subota, 9. srpnja 2016.

TESTIRANJE: Remingron i-LIGHT Pro sustav odstranjivanja dlačica IPL6750


U ovom postu sam vam pisala o karakteristikama Reminngton IPL sustava za trajno uklanjanje dlačica. Sada, nakon skoro tri mjeseca korištenja, vrijeme je da podijelim svoje dojmove sa vama. Do sada sam napravila pet tretmana na području pazuha i na bikini zoni (tretman se radi svaka dva tjedna!).




Kako trajno uklanjanje dlačica ovisi o debljini dlake i u slučaju presvijetlih dlaka, nisam htjela tretirati noge. Dlačice na nogama već godinama uklanjam šećernom pastom i jako su se prorijedile.
Priznat ću vam postojao je još jedan razlog zašto nisam tretirala noge.....naime, nakon tretiranja kože ovim aparatom, ne preporučuje se izlaganje suncu 2 tjedna. Ja ipak živim na moru.....bližilo se ljeto....nisam željela propustiti niti jedan odlazak na plažu!

Najviše me zanimalo boli li ovaj tretman? Odmah ću vam reći – ne boli!

Prije nego počnem pisati o dojmovima, samo ću vas podsjetiti na neke važne činjenice:
  • područje koje će te tretirati morate prethodno obrijati brijačem
  • važno je da prozorčić na aparatu u cijelosti bude pokriven kožom, jer u suprotnom nema blicanja, pa nema niti uklanjanja dkačica.
  • prvo na senzoru odredite tip svoje kože, kako bi mogli podesiti jačinu blicanja
Određivanje tipa kože napravite tako da postavite ruku na za to predviđeno mjesto na kućištu aparata (na slici označeno crveno!).


Tada se na aparatu upale lampice.


Za početak tretmana trebate na drški pritisnuti dugme (na slici crveno!).


Prvo sam počela sa tretmanom pazuha jer su mi tu dlačice najjače budući da ih od uvijek brijem. Dlačice brijem ljeti svakodnevno, a zimi jedan put tjedno.
Prilikom tretmana osjetit ćete lagano peckanje (na nekim mjestima jače, a na nekim slabije), ali je cijeli postupak puno ugodniji od depilacije voskom.
Uređaj i-LIGHT ima 5 razina intenziteta, ja sam počela s razinom 1.

Sam postupak tretiranja pazuha je prošao jako dobro. Budući da sam ljevoruka, malo je teže išlo tretiranje lijevog pazuha, ali uspjela sam. Dakle, aparat stavite na kožu, za par sekundi čut će te zvuk i vidjeti bljesak. To znači da postupak možete nastaviti na drugom mjestu.
Važno je da isto mjesto tretirate samo jedan put jer u suprotnom možete izazvati neželjene reakcije na koži!

Kod tretiranja bikini zone potrebno je promijeniti nastavak na aparatu.
Mijenjanje nastavka vrši se pritiskom na tipke koje se nalaze o obje strane drške (na slici crveno!).



Tu mi je postupak išao sporije i rezultati su manje vidljivi. Na tom području je koža tanka, neravna i bilo mi je teško namjestiti prozorčić tako da ga koža potpuno prekrije. Naravno, sve je to stvar prakse i sada mi cijeli postupak već ide brže. Na ovom području sam osjećala jače peckanje, ali opet sve je to podnošljivo.

Rezultati:
Veći napredak primjećujem na području pazuha.  Tu su se dlačice puno prorijedile (ne bih se razbacivala postotcima, jer iskreno, to ne mogu odrediti!). Najbolji pokazatelj mi je da pazuhe između tretmana umjesto svaki, brijem svaki treći dan
Na bikini zoni dlačice su se također prorijedile, ali nejednako tj. na nekim mjestima više, a na nekim manje. Pretpostavljam da je tome uzrok moje nespretno rukovanje aparatom na tom području.
U uputama piše vrijeme potrebno za tretiranje određenog dijela tijela, ali meni je trebalo puno više vremena. To mi je razumljivo, jer sam u početku bila nesigurna i oprezna.
Također, predviđeni broj tretmana za potpuno uklanjanje dlačica ne bih uzimala u obzir.
Sve to ovisi o količini i debljini dlačica i stvarno, to je individualno.

Moje mišljenje:
Remington ILP sustav za trajno uklanjanje dlačica je odlična stvar!
Imate moju preporuku i ako ste u mogućnosti, kupite ga barem „na rate“. Vidjet će te da nećete požaliti i da će te se riješiti dosadnih dlačica jednom za uvijek.
Napominjem, nemojte broj tretmana uspoređivati s prijateljicom ili se voditi onim što piše proizvođač. Zapamtite, broj tretmana je individualan, ali dlačice odlaze zauvijek!

Važno je da nakon tretmana ovim aparatom tijelo ne izlažete suncu barem 48 sati.
Također, korištenje aparata nije preporučeno za trudnice niti za osobe koje imaju svijetle dlake.
Remington ILP uređaj za trajno uklanjanje dlačica možete kupiti u Elipso dućanima po cijeni od 2 999,90kn.

PR proizvod

Imate li Remington ILP uređaj za trajno uklanjanje dlačica?
Kakva su vaša iskustva?






4 komentara

  1. ja ga imam i blicam noge vec od 11 mj. svakih 7-8 dana...prije koristenja sam morala brijat noge svaki drugi dan tj. vec sljedeci dan bi dlacice osjetila pod rukom, a sad nakon koristenja krenu mi rast nakon cca 5 dana, na pojedinim mjestima mi uopće ne rastu.
    Sve u svemu okej mi je...ne mogu reci da sam super zadovoljna jer s obzirom da se blicam od 11 mj ocekivala sam mozda vece rezultate, u smislu da cu po ljeti biti mirna bar neki period sta se tice brijanja, ovako se opet moram brijat ne svaki drugi dan nego svaki 4-ti, a i kad krenem nosit kratke hlačice cu mort prestat :/ zato mi je nije neki woow nego vise onako okej

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O tome sam baš i pisala u postu! Ne treba se voditi za vremenom koje proizvođač navodi, nestajanje dlačica je kod svakog individualno.
      Ali, jedno je sigurno, aparat je djelotvoran

      Izbriši
  2. Baš mi je drago da si zadovoljna!! Ja imam Lumeu i ne znam kako sam mogla živjeti bez nje :D

    OdgovoriIzbriši