srijeda, 25. listopada 2017.

BALEA PROFESSIONAL: Anti-Schuppen Shampoo


Nisam dugo pisala o šamponima za kosu jer sam cijelo ljeto vjerna ovom Balea šamponu protiv prhuti. Interesantno mi je kako u zadnje vrijeme pronalazim sve više jeftinih drogerijskih proizvoda sa kojima sam jako zadovoljna.
Kako ljeti nosim kosu vezanu u rep, volim je malo natapirati i lakirati. Uvijek od laka za kosu dobijem prhut. Znala sam da će se to dogoditi i ovaj put, ali za ljepotu se mora nešto žrtvovati.

Šamponi protiv prhuti su dosta agresivni, jako mi isuše ionako osjetljivo vlasište. Tu posebno mislim na Head & Shoulders šampon, ne razumijem kako ga netko uopće može koristiti, meni sprži cijelo tjeme.

Što o ovom šamponu kaže Balea?
Njegujuća formula s fitokerationom i 4-strukim djelatnim kompleksom učinkovito uklanja vidljivu prhut, vraća vlasište u ravnotežu i smanjuje njegovu svrabljivost. Bez silikona. Dermatološki ispitano.“


Ambalaža je uobičajena drogerijska. Sviđa mi se što je tuba mekana pa sam mogla istisnuti posljednju kap šampona iz nje. Kod Balea šampona za kosu morate dobro čitati koji šampon kupujete jer ih je većina pakirana u ovakve plavo-zelene tube.


Tekstura šampona je srednje gusta, kremasta i nimalo neugodnog medicinskog mirisa.
Prilikom pranja ne stvara se velika pjena, ali šampon temeljito i nježno očisti vlasište. Prilikom pranja kose osjetim lagani efekt hlađenja, ništa pretjerano. 


Nakon pranja kosa nije meka, dosta je kruta kao kada ju perem prirodnim šamponima. Maska za kosu (koju ja koristim umjesto regeneratora) je neophodna jer ne znam kako bih se inače počešljala.

Šampon je toliko blag da je meni bio pogodan za svakodnevnu upotrebu. Super mi je što nakon pranja i sušenja kosa ne izgleda sljepljeno, ima volumen i živost.
Što se tiče prhuti ona je nakon dva pranja potpuno nestala i više se nije pojavila.
Balea Anti-Schuppen šampon sam koristila 3 mjeseca i opet ću mu se vratiti čim primijetim da mi se pojavila prhut.
Učinkom ovog šampona sam više nego zadovoljna, ali i cijenom od oko 19kn.

Koji je vama najbolji šampon protiv prhuti?
Izaziva li vam lak za kosu prhut?

1 komentar