nedjelja, 10. studenoga 2019.

GALENSKI LABORATORIJ: HIJALURONSKA KREMA ZA LICE


Znate da sam oduševljena kremama koje magistre rade u Galenskom laboratoriju Splitsko-dalmatinske županije. Pisala sam vam o mojoj omiljenoj hidratantnoj kremi za lice (recenzija) koju koristim skoro već dvije godine. 
Laboratorij je osnovan 1967. godine, a u njemu se proizvodi više od 200 ljekovitih pripravaka. Osim galenskih i magistralnih pripravaka rade i kozmetičke proizvode za njegu lica i tijela.
Hijaluronska krema je njihov novi proizvod i naravno da sam je morala imati.



Krema je namijenjena svim tipovima kože, mada mislim da suhoj koži u zimskim danima ne bi bila dovoljna.
Hijaluronska kiselina se u zadnje vrijeme jako puno spominje kao važan sastojak u kremama za lice. Riječ je o tvari koju mi prirodno imamo u organizmu, a koja potiče rast i obnovu stanica kože te ima jak hidratantni učinak. Mlada koža je bogata vodom što je čini čvrstom i elastičnom. Tijekom vremena, kao posljedica starenja, pušenja i loše prehrane, razina hijaluronske kiseline u koži opada zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost te se javljaju bore i obješena koža oko očiju i usta.
Tada je vrijeme za korištenje kreme koja sadrži hijaluronsku kiselinu. 
GL Hijaluronska krema ima laganu teksturu (tekstura je bogatija nego kod njihove Hidratantne kreme). Na prvu vam se može učiniti da je tekstura masna, ali krema se jako brzo upije u kožu ostavljajući je nahranjenom i glatkom na dodir. Ja GL Hijaluronsku kremu koristim uglavnom u večernjoj rutini, ali kada je vrijeme hladnije koristim je i tijekom dana. Odlična je podloga za tekući puder.



Sastav:

GL Hijaluronska krema ima odličan sastav. 
Sadrži natrij hijaluronat (sol dobivena iz hijaluronske kiseline, koja ima jedinstvene prednosti za mladenački izgled kože u odnosu na 'običnu' hijaluronsku kiselinu), ulje ploda divlje ruže (regenerira kožu, smanjuje nastanak bora, sadrži vitamin E) i ulje argana (bogato je oleinskom i linolenskom kiselinom, karotenima i vitaminom E koji je njegov najvredniji sastojak. Sprječava nastanak novih bora, poboljšava čvrstoću i elastičnost kože).

Moje mišljenje:
Kako svako večer koristim kiseline ili retinol, Hijaluronska krema mi odlično nahrani kožu i sprječava njeno isušivanje. 
Kremu možete kupiti isključivo u ljekarnama na području Dalmacije, ali sam čula da se u ljekarnama u Zagrebu može naručiti.
Cijena GL Hijaluronske kreme je 60kn.

Jeste li probali neki proizvod koji se radi u Galenskon laboratoriju Splitsko-dalmatinske županije?

Broj komentara: 6

  1. Već duže vrijeme bih voljela isprobati kremice od galenskog labpratorija, posebno hifratantnu, no nazalost kod mene ih nigdje nema. Bas steta.. I ova mi je jako primamljiva.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oduševljena sam hijaloron kremom Galenskog laboratorija a i cijena je prihvatljiva.

    OdgovoriIzbriši
  3. Koristim njihove kreme (kolagen, antiraid, hidratantna, hijaluron) i malo je reći da sam oduševljena. Nakon godina traženja napokon našla kreme koje odgovaraju mojoj suhoj i osjetljivoj koži. Respect!

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala sam jako puno skupih krema.Nijedna me nije tako ugodno iznenadila kao ova.Ako bih davala ocjenu od 1 do 10, desetka bi bila zasigurno.

    OdgovoriIzbriši