ponedjeljak, 12. travnja 2021.

ALTRUIST ANTI-REDNESS & PIGMENTATION SPF50

 

Svake godine se trudim predstaviti vam što više novih proizvoda sa spf zaštitom jer znam koliko je svakom od nas teško pronaći proizvod koji mu odgovara.

Kada kupujemo proizvod sa spf zaštitom, prvo nam se na tržištu nude proizvodi sa mineralnom (fizičkom) i kemijskom zaštitom. 

Koja je razlika između ova dva načina zaštite?

Proizvodi sa mineralnom zaštitom:

  • mineralna zaštita stvara fizičku barijeru koja ne dozvoljava prolazak sunčevog zračenja.
  • minerali koji se koriste u ovim kremama su cinkov dioksid i titanijev dioksid
  • prikladni su za korištenje na osjetljivoj, alergijama, rozacei i aknama sklonoj koži
  • ako preko ove kreme želite koristiti puder, najbolje je staviti mineralni puder
  • tekstura im je teža, na koži ostavljaju bijeli trag koji može smetati osobama tamnije puti
  • štite od UVB i UVA zraka odmah nakon nanošenja
Proizvodi s kemijskom zaštitom:
  • kemijska zaštita upija sunčevo zračenje, pretvaraju ga u toplinu i onda ga otpuštaju sa kože
  • imaju tanju, elegantniju formulu i ugodniji su za svakodnevno nošenje ispod makeupa
  • djeluju tek nakon 20-30 minuta što ste ih stavili na kožu
  • veća je opasnost od iritacije kože
Koju vrstu zaštite će te odabrati je na vama, tj ovisi o tipu vaše kože i teksturi koju volite. Najvažnije je da svaki dan zaštitite kožu nekim proizvodom koji sadrži spf zaštitu i da kod večernjeg skidanja makeupa koristite dvostruku metodu čišćenja. Naime, glavni krivac začepljenih pora na licu nije krema sa spf zaštitom, neko netemeljito očišćeno lice. 

Nakon ovog malog podsjetnika, prelazimo na recenziju kreme koju sam testirala zadnja dva tjedna (znam da je to kratak period, ako bude nekih promjena napisat ću vam update).

Altruist je nova krema na našem tržištu koju možete kupiti jedino online na superkin.hr.  Dolazi u čak 7 varijanti, pa vjerujem da će svatko pronaći onu koja mu najviše odgovara.


Altruist je brend koji isključivo sadrži proizvode sa spf zaštitom i to po pristupačnim cijenama (cijene se kreću od 36kn pa do 156kn). Brend su osnovala dva prijatelja, Andrew Birnie britanski dermatolog i David Westerbeek van Eerten nizozemski ekonomist.

Kupila sam Altruist anti-redness &pigmentation spf 50. Dolazi u posudi sa pumpicom koja odlično dozira proizvod. Pakiranje je čvrsto i pogodno za nošenje u torbi kako bi ste tijekom dana mogli popraviti/obnoviti spf zaštitu na licu.
 

Tekstura kreme je neobična, izrazito zelene boje tj riječ je o pigmentiranoj kremi koja pruža srednju prekrivenost, od prilike kao tonirana krema. Ako imate hiperpigmentacijske mrlje i/ili rozaceu ova krema će vam po sastavu biti odlična. 
Problem može biti što se radi o objanoj kremi koja neće odgovarati osobama svijetle puti.
Meni odgovara pokrivenost koju krema pruža i dovoljna je da ujednači ten, dok pjegice i ožiljke od akni neće pokriti. Krema je dosta gusta, znači nije riječ o fluidu ali jako lako i lijepo se aplicira na lice. Ja spf zaštitu stavim na vrat i dekolte, pa tu budite oprezni. Pričekajte dok se krema potpuno ne upije u kožu pa se tek onda odjenite. U suprotnom, ova krema će ostaviti tragove na odjeći kao tekući puder. 





Dostupna je samo jedna nijansa koja se dosta prilagodi tenu, ali i dalje mislim  da krema ne bi izgledala dobro na osobama koje imaju jako svijetli ten. 
Ja kremu koristim samostalno, nije mi prije nje potrebna dodatna hidratacija. Prije kreme stavim proizvod sa niacinamidom ili serum s vitaminom C. 
U početku mi lice dosta sjaji, ali situacija je puno bolja kada se krema nakon nekoliko minuta upije u kožu. Probala sam matirati T zonu, ali to ne izgleda lijepo jer se krema "hvata" za sve suhe djelove koje imate na licu. 
Mineralni puder odlično sjeda na kremu, dok mi se ne sviđa kako izgleda kada stavim tekući puder. Lijepo se sve to izblenda, ali osjećam težinu na licu, a i inače ne trpim puno slojeva posebno kada je toplije vrijeme.

Sastav:

Altruist anti-redness &pigmentation spf 50 je krema za kemijskom zaštitom, ali u svom sastavu sadrži i titanium dioksid koji pruža dodatnu zaštitu. 
Krema sadrži vitamin E (antioksidans) i fitokompleks (smiruje kožu i smanjuje crvenilo). 
Krema nema miris, nekomedogena je, vegasni je proizvod i pruža UVA zaštitu od vidljivog dijela spektra. 


Moje mišljenje:
Tijekom dva tjedna testiranja Altruist anti-redness &pigmentation spf 50 mi se pokazala kao jako dobra krema sa zaštitnim faktorom. Moram je još malo duže testirati pod maskom, pa ću vam napisati update.
Jako mi se svidjelo što dio novca koji dobije od prodaje Altruist anti-redness &pigmentation spf 50 kreme ide na kupovinu zaštitnih krema za djecu širom svijeta koja imaju albinizam. 2019. godine Altruist je djeci sa albinizmom u Africi donirao kreme za zaštitu od sunca u vrijednosti od 65 000 funti. 
Cijena kreme je 113kn. 


Birate li radije kreme sa mineralnom ili fizičkom zaštitom?
Koja je vaša najdraža krema sa spf zaštitom?










3 komentara

  1. Izgleda da će Altruist kreme sa spf-om biti jako popularne ovo ljeto 🙂. Odlično da je došao neki spf na tržište po pristupačnoj cijeni kako bi bio dostupan svima.Što se mene tiče nekako rađe biram kemijsku zaštitu baš zbog te laganije teksture, iako je mineralna možda zdravija i bolja za kožu.Godinama sam koristila SVR SUN Secure Blur, a od nedavno isprobavam Rilasil spf i mogu reći da su dojmovi pozitivni. Možda se odlučim isprobati i neku od Altruist opcija

    OdgovoriIzbriši
  2. Rilasil spf mi je također na wiah listi...nisam imala još nijedan njihov proizvod

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš su me zaintrigirale ove kreme dok sam vidjela da su se pojavile kod nas na tržištu, no obzirom da imam baš osjetljivu kožu, nekako se i bojim isprobavati nešto novo. Mislim da ću ovi skinuti s popisa, obzirom da sam stvarno jako svijetla i definitivno mislim da se boja kreme nebi stopila s mojim tonom kože, hahah. Odlična i temeljita recenzija, hvala ti. :D

    OdgovoriIzbriši