskoj kutiji koja je u kombinaciji zlatne i prljavo ružičaste boje sa karakterističnim čipkastim detaljima. Paleta je kompaktna, nije velika i zgodna je za nositi u torbi. Načinjena je od čvrste plastike na kojoj je reljefno istaknuto ime brenda i naziv palete.



Uz paletu, ako vam nedostaje inspiracije, dobijete i malu knjižicu sa nekoliko makeup lookova. 



Paleta ima magnetno zatvaranje u obliku malog zlatnog srca. Mene ovo pakiranje oduševljava i nakon 6 mjeseci...svaki put kada je uzmem u ruke ponovo se zaljubim u jednostavnost i eleganciju pakiranja.



Svakako moram istaknuti veliko ogledalo koje stvarno služi svrsi. Također, kada otvorite paletu zapuhne vas predivan miris kokosa jer se u formuli sjenila nalazi kokosovo ulje.



U paleti se nalazi 9 sjenila od kojih 3 imaju 2g, a 6 ih ima po 1g.
Mislim da je ovo pametno napravljeno jer veću gramažu imaju tri najsvjetlije nijanse koje se uvijek najbrže potroše. 



 Sva sjenila na sebi imaju reljefni otisak čipke, a raspoređena su tako da se okomito, u prvom redu nalaze neutralne nijanse, u drugom su tople i u trećem redu hladne nijanse. Ako gledate horizontalno, u svakom redu su tri sjenila koja su vam dovoljna za jedan makeup look.



Tekstura sjenila je fenomenalna. Sva sjenila su pudersta, meka, odlično pigmentirana. Ja ih uvijek nanosim preko baze, ali vidjet će te na swatch-evima koliko su i bez baze pigmentirana. Jako lako se blendaju i međusobno stapaju. Nekada znam čak prstima nanijeti tamnije nijanse u vanjski kut oka. 
Tamne nijanse su malo tvrđe i teže ih je pokupiti kistom ali se na kapcima s njima jako lako radi. Prilikom aplikacije sjenila se uopće ne truse. Sa ovim nijansama može se postići jako lagan makeup na očima što mi je super za ljeto kada više volim naglasiti usne.   
Pogledajte svaku nijansu sjenila posebno.



Heaven - meka, kremasta nijansa boje slonove kosti
Less is More - taupe nijansa sa sivim podtonom, odlična je za vanjski kut oka
Sexpert - tamno smeđa nijansa, odlično pigmentirana
Nude Goals - blijedo ružičasta nijansa odlično pigmentirana. Najviše je koristim za isticanje unutarnjeg kuta oka
Cleavage - još jedna taupe nijansa koja u sebi ima ljubičasti podton
Risky Biz - topla, smeđa boja čokolade



Lace Teddy - breskvasto bež nijansa, odlično pigmentirana i koristim je za stapanje svih prijelaza na kapku
Au Natural - topla, smeđa nijansa ciglastog podtona koja mi je omiljena za crease
Hookup - topla, terakota smeđa nijansa

Moje mišljenje:
Nisam vizažist i sigurna sam da su moje tehnike pogrešne ... pa zapravo nemam "tehniku" i to je sjajno sa ovim sjenilima. Ne morate biti vješti kako biste ih koristili jer su tako kremasta i lako se blendaju. 
Too Faced Natural Matte paletu sjenila sam jako puno koristila od kada je imam i mislim da mi se kupovina isplatila.
Paletu sam kupila na asos-u, a cijena palete je 38 EUR.

Volite li neutralne palete sjenila? Koja je vama najdraža Too Faced paleta? 

2 komentara

  1. Thanks for this post.It's a very nice post.Great post.Thank you.
    makeup

    OdgovoriIzbriši
  2. Thanks for sharing this beautiful information.I hope you will also share more information on beauty.please keep sharing. makeup

    OdgovoriIzbriši