petak, 13. siječnja 2017.

Kiehl`s Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate


Serumi za hidrataciju kože nisu neka novost i gotovo svaki brend ih ima u svojoj ponudi.




Što je to što ovaj Kiehl`s serum izdvaja iz hrpe sličnih proizvoda?

Riječ proizvođača: Sadrži 15% Glicerina na biljnoj bazi, koji je prirodni magnet za hidrataciju, te ekstrakt Shiso lista, koji utječe na njezino zadržavanje.
Koristi nova saznanja iz područja kozmeto-tehnologije kako bi dubinski nahranio dehidriranu kožu i pomogao joj vratiti mladenački izgled. Smanjuje vidljivost bora i umornog tena. Pogodan je za sve tipove kože; oftalmološki testiran za korištenje na području oko očiju.”

Moje riječi:
Kiehl`s Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate je dobar ovlaživač koji će dovesti vodu u vašu kožu, te na koži stvoriti „film“ kako bi spriječio gubitak vode iz kože i daljnju dehidraciju kože (zahvaljujući emolijensima).
Dakle, proizvod pruža dobru hidratizaciju i nemojte očekivati ništa više od toga.
Posebno je dobra za masnu i mješovitu kožu lica koja ne podnosi masne hidratantne kreme. 


Krenimo redom! Ja već više od mjesec dana imam problema s dehidriranom kožom (stupanj hidratacije joj je 19 što je daleko ispod donje granice).
Za njegu mi je, između ostalog, preporučen Kiehl`s Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate kao proizvod koji će mi u kratkom roku dobro hidratizirati kožu tj. vratiti koži vlagu.

Pakiranje seruma je minimalističko, elegantno, sa pumpicom pomoću koje se proizvod može precizno dozirati.


Tekstura seruma je nešto između gela i lagane kreme. Odmah prilikom prvog korištenja sam osjetila da proizvod u sebi sadrži silikone (koji pomažu da se proizvod lako razmaže po licu i lijepo zagladi lice). Osobno, nema ništa protiv silikona, ne smetaju mi, ali eto dužna sam vas izvijestiti.



Serum se trenutačno upije u kožu i pri tome ne treba pretjerivati s količinom proizvoda. Ja za jednu upotrebu na svaki obraz stavim količinu veličine zrna graška i onda proizvod prstima nježno utapkam po cijelom licu. Ne ostavlja mastan niti ljepljiv trag na koži što me posebno raduje. Jednostavno, toliko je lagan na licu da ga uopće ne osjećam.
Nakon seruma, preporučeno mi je na lice staviti hidratantnu kremu što i radim. Serum nema mirisa.

Sastav:

Ako pogledate popis sastojaka vidimo sastojke koji su nam poznati: nema vode, 15% glicerina (ovlaživač), dimetikon (silikon), fenoksietanol (konzervans).
Kao najbolji sastojak istaknula bih ekstrakt shiso lista.
Shiso (kineski bosiljak) je biljka koja raste u Južnoj Aziji. Listovi su joj jestivi pa se puno koristi u makrobiotičkoj prehrani. U kozmetici se koristi ekstrakt lista ove biljke kod proizvoda za lice, kosu i nokte.
Ekstrakt shiso lista ima antiseptička svojstva, brzo se upija u kožu i pomaže u zadržavanju vlage u unutar površinskih slojeva kože.

Moje mišljenje:
Kratko i jasno: jako sam zadovoljna što ovaj serum radi na mojoj koži!
Već nakon par dana korištenja seruma više nisam osjećala zatezanje kože na licu (naravno da su tome doprinijeli i drugi proizvodi koje sam istovremeno koristila).
Onda su uslijedile one polarne hladnoće a moja koža je ostala nahranjena, nije bilo prutanja, zatezanja, nikakvih stvari koje bi upućivale na dehidraciju kože. Mislim da je ova hladnoća nama blogericama dobro došla da se jako brzo uvjerimo u kvalitetu nekih proizvoda (barem je to slučaj kod mene!).
Ne tvrdim vam da moja koža i dalje nije dehidrirana (ovih dana ću je opet testirati pa ću vam javiti rezultat), ali vam tvrdim da je stupanj dehidriranosti manji jer to jednostavno osjećam!

Kiehl`s Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate sam platila 380kn....svi me uvjeravaju da će mi proizvod trajati skoro godinu dana, vidjet ćemo!
Ja volim svu kozmetiku, ali sam takva osoba da sam spremna za puder i serum (kremu za lice) izdvojiti više novaca nego za ostale beauty proizvode.

Zbog cijene vam ne mogu preporučiti ovaj proizvod! Preporučila bih vam da odete do Kiehl`s trgovine i zatražite njegov tester.

Imate li degidriranu kožu lica?
Jeste li koristili ovaj koncentrirani serum?

Broj komentara: 6

  1. Moj tip kože je mjesovita i naravno kriticne tocke su suhi obrazi,no iako je i masna u t zoni takoder se boris s dehidracijom.Posebice u ove zimske hladne dane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imamo isti tip kože! Preko zime samo je dobro hidratiziraj, čak i T zonu. Na taj način će se sebum manje lučiti i koža će ti biti odlična.

      Izbriši
  2. Upravo tako,vecina grijesi jer smatra da masnoj koži nije potrebna hidratacija ali je.Sad planiram uvesti masku od zelene gline cisto malo da promjenim a ona bi trebala odlicno djelovati na kriticne tocke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprez sa maskom od gline! Ona također može isušiti kožu lica

      Izbriši
  3. Slazem se s tobom, za serum pa i kremu uvijek izdvajam vise novaca jer njega je ipak temelj. Cak sam spremna kupiti i jeftiniji puder i ostalu dekorativu ali preparativa mora biti kvalitetnog i bogatijeg sastava. Iskreno jako mi se svidaju Kiehl 'spreparati i cijela njihova filozofija njege.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja još i za puder ne žalim izdvojiti novce! Uz kvalitetnu preparativu, loš puder zna izazvati probleme na licu

      Izbriši