nedjelja, 7. kolovoza 2016.

ALVA Prirodna kozmetika: Kristalni dezodorans u spreju Sensitive

Sjećam se da sam prije par godina, čitajući dobre renenzije na netu, kupila Alva BB kremu za lice s kojom sam bila jako zadovoljna.
Tada sam prvi put čula za Alva prirodnu kozmetiku, a danas vam donosim recenziju jednog  njihovog odličnog prirodnog dezodoransa.

Znamo da se danas puno proizvođača reklamira „kako proizvode prirodnu kozmetiku“, pa čitajući sastojke na njihovim proizvodima vidimo da to i nije baš tako.

Što je to što Alva prirodnu kozmetiku čini posebnom?
"Alva je jedna od ekološki najprihvatljivijih i najetičnijih kozmetičkih marki na današnjem tržištu. Naši proizvodi ne sadrže naftne derivate, SLS, amonijev lauril sulfat, parabene, PEG, EDTA, fenoksietalon, lanonin, svilu i karmin te su prikladni za osobe sa osjetljivom kožom. 
Preparativna i dekorativna Alva kozmetika je nekomedogena i odobrila ju je PETA, uključuje vegansku i organsku preparativnu i dekorativnu kozmetiku s certifikatom Ecocert".

Vratimo se sada recenziji kristalnog dezodorans u spreju Sensitive.


Kada biram dezodorans jako vodim računa da ne sadrži alkohol i aluminijeve soli koji znaju jako iziritirati depiliranu i osjetljivu kožu pazuha.

Kristalni dezodoransi su hipoalergeni dezodoransi u obliku kristala, tzv. deo kristal ili kristalni kamen mineralnog porijekla (čista kalijeva mineralna sol alaun ili stipsa).
Prirodna kozmetika Alva ima liniju vrhunskih kristalnih dezodoransa bez aluminija, a potvrda njihove uspješnosti i kvalitete su i tri nagrade koje je roll-on dezodorans osvojio.


Dezodorans dolazi u staklenoj bočici od 75ml. Pumpica dobro radi tako da nanošenje dezodoransa ne predstavlja nikakav problem.
Ovaj dezodorans je bez mirisa i ne ostavlja tragove na odjeći. 


Alva kristalni dezodorans u spreju Sensitive sam i te kako dobro testirala ovo ljeto, zato sam i odugovlačila s recenzijom!
Pružio mi je odličnu zaštitu od neugodnih mirisa. Naime, ovaj dezodorans ne sprječava znojenje, nego samo neutralizira negodni miris znoja.
Kristalni dezodorans u spreju Sensitive sadrži između ostalog i gavez koji djeluje umirujuće i zato je prikladan za osjetljivu kožu.
Dezodorans ne sadrži parabene, konzervanse, mineralna ulja, parafine i nije testiran na životinjama.

Sastav:
Aqua, Aloe Barbadensis, Ammonium Alum, Hamamelis Virginiana, Glycerin, Rosa Damascena Water (Distillate), Symphytum Officinale Extract, Cinnamic Acid, Polyglyceryl-10 Laurate, Xanthan Gum

Kada sam čitala sastav dezodoransa, brinuo me sastojak Ammonium Alum. Podsjetio me na aluminij i odmah sam se zapitala što taj sastojak radi u prirodnom dezodoransu?
Istrživala sam malo i evo što sam pronašla:
„Kod prirodnih dezodoransa nužno je objasniti jednu stvar odnosno sastojak koji u prirodnim dezodoransima zna izazvati zbunjenost i sumnju. Naime, deo kristal je kalij stipsa, i da, to je aluminijeva sol i ona se kao takva nalazi u prirodi. Koncentracija ove soli u prirodnim dezodoransima može biti oko 8% jer ako je puno manje dezodorans ne funkcionira. Koncentracija aluminija u dezodoransu je tada 0,4-0,5% što je ispod 0,6% koliko preporučuje Francuski maksimum za kozmetičke proizvode. Da su ove doze dozvoljene i sigurne za potrošača potvrđuje i Znanstveni odbor za sigurnost potrošača (SCCS).
Kako je u meni skriven vječiti skepktik kada je sastav kozmetičkih proizvoda u pitanju, ovo me uvjerilo da stvarno riječ o prirodnom dezodoransu!
Moje mišljenje:
Iz ove recenzije (ako ste je uspjeli pročitati do kraja!) ste mogli zaključiti da je Alva kristalni dezodorans u spreju Sensitive zadovoljio sve moje zahtjeve što se tiče dobrog dezodoransa.

PR proizvod

Jeste li već koristili neki Alva proizvod?
Koji su vaši omiljeni dezodoransi?
Čitate li sastav prije kupovine dezodoransa?


4 komentara

  1. Nepoznata mi je ova kozmetika pa idem malo googlati :D Dezić se čini zanimljiv i vjerujem da je odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dezić je odličan, samo bih više voljela imati roll-on verziju

      Izbriši
  2. Nisam koristila nazalost,ali to ne znaci da necu.Garnier,Nivea i Malizia <3 procitam dakako i rok tajanja takodjer ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da još uvijek ima kupiti Malizia dezić? Nekada sam ga obožavala

      Izbriši