utorak, 7. veljače 2017.

KREME ZA RUKE KOJE TRENUTNO KORISTIM


Vjerovali ili ne, trenutno imam u upotrebi 13 krema za ruke! Ne, kreme za ruke nisu moj fetiš. Ove godine nisam nigdje mogla kupiti moju omiljenu kremu za ruke, pa sam kupovala redom svaku na koju sam naišla u nadi da će mi pružiti dobru njegu.




Neke od njih su stvarno odlične, dok druge samo imaju lijepu ambalažu.

Što tražim od kreme za ruke?
Imam jako osjetljive ruke, a nemam naviku nositi rukavice. Kada zapuše bura, koža ruku mi se odmah zacrveni, postane osjetljiva i na pregibima puca. Tako je od uvijek i već imam naviku svaku večer mazati ruke, ali i tijekom dana više puta.

Već sam vam pisala da je moja omiljena krema za ruke Palmolive Glicemille sa ekstraktom kamilice i vitaminom E. 


Ovo je konkretna, masna krema koju koristim samo navečer. Ujutro  ruke budu meke, a crvenilo nestane. Sa ovom kremom sam sigurna da će mi ruke biti njegovane. Ove godine sam je jedva pronašla jer izgleda da je povlače iz ponude.

Mixa Cold krema za ruke trebala bi ublažiti 5 znakova neugode uzrokovane vrlo suhom kožom ruku: isušenost, grubost, mikro ispucanost, crvenilo i napetost.

Gelaste je teksture, ali neka vas to ne zavara. Kada je razmažete odmah se osjeti da se radi o kvalitetnoj kremi koja se dosta brzo upija u kožu. Zadovoljna sam kako mi njeguje ruke.

Olival koncentrat s nevenom je još jedna odlična drogerijska krema za ruke koja bi jedina mogla kvalitetom parirati mojoj najdražoj kremi.


Nježnog biljnog mirisa, dosta je masna i namijenjena uglavnom za noćnu njegu ruku.

Neutrogena koncentrat krema za ruke pruža brzo i dugotrajno olakšanje za oštećenu kožu ruku.  


Ima neki neutralni miris, konkretne teksture i relativno se brzo upija, pa može proći i kod dnevne njege ruku. Imate moju preporuku za ovu kremu.


Balea krema za ruke sa ureom me baš razočarala.


Očekivala sam, obzirom na sastav, da će dobro njegovati ruke, ali nije to krema koja će vam pomoći ako je koža ruku već jako oštećena. 

Alverde krema za ruke s nevenom je dobra za dnevnu njegu ruku jer nije masna i brzo se upija u kožu. 



Balea krema za ruke s mirisom ljubičica predivno miriše i ima jako lijepo pakiranje. Zbog toga sam je uostalom i kupila. Ipak, poslužila mi je za dnevnu njegu ruku.



Melvita krema za ruke sa arganovim uljem me također razočarala. 


Kada sam vidjela sastav pomislila sam da je riječ o kremi koja će pomoći oštećenoj koži ruku, ali to je obična dnevna krema samo cjenovnog višeg ranga.


Sada su na redu L`Occitane kreme za ruke. 


Vremenom sam navikla da me neki L`Occitane proizvodi oduševe, dok me drugi razočaraju. Od svih ovih fensi kremica koje dolaze u girly pakiranju ne možete očekivati poštenu njegu ruku. One su meni solidne za korištenje nakon pranja ruku jer se brzo upiju u kožu i ništa više od toga.
Izdvojila bih njihovu „klasičnu“ kremu s karite maslaslacem koja je za mene najbolja i kod koje vidim da radi nešto po pitanju oštećene kože.

Sigurna sam samo u jedno: sljedećih pola godine više ne kupujem kreme za ruke! Zalihe se moraju potrošiti.

Koristite li redovito kremu za ruke? Koja vam je najdraža?

Broj komentara: 14

  1. A,ja mislila da ih imam previse,hahaha...I ja stalno isprobavam neke nove,ali vise iz znatizelje,nemam nekih problema sa kozom ruku.Najdraza krema ikad mi je upravo Loccitane s karite maslacem,i tu uvijek imam veliku pored kreveta i malu u torbi,i zadnja koju sam kupila je od Sapunoteke,jako mi se svidja i ima odlican,prirodan sastav,evo prepisat cu sastojke:voda,hladno presani kakao maslac,hladno presano ulje badema i kostica marelica,biljni emulgator,glicerin,konzervans,efer.ulja vanilije,paculija i lavande.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sastojci su obećavajući! Pogledat ću....hvala na preporuci :)

      Izbriši
  2. Alessandro snowball je meni ove godine omiljena. Predivna i za dan i navece.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako sam ja voljela Alessandro lak za učvršćivanje noktiju! Zadnjih par godina u Splitu nisam naišla na njihove proizvode

      Izbriši
  3. Bome, ovo je itekakva kolekcija! hahah ... svaka čast i sretno u trošenju ;D Ja, naravno volim L`Occitane kreme za ruke, mislim da smo svi mi ludi za njima. Iako trenutno koristim Afroditinu kremu za ruke jer mi je od kože ruku napravila čudo! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nova Afrodita krema za ruke mi je odlična kao dnevna. O njoj ću pisati u drugom postu :)
      Mene L`Occitane kreme za ruke ne oduševljavaju

      Izbriši
  4. Nemam problema sa kožom ruku pa kreme za ruke zaista rijetko kupujem. Ali evo dobila sam ideju da isprobam nekoliko laganijih krema iz tvog posta. Dosad sam bila jako zadovoljna sa Afroditinim kremama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi! Znaš kako je grozno kada ruke pocrvene i postanu bolne...

      Izbriši
  5. Što sljedećih pola godine, mislim da si do bar do Božića mirna s kupovinom krema za ruke! :D Nemam najdražu kremu, stalno isprobavam nešto novo, ali onaj wow proizvod još nisam našla. Trenutno koristim Sapunoteka kremu za ruke s bademom i Avon Planet Spa sa glikolnom za stopala, laktove i ruke. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha.....dobro zboriš!!!
      Ajde probaj u Konzumu ili nekom drugom dućanu naći Palmolive Glicemille kremu za ruke, jeftina je...baš me zanima tvoj dojam

      Izbriši
  6. Tako sam i ja jedno vreme imala preko 20 :D Ne podnosim da su mi suve ruke, svakodnevno ih negujem tako da su retko ispucale i suve, trenutno koristim Bioten i Olival:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne budu suhe, nego pocrvene, popucaju i pri pokretima me peku

      Izbriši
  7. Joj gdje ste našla Glicemile kremu? Ja ju tražim već mjesecima i nikako da ju nađem :(
    Osim nje, jako sam zadovoljna EOS kremom za ruke, kupila sam ju u DM-u, koštala je 35 kn, ima predivan miris, odmah se upije i ostavlja onaj svilenkasti osjećaj na koži. L'occitane Karite koristim za zimsku njegu ruku, ali ostatak godine mi je premasna.

    OdgovoriIzbriši
  8. I mene zanima moze li se jos negdje naci glicemile krema...

    OdgovoriIzbriši