srijeda, 9. studenoga 2016.

ALBA BOTANICA HAUL


Alba Botanica je brend prirodne preparativne kozmetike čiji su se proizvodi se do proljeća mogli naći na policama DM-a, a onda su (ne znam zašto!) povučeni iz prodaje. U tom periodu bili su dosta sniženi, pa mi se ukazala prilika da ih isprobam. Inače, ove proizvode sam gledala na iHerb-u ali se nikada nisam odlučila za kupnju jer im se cijena kreće oko 100kn.
Alba Botanika proizvodi imaju prirodne sastojke, ne sadrže parabene i nisu testirani na životinjama.
Koliko sam zadovoljna Alba Botanica proizvodima koje sam koristila, pročitajte u nastavku posta!




Alba Botanica Hawaiian Facial Cleanser 


Čišćenje lica je najvažniji postupak u njezi moje kože. Biram čistače koji ne sadrže aklohol i tako ne isušuju moju kožu lica. Iako sam već pronašla nekoliko njih koji su mi odlični, uvijek volim isprobati neke nove.
Alba Botanica Hawaiian Facial Cleanser je gel za umivanje na bazi enzima ananasa i papaje.
Ovaj proizvod obećava temeljito čišćenje makeupa sa kože, uklanjanje (izbjeljivanje) ožiljaka i smanjenje pora.
Ambalaža proizvoda je plastična u živim bojama i sa pumpicom za doziranje.
Tekstura je srednje gusta i pjeni se u dodiru s vodom. Malo sam se razočarala zbog mirisa koji je neutralan, a ja sam očekivala miris ananasa!


Gel sam koristila redovito, ujutro i navečer. Bio je blag prema mojoj koži i nije mi izazvao nikakve neželjene reakcije. 

Sastav:

Mogu potvrditi da odlično čisti lice, ne isušuje kožu već je ostavlja glatkom na dodir nakon umivanja. Također, nakon večernjeg korištenja ovog gela, ujutro mi lice ne bi bilo uopće masno. Nisam primijetila da su mi se pore suzile niti.
Da zaključim, ovaj gel za umivanje je ispunio moja očekivanja i preporučila bih ga svima vama koji imate mješovitu/masnu kožu lica.

Alba Botanica Hawaiian Facial Toner


Tonik je proizvod koji nepravedno zapostavljen kod većine žena. To je važan korak u njezi lica jer on uravnotežuje pH vrijednost kože i priprema kožu za stavljanje kreme ili seruma na lice. Također, pomaže ulkoniti kamenac sa kože nakon umivanja, a splitska voda je bogata kamencom.
Alba Botanica Hawaiian Facial Toner sadrži ekstrakt hibiskusa (djeluje protuupalno, omekšava i hidratizira kožu) i kako proizvođač navodi, trebao bi smanjiti sjaj kože lica što me potaklo da ga kupim.
Pakiranje je potpuno isto kao i kod gela za umivanje, samo što tonik nema pumpicu za doziranje.
Tonik sam koristila tako što bih malu količinu izlila na blazinicu i prebrisala lice ujutro i navečer nakon umivanja. 

Sastav:

Miris mu je također neutralan, ali ipak malo jači od mirisa gela za umivanje. Sviđa mi se što tonik ne ostavlja nikakav film na licu i u kombinaciji sa gore opisanim gelom za umivanje lijepo osvježi kožu i pripremi je za daljnju njegu.

Alba Botanica Hawaiian oil free hidratantna krema


Ova krema sadrži aloa veru i zeleni čaj (djeluju umirujuće, protuupalno i djeluju na smanjeno lučenje sebuma). Namijenjena je mješovitoj i masnoj koži lica.
Krema je pakirana u plastičnu posudu i sadrži 86g proizvoda što je meni trajalo skoro 3 mjeseca. Kremu sam koristila samo u dnevnoj varijanti i moram istaknuti da se odlično slaže s tekućim puderom. 


Kod kreme se svježi voćni miris najjače osjeti. Tekstura kreme je lagana, skoro gelasta i brzo se upija u kožu. Odlično hidratizira lice i što je najvažnije, smanjila mi je sjaj na licu tijekom dana. 


Sastav:

Iako je alkohol na visokom mjestu u sastavu ove kreme, meni krema nije izazvala nikakve neželjene reakcije.

Moje mišljenje:
Sva tri Alba Botanica proizvoda sam koristila istovremeno i jako sam zadovoljna kako mi je koža lica izgledala.
Žao mi je što se Alba Botanica proizvodi više ne mogu kupiti u u Hrvatskoj. Ali, uvijek ih možete naručiti na iHerb-u što ću ja svakako učiniti.

jeste li koristili neki Alba Botanica proizvod?


4 komentara

  1. Meni su tonic i gel savršeni, dok se s kremom nisam nikako našla. potrošit ću ju za ruke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto ti krema za lice nije odgovarala? je li ti izazvala neku reakciju?

      Izbriši
    2. Miris mi se nikako nije sviđao a osjetila sam ga dugo nakon nanošenja. Također mi je izazivala sitne bijele prištiće po licu gdje ih inaće ne dobivam i osjećaj nakon nanošenja mi je nekako čudan, kao da se nije upijala uopće. Imam mješovitu kožu s porama i ukoliko između pudera i nje nije bio primer nikako nije ljepo izgledalo. Probala sam ju koristit kao noćnu, nije mi ni dovoljno bogata za to. Jao raspisah se sad :(( soryyy :)

      Izbriši
    3. Vidiš kako smo svi različiti! meni je miris savršen, upijanje odlično...nikakve prištiće nisam dobila

      Izbriši