utorak, 6. travnja 2021.

BOBBI BROWN SOOTHING CLEANSIG OIL

 

Jako volim Bobbi Brown kozmetiku kao i njenu beauty filozofiju, a malo njenih proizvoda sam testirala. Za današnju recenziju odabrala sam poznato Soothing Cleansing Oil tj. umirujuće ulje za skidanje makeupa, jer ipak je čišćenje lica preduvjet dobre njege lica. 


Kupila sam manje pakiranje od 30ml što zbog cijene, a i ako mi proizvod ne odgovara manja je šteta. Ulje dolazi u klasičnoj bijeloj BB kartonskoj kutiji. Jednostavnost i elegancija od uvijek su bili njen zaštitni znak.
Boca sa uljem je prozirna, plastična, ima odličnu pumpicu za doziranje i plastični dio koji osigurava da je pumpica nakon korištenja zatvorena što mi se jako sviđa.


Kada sam prvi put koristila ovo ulje iznenadila me njegova tekstura koja je dosta rijetka i više me podsjeća na micelarnu vodu nego na uljni čistač. Ima jako ugodnu teksturu koja nije masna i lako se nanese na lice. Zbog manje viskoznosti ovog ulja koristila sam više proizvoda nego što inače činim (najmanje 5 pumpica). 
Ulje se lagano utrlja na suhu kožu lica, malo veću pozornost treba obratiti na oči i dobro je ostaviti ulje na kapcima dok čistite ostatak lica. Tako će se šminka na očima lakše rastopiti i manje će te morati trljati oči. Uvijek izgledam kao rakun dok skidam šminku sa očiju, ali isplati se. 
BB umirujuće ulje bez ikakvih poteškoća skida maskaru za oči, tuš, sve vrste sjenila...testirala sam ga na skidanju prilično teške šminke (imajte na umu da moja verzija 'teške šminke' nije baš scenska šminka niti koristim vodootporne proizvode).




Ono što je karakteristično za BB Smoothing Cleansing Oil je da u dodiru s vodom samo blago emulzira. Nećete primjeniti mliječnu emulziju, vidjet će te samo kako ulje poprima blago bijelu boju. Emulgiranje je važan korak u korištenju ulja za skidanje makeupa. Ako preskočite ovaj dio nećete uspjeti ukloniti svu šminku sa lica. Na kraju procesa, ulje se lako ispere sa lica vodom. Koža je nakon čišćenja besprijekorno čista, ulje nije ostavilo nikakav film na koži niti sam u ovih mjesec dana koliko ga koristim primijetila da mi je začepilo pore na licu.
Nakon skidanja šminke, slijedi umivanje nekim gelom za čišćenje lica i tek tada je lice spremno za daljnju njegu.

Sastav:

Čitala sam kako se formula ulja 2019.godine promijenila pa su sada ključni sastojci ekstrakt cvijeta jasmina koji njeguje kožu te bijeli lopoč i goji bobice koji kožu umiruju. 


Moje mišljenje:
Testirala sam puno ulja za skidanje makeupa, neka su mi odgovarala, neka nisu.
BB Smoothing Cleansing Oil spada u prvu skupinu proizvoda. 
Smatram da je ovo jako kvalitetno ulje koje će posebno odgovarati mješovitoj i masnoj koži lica. Obožavam njegovu laganu teksturu i sposobnost da lako i brzo ukloni sav makeup s lica. 
Jedina zamjerka je cijena. Proizvod od 200ml, što je standardno pakovanje, stoji 359kn dok je mini verzija od 30ml 69kn. Cijene proizvoda vrijede za Notino web shop gdje sam proizvod i kupila.


PR post


Koji proizvod za skidanje makeupa više volite: micelarnu vodu, ulje ili balzam?

















2 komentara

  1. Super zvuči, mislim da bi mojoj mješovitoj koži odlično odgovaralo!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja mislim da bi ti baš odgovarao jer ima teksturu suhog ulja koja uopće ne masti kožu.

    OdgovoriIzbriši