srijeda, 21. siječnja 2015.

ULOLA: Kruti sapun sa narančom i cimetom



Ulola je vjerujem svima dobro poznata linija prirodne kozmetike koja koristi tradicionalne mediteranske sastojke pri izradi proizvoda za njegu kože.
Nedavno sam za recenziju dobila njihov kruti sapun Naranča & cimet.
Sapun dolazi u celofanskom pakiranju od 100g. Budući da ne sadrži konzervanse, rok trajanja mu je 24 mjeseca.


Nikada prije nisam koristila sapune prilikom tuširanja, a kako sastojci sapuna djeluju obećavajuće, ovo je za mene bio pravi izazov.

Sapun je optimalne veličine, lijepo sjeda u ruku i ne klizi po kadi. Nakon što ga smočite, sapun se ne raspada, cijelo vrijeme zadržava svoj prvobitni oblik i to mi se jako sviđa.


Prilikom pranja sa ovim sapunom imate onaj škripavi osjećaj čistoće.
Sapun se lagano pjeni i sporo se troši.



Miris sapuna je ugodan, osvježavajući ali pomalo i opor. Nakon tuširanja miris se ne zadržava dugo na koži.

Proizvođač navodi kako je ovaj sapun namijenjen suhoj koži koju omekšava i hidratizira. Međutim, to je ono što ja nisam osjetila na svojoj koži!
Nemam suhu kožu tijela, ali ovaj sapun nije moju kožu ostavljao glatkom i hidratiziranom. Naprotiv, koža je vapila za velikom dozom mlijeka za tijelo.


SASTAV

  • Eterično ulje naranče – liječi suhu kožu, djeluje osvježavajuće i umirujuće
  • Eterično ulje cimeta – daje sapunu pikantan miris, djeluje antibakterijski i antivirusno, proizvodi efekt zagrijavanja kože i zbog toga se koristi u tretmanima protiv celulita
  • Kruta krema u sapunu – hrani i omekšava kožu

MOJE MIŠLJENJE
Nisam oduševljena Ulola sapunom od naranče i cimeta.
Osim lijepog mirisa, ne mogu mu pridodati nijednu drugu dobru osobinu. Moja koža tijela jednostavno ne voli sapune!
Zanimljivo je da se mom suprugu ovaj sapun jako svidio i od tada samo njega koristi! On ima zahtjevnu kožu sklonu alergijama i mora jako paziti koji proizvod za tuširanje koristi.
 Ovaj sapun mu uopće nije isušivao niti iritirao kožu!

 Ovo još jednom potvrđuje pravilo kako na blogu možete čitati različite recenzije istog proizvoda ovisno o osobi koja ga je koristila!

Ulola prizvode možete kupiti u DM-u, Kozmu i Bipi. 
Cijena sapuna je oko 20 kn.


Jeste li koristili Ulola proizvode? Kakvi su vaši dojmovi?

Broj komentara: 16

  1. Začudo nisam probala još niti jedan Ulola proizvod iako sam veliki ljubitelj prirodne kozmetike, no čula sam jako puno pozitivnih stvari o njihovoj kozmetici :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Šteta što nije baš hidratantan. Inače volim sapunčiće i u potpunosti sam izbacila gelove za tuširanje. Dodouše, nisam još probala nijedan Ulolin proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ću uvijek prije odabrati gel za tuširanje, po mogućnosti sa prirodnim sastojcima.

      Izbriši
  3. Iskljucivo sapune koristim bas zbog te " skripavosti" i osjecaja cistoce.Kupujem samo prirodne,a pocela sam ih i sam raditi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Nataša, znam za tvoju uspješnost u izradi prirodnih proizvoda. Meni se baš ta škripavost ne sviđa kod sapuna

      Izbriši
  4. mislim da ću ga isprobati zbog mirisa :D i jer volim sapune kod kupanja,, ali nekako imam problem gdje ih staviti :D pa mi je lakše s običnim gelovima za tuširanje :D
    super što ne klizi po kadi :D pa je lakše rukovati

    OdgovoriIzbriši
  5. Iako sam ljubitelj prirodne kozmetike,neznam zasto,ali jos nikad nisam probala nista od te Ulole.U biti,pomirisala sam par puta u Dm-u te sapune i pilinge i nista mi se nije svidjelo.Tako da mislim da cu je preskociti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma dobri su njihovi proizvodi, samo meni ovaj sapun nikako nije odgovarao. Voljela bih probati njihov maslac za tijelo od naranče i cimeta

      Izbriši
  6. Imala sam Ulola sapun od gline i čajevca za lice, ali mi je strašno isušio kožu i završio je u kanti za smeće, a inače baš nisam sklona bacanju proizvoda. Nisam znala što bi s njim. Baš sam se razočarala jer oni navode da je to prirodni sapun koji kožu ostavlja mekom i hidratiziranom a on ju je isušio više nego išta.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ni ja nisam još probala ništa od Ulole ali taj cimet u sapunima mi se pokazao potpuno beskoristan. Drago mi je da ti suprugu odgovara ali ipak neka pripazi s eteričnim uljima obzirom da je osjetljiv.

    OdgovoriIzbriši
  8. Volim Ulolu od kad sam probala njihovo mlijeko za čišćenje lica o kojem sam pisala hvalospjeve kojih se još držim a nedavno sam kupila i sapun samo s kavom, makom i cimetom i isto mi se sviđa, lijepo se izgrebem s njim po celulitnim dijelovima a odgovara mi i na ostatku tijela pa bih svakako rado probala i ostale sapune. :)

    OdgovoriIzbriši