ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

MY BODY: MEERSALZ PEELING Aroma Spa

Ne trebam puno pisati o važnosti pilinga u njezi kože tijela. Piling otklanja mrtve stanice kože, nakon čega nam koža postaje glatka na dodir i poboljšavamo cirkulaciju. Trebalo bi barem jednom tjednom prije tuširanja napraviti piling tijela. Postoje razne vrste pilinga, različitih mirisa, ali i različitih struktura zrnaca.

Moj najdraži piling za tijelo je Meersalz peeling Aroma Spa od Bipine robne marke My Body.




Slika

Piling dolazi u staklenoj teglici, sa simpatičnim poklopcem. Podsjeća me na teglice u kojima se nekada kupovala marmelada. Teglica sadrži 500g proizvoda, a možete ga naći u svim Bipa dućanima po cijeni od oko 30kn.

Tekstura mu je zrnasta. Zrnca pilinga su dosta krupna zbog morske soli koju sadrži. U sastavu su još eterična ulja eukaliptusa, ružmarina i mentola. Ima izraženi miris mentola, te lagano hladi kožu.

Slika

Slika

SASTAV

Slika

KAKO JA KORISTIM OVAJ PILING?

Prije uporabe piling je potrebno promiješati. Nanesem ga nakon tuširanja na mokru kožu i utrljavam laganim, kružnim pokretima (pri tome ne koristim rukavicu). Posebno obratim pozornost na područja laktova, koljena, stopala i peta, tj. na mjestima koja zahtijevaju malo veću njegu.Nakon nanošenja pilinga tuširam se naizmjenice toplom i hladnom vodom kako bih još bolje potakla cirkulaciju. Kako ovaj piling sadrži eterična ulja, nakon korištenja moja koža je nahranjena i ne moram je  dodatno mazati mlijekom za tijelo (opet, sve ovisi o tipu kože, moja koža nije suha i dehidrirana).

MOJE MIŠLJENJE O OVOM PILINGU

Možda će nekome ovaj piling biti malo grub, ali meni to baš odgovara. Ako ga prejako utrljavate, koža se može zacrveniti. Zato ga ne bih preporučila osobama koje imaju jako osjetljivu kožu ili neke ranice na koži. Za osjetljivu kožu bih preporučila pilinge sa sitnijim zrncima.

Piling ima jak miris metnola, što opet nekome ne mora odgovarati, ali, vjeruj te mi, jako dobro pročisti dišne puteve!

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovim proizvodom i stalno mu se ponovo vraćam!

Koristite li vi piling u njezi vašeg tijela? Koji piling za tijelo je vaš omiljeni?

Broj komentara: 13

  1. baš si razmišljam o kupnji peelinga, ja ga doma radim s maslinovim uljem, šećerom/kavom i baš mi paše:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim pilinge! :) Trenutno koristim Adria Spa sa uljem smilja i limunom. Mrnta mi baš ne bi pasala pa me zanima jel ima ovakav piling, ali s drukčijim mirisom?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ima sličan, od iste marke, sa mirisom magnolije i vanilije. probala sam magnoliju i svidio mi se. ima istu strukturu i eterična ulja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super su mi njihovi peelinzi :) Slažem se da nisu za nekog tko ima osjetljivu kožu.
    Ovaj mentol je super sad za ljeto, da malo hladi :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja ga koristim i zimi....meni je savršen

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična recenzija! Ja trenutni koristim Elixir piling za tijelo . Ovaj bih mogla probati. Sviđa mi se ovaj dio da usput pročistim malo dišne puteve. :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hahah...ali stvarno pročisti sinusa!
    ja nisam još ništa probala od Elixir-a

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala na ovoj recenziji definitivno ga kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Nadam se da ces biti zadovoljna!

    OdgovoriIzbriši
  10. […] Čitajući moj blog, sigurno ste shvatili kako jako volim koristiti piling za tijelo. O jednom mom dragom pilingu pisala sam u ovom postu. […]

    OdgovoriIzbriši