nedjelja, 3. kolovoza 2014.

ŠTO TREBATE ZNATI AKO SE ODLUČITE ZA GELIRANJE NOKTIJU?

moda-nokti-buducnosti

Drage moje, ja sam osoba koja imam gelirane nokte već 8 godina, ali svejedno ću nastojati u ovom postu ne buti subjektivna!

Gelirani nokti su danas jako popularni, svi su bar jednom u životu (obično za vjenčanje!) išli na geliranje noktiju.




Rasprava se uglavnom vodi oko toga je li postupak geliranja noktiju dobar ili loš za naše nokte.

Geliranje je prije svega postupak učvršćivanja prirodnih noktiju. Kvaliteta geliranih noktiju prvanstveno ovisi o stručnosti osobe koja to radi, ali i o kvaliteti materijala tj. samog gela.

Baš zbog popularnosti geliranja noktiju, danas sve više osoba završe brzinske tečajeve i počmu se baviti tim poslom. Naravno, to rade po dosta nižim cijenama, pa ne čudi da u lošoj financiskoj situaciji u kakvoj se svi danas nalazimo, puno cura koristi njihove usluge.

Najviše mislim na one salone koji uslugu geliranja nude za svega 100kn. Samo materijal košta toliko, a ako nije dovoljno kvalitetan, gel će vam jednostavno pucati i otpasti sa noktiju!

Ukoliko se odlučite za geliranje noktiju, morate dobro razmisliti možete li to sebi financijski priuštiti. Jer da bi imali uredne i njegovane nokte, morate odlaziti u salon nakon svaka 4 tjedna na popunjavanje izraslog dijela nokta.

Geliranje noktiju spada u „ženski luksuz“ isto kao i redoviti odlazak frizeru na farbanje i feniranje.

Kako svaka od nas ima svoju frizerku za koju zna da će je kvalitetno ošišati i ofarbati, tako je i sa osobama koje rade geliranje. To vam govorim iz osobnog iskustva, jer sam i ja prije odlazila u razne salone, vođena time da postupak bude što jeftiniji. I ja sam imala situacija sa loše geliranim noktima, otpadanjem gela sa noktiju....Onda sam sama sa sobom „razgovarala“ i odlučila da su mi uredni nokti jako važni (moji prirodni nokti su tanki i lomljivi) i da ću svaki mjesec odvojiti određeni iznos za geliranje na uštrb nekih drugih stvari. Sigurno će ovo nekima od vas biti smješno, ali to je moja odluka!

ŠTO SU PO MENI KVALITETNO GELIRANI NOKTI?

Ja sam po prirodi perfekcionist i često gospođu Milenu kod koje stalno odlazim, znam doslovno izluditi! Nokti nakon geliranja prije svega trebaju izgledati prirodno. Dakle, moraju biti tanki, a opet dovoljno čvrsti da izdrže obavljanje svakodnevnih poslova. Gel oko rubova nokta mora biti lijepo obrađen, tako da kad nokat gledate sa svake strane bude iste debljine i da se ne vide nikakvi prijelazi.

Nokti trebaju izgledati ovako,

1527093_688964724483197_732211302_n (1)

a ne ovako!

page 1

KAKVI ĆE NAM BITI NOKTI AKO POŽELIMO SKINUTI GEL?

Naravno, neće biti isti kao prije geliranja! Biti će jedno vrijeme tanji, a samim tim i savitljiviji. Skidanje gela treba obavezno raditi u salonu. Tu nakon skidanja gela premažu nokat specijalnim „lakom“, podrežu nokat, tako da sa lijepim kratkim noktima možete čekati novi izrast nokta. Naravno, postoje razni učvršćivači u obliku laka za nokte koje možete kupiti u drogerijama, a koji pomažu brži rast i oporavak nokta.

Suludo je očekivati da vam nokti nakon geliranja budu kao i prije! To je isto kao da očekujete da nakon isprane farbe sa kose imate prirodnu boju kose.



MOJ ZAKLJUČAK

Prednosti geliranih noktiju su što najmanje mjesec dana imate lijepe i njegovane nokte. Preko gela ako želite možete sami lakirati nokte, lijepiti cirkone, naljepnice, što god želite.

Stavljanje bezbojnog gela na nokte samo radi učvršćivanje je isto tako dobro. U tom slučaju, lakirate nokte sami kao i prije, samo ste sigurni da vam nokti neće pucati. I još nešto, lak preko gela puno duže traje na noktima!



Gel na noktima je prava stvar, ako ga redovito održavate.



GELIRATE LI VI NOKTE? KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Broj komentara: 9

  1. Gelirala sam samo jedanput nokte i zadovoljna sam kako izgledaju,elegantno i uredno. Ali ja nisam jednostavno za to,jer mi brzo dosadi ono što nosim na noktima. Ali lijepo mi je vidjeti uredne gelirane nokte :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Znam dosta osoba kao što si ti. Ali ja jednostavno nemam vremena stalno lakirati nokte, pa mi geliranje dođe super. Možeš staviti proziran gel, samo da ti učvrsti nokte, a onda lakirati po želji

    OdgovoriIzbriši
  3. Gelirala sam dva puta i meni je to super s obzirom da obožavam uredne nokte a moji su pravi žas. Toliko sam se novca nadavala na razne učvršćivaće i pizd*** za nokte i ništa! Pronaći ću neku dobru žensku koja dobro radi i odoh opet na geliranje.
    Majke ti, gdje si našla ove fotke onih užasa od noktiju??? Nezamislivo mi je da netko ima takve nokte, hahahahaha

    OdgovoriIzbriši
  4. Za tvoj posao, gelirani nokti su super!
    Slike, hahahaha.....našla sam ih na internetu

    OdgovoriIzbriši
  5. prvi put sam na blogu, privukao me članak, zanima me zna li netko kako se gel na noktima ponaša pri učestalom svakodnevnom pranju ruku antiseptičkim sapunima? radim u bolnici i ni jedan lak mi ne može izdržati više od jednog dana a da ne popuca ili se oguli?

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Sara, imam prijateljicu koja je medicinska sestra i radi u bolnici. Gel joj se odlično odražava na noktima

    OdgovoriIzbriši
  7. nije to za mene jer volim mjenjati lakove na noktima a kad pukne, skraćivati, oblikovati, lakirati, itd...

    OdgovoriIzbriši