petak, 12. srpnja 2019.

KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM #5


Iako je zadnjih dana malo zahladilo, sredina je ljeta, kreme sa spf zaštitom se sada koriste najviše, pa nastavljam seriju postova o ovim proizvodima.


Danas vam predstavljam hrvatski brend SAN Prirodna Kozmetika za koji ste već sigurno čuli. Tvrtka se nalazi u Međimurju, a svi proizvodi rađeni su prema originalnoj recepturi mr.sc. Jagode Ćerić, mag.pharm.
Proizvodi nisu testirani na životinjama i dermatološki su ispitani.



Njihov najnoviji proizvod je Sun krema za sunčanje SPF15.
O ovom proizvodu proizvođač navodi:
"Krema je pogodna za redovno korištenje i zaštitu kože tijekom izlaganja suncu zahvaljujući prirodnim mineralnim filterima. Sadrži beta karoten koji je antioksidans za fotozaštitu i regeneraciju kože oštećenu vanjskim ili unutarnjim faktorima. Uz njega, maslinovo i kokosovo ulje, te shea maslac hrane kožu kako bi ostala cijelo vrijeme mekana, a dekspantenol pridonosi očuvanju hidratacije."

Krema je pakirana u airless bocu od 100ml i dolazi sa pumpicom za doziranje. Ima lagani miris kokosa.
Tekstura kreme je gusta ali se lako razmazuje po tijelu. Nakon mazanja na koži ostaje bijeli trag (kao i kod svim proizvoda sa prirodnim mineralnim filterima).





Aktivni sastojci kreme su:
titan oksid, cink oksid, beta karoten, ulje kokosa, ulje masline, shea maslac, dekspantenol (provitamin B%) i vitamin E

Moje mišljenje:
Kako SAN Sun krema za sunčanje spf 15 ima nizak faktor zaštite od štetnih sunčevih zraka, koristila sam je prilikom popodnevnog odlaska na plažu, iz 17 sati. Kremu sam stavljala tek na plaži jer nisam željena da mi bijeli tragovi  ostanu na odjeći. Iskreno, nervirao me bijeli trag koji krema ostavlja na koži, pa sam s njom mazala samo dekolte i ramena (područja na koja me sunce najprije "hvata"). Kako krema nije vodootporna nakon svakog izlaska iz mora kremu je treba ponovo staviti.
Bilo bi praktičnije da je krema vodootporna. Što se tiče zaštite od sunca, sa ovom kremom nisam pocrvenila i nije mi izazvala nikakve neželjene reakcije na koži. Dakle, učinkovitost kreme je dobra ako je pravilno koristite. 
Kremu nisam stavljala na lice (iako se može) jer sam se bojala da njena teža tekstura ne dovede do pojave komedona. Osobama sa suhom kožom bi odgovarala i za zaštitu lica. 
SAN Sun kremu za sunčanje spf 15 možete kupiti u određenim ljekarnama ili naručiti na njihovom web shopu. Cijena kreme je 102,90kn.

PR proizvod

Jeste li do sada koristile neki njihov proizvod? 
Volite li više kreme sa kemijskom ili mineralnom zaštitom? 

Nema komentara