utorak, 9. siječnja 2018.

MILANI: Everyday Eyes Powder Must Have Naturals paleta sjenila


Znate da više volim testirati preparativne proizvode, pa kod mene na blogu češće čitate njihove recenzije. Nije da ne volim makeup, dapače, šminkam se svaki dan, ali nisam strastvena sakupljačica paleta sjenila i iskreno ne znam raditi neke wooou look-ove.
Nakon dosta vremena pišem vam recenziju palete sjenila. Od sada ćete ovakve recenzije češće čitati jer mi ih se nakupilo dosta.

Riječ je o Milani Everyday Eyes Powder paleti sjenila koju dugo imam i često koristim.

Milani Cosmetics je američki drogerijski brend srednjeg cjenovnog ranga.Njihove proizvode karakterizira zlatna ambalaža pa izgledaju pomalo fensi.
U Everyday Eyes kolekciji nalazi se 5 paleta sjenila: Must Have Naturals, Bare Necessities, Smoky Essentials, Plum Basics, Earthly Elements.
Nijansa palete koju imam je 01 Must Have Naturals. dakle, nisam daleko otišla od svoje komform zone...neutralnih sjenila kod mene nikada dosta.   


Paleta dolazi u plastičnoj ambalaži sa prozirnim poklopcem tako da odmah možete vidjeti nijanse sjenila. Nedostatak zrcala meni ne smeta jer ga i inače rijetko koristim.
Uz paletu dobijete i mali dvostruki kist koji je čak i upotrebljiv (ja inače kistove iz paleta odmah bacam).


Na stražnjoj strani palete nalazi se vodič koji opisuje gdje koristiti svaku nijansu. Ne preporučam ga slijediti, jer je meni taj predloženi redoslijed sjenila kao i sam naziv pojedinih sjenila malo nelogičan. No, svatko će raditi onako kako njemu najbolje odgovara.


Paleta sadrži 6 visoko pigmentiranih sjenila sa kojima se lako mogu  napraviti brojni makeup look-ovi.
Nijasne sjenila u paleti su dobro odabrane, lijepo se međusobno uklapaju i jako lijepo i lako se blendaju. Kada koristim ovu paletu nemam potrebu za dodatnim nijansama kako bih završila neki look.


Pigmentacija svih sjenila u paleti je dobra, mada ja kada ih koristim uvijek prvo stavim bazu za kapke. Postojanost im je sa bazom odlična, a bez baze sjenila tijekom dana gube na intenzitetu, ali se ne grupiraju u dijelovima kapka što im je veliki plus.
U paleti se nalaze čak 3 mat sjenila (svijetlo i tamno smeđe, te crno). To je za pohvalu jer su rijetke palete sa 50% mat sjenila.

umjetno svjetlo

dnevno svjetlo

Idemo vidjeti svaku nijansu sjenila (redom kako stoje u paleti), a uz put ću vam napisati kako ja pojedinu nijansu koristim:
  •  base- boja šampanjca, sedefasta i ja je ne koristim kao baznu sjenku baš zbog sedefa koji ima u sebi. Koristim je za naglašavanje unutarnjeg kuta oka i za predio ispod obrva. Ako želite lagani, dnevni makeup ova nijansa je odlična za tu svrhu umjesto highlightera
  •  contour – mat nijansa koja je meni na kapcima puno svjetlija nego u paleti. Nju koristim kao bazno sjenilo preko cijelog kapka
  •  lid – ovo je moja omiljena nijansa smeđa sa shimmer-om u sebi. Nju stavim na kraju na sredinu pokretnog dijeal kapka kako bi otvorila pogled i to mokrim kistićem jer tako jačina nijanse bolja
  •  crease – mat, tamno smeđa nijansa. Kako joj ime kaže, tako je i koristim, dakle stavljam je na na pregib gornjeg kapka
  • speciality – shimmer-asta, nježna boja breskve. Nju koristim isto gdje i nijansu lid 
  • liner – najtamnija nijansa u paleti, mat i potpuno crna. Ovu nijansu u dnevnim look-ovima najčešće ne koristim, više mi je za neki večernji đir. Probala sam je koristiti mokrim kistićem umjesto eyelinera i ta opcija je dobra (kod mene povlačenje crte općenito ide teže i uspijem tek iz desetog pokušaja!), a može se koristiti i za smokey eyes.

Moje mišljenje:
 Milani Everyday Eyes Powder Must Have Naturals je neutralna paleta sjenila koja uvijek dobro dođe i koju svi volimo imati. Zbog kompaktnosti palete tj. jako dobro odabranih nijansi ova paleta će vam dobro doći na putovanjima.
Kvaliteta i pigmentiranost sjenila je jako dobra.
Ako u svojoj zbirci već imate neutralnu paletu, obratite pozornost na ostale palete iz Milani Everyday Eyes Powder kolekcije.
Paletu sam kupila na Pink Pandi, a cijena joj je 110,90kn.

Kako vam se sviđaju nijanse sjenila u paleti?
Koji vam je najdraži Milani proizvod?
Imate li za mene neku preporuku?

4 komentara

  1. Nijanse su sve lijepe,svaka na svoj način.Ja volim prirodne nijanse nekako mi najbolje pašu.Milani proizvode nisam koristila pa ne mogu reći koji mi je najdraži :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Nijanse su odlične, samo ja imam ovakve dvije palete i ovo je treća :)

      Izbriši