subota, 19. kolovoza 2017.

MOJE NAJDRAŽE LJETNE PODLOGE ZA LICE


Već sam pisala o tome kako sam se ovo ljeto jako malo šminkala, ali podlogu za lice sam redovito koristila (osim kada sam boravila na plaži!).
Uglavnom su to bile lagane podloge sa srednjim prekrivanjem koje bih zbog tipa moje kože i zbog vrućine obavezno fiksirala puderom u kamenu.
Znate da ja ne volim teške podloge iako nije da nemam što korigirati na licu (moje hiperpigmentacijske mrlje su trenutno najizraženije). 




Najčešće sam koristila La Roche Posay Effaclar Duo (+) Unifiant toniranu kremu (recenzija). Ova krema mi je pravo otkriće i sigurno će se naći među nekim favoritima!
Lagana tekstura i sastav kreme savršeno odgovaraju mojoj koži lica koja je ljeti više masna nego mješovita. Dobije se srednja pokrivenost kada se krema nanese tapkajući na lice (kako proizvođač preporučuje!). Za dnevni look je odlična. Toniranu kremu sam stavljala na čisto lice i nije mi nedostajalo hidratacije (zato bih navečer pojačala hidrataciju). 

Za jače prekrivanje koristila sam Avene Couvrance Korektivni tekući puder (recenzija) ili Vichy Normaderm Clear BB kremu (recenzija).



Na sve nabrojane podloge stavljala sam Avene Couvrance Translucent mosaic puder  (recenzija) koji je ovo ljeto dostojno zamijenio moj omiljeni theBalm Sexy Mama puder (recenzija).


Za posebne prigode ljeti te za svaki dan tijekom jeseni i proljeća tu je bio moj omiljeni Jane Iredale PurePressed mineralni puder s visokom spf zaštitom. Ne znam zašto, ali nikada nisam napisala recenziju ovog pudera kojeg obožavam i koji to svakako zaslužuje.
Ovaj mineralni puder jednostavno može promineniti izgled kože lica!


Zašto volim  Jane Iredale PurePressed mineralni puder?
  • namijenjen je mješovitoj/masnoj koži lica
  • vodootporan je što je idealno ako se puno znojite
  • riječ je o mineralnom puderu koji ne sadrži talk, parabene, mineralna ulja
  • nije komedogen
  • odlično prekriva sve nepravilnosti na licu
  • ima odličnu zaštitu od sunca SPF20, UVA/UVB, PA++


Jane Iredale PurePressed mineralni puder sadrži ekstrakte algi koji sprječavaju gubitak vlage. Kako puder ne sadrži mineralna ulja, parabene, talk, umjetne boje i mirise odgovara i najosjetljivoj koži lica.
Minerali reflektiraju svjetlo što čini izgled kože besprijekornim. Također, na ovaj način smanjuje se vidljivodt pora i bora.
Kada je riječ o apliciranju ovog pudera moj savjet bi bio da posjetite najbliži vam DermaCare centar gdje će vam ljubazno osoblje demonstrirati tehniku nanošenja pudera.
Nije to ništa komplicirano, ali kako biste postigli najbolji izgled na licu trebate svladati tehniku. 
Nijansa pudera koju ja imam je Caramel i odgovara mi veći dio godine.
Kao što na fotografiji vidite kupila sam refill po cijeni 264kn za 9,9g proizvoda koji će vam jako dugo trajati. 

 Nakon što na lice stavite ovaj mineralni puder, potrebno je na lice staviti Stabilizator minerala. Riječ je o hidratantnom spreju koji koži pruža potrebnu vlagu, antioksidanse i zaštitu, a također i stabilizira minerale za savršen izgled pudera na koži.
Stabilizatora ima više vrsta, a ja koristim Pommist koji najbolje odgovara mom tipu kože. 


Cijena stabilizatora je 199kn za 90ml. 

Zaključak:
Tijekom toplijeg dijela godine kada se više znojimo i više smo izloženi suncu neadekvatan puder vam može donijeti više štete nego koristi!
Koža je tada osjetljivija i burno reagira na većinu sastojaka. Zato pratite stanje svoje kože lica i pružite joj pored kvalitetne preparative i za nju najbolju podlogu (puder, toniranu kremu ili što već volite koristiti).

Koje pudere vi koristite ljeti?
Koristite li mineralni puder?
Je li vam se ikada dogodilo da neodgovarajući puder izazove burnu reakciju na licu?




Broj komentara: 9

  1. Ovaj mineralni se cini super :o
    Mene zanima koji je kist na prvoj slici i kakav ti je? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kist je Body&Soul iz Muller-a. Dobar je, puno bolji od Aura kistova

      Izbriši
    2. Znači s njim nanosiš ovaj puder ili ? Kupila sam mist i puder ali moram sačekati da skupim malo novaca za njihov kist pa tražim povoljniju alternativu.
      Hvala na odgovoru.

      Izbriši
  2. I meni je Jane Iredale jedan od najdražih pudera ikad. Imam i slike spremne, ali nikako napisati recenziju. Trebala bi naručiti već novi, a koliko vidim poskupili su malo, ja sam ga bila platila 240 kn.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je cijena s web shopa, ne znam kolika je cijena u njihovom dućanu.

      Izbriši
    2. I ja sam uzimala s web shopa, baš sam išla gledati neki dan na mail što su mi bili polsali kad sam naručivala, jer mi se činilo da nije bio toliko skup, ali nema veze. Nisam mu uspjela naći nikakvu alternativu u jeftinijem cjenovnom rangu i smatram da se za dobar puder uvijek isplati dati i malo više novaca ako nađeš nešto što ti odgovara. :)

      Izbriši
    3. Slažem se s tobom! Puder je jedini dekorativni proizvod za kojeg sam uvijek spremna izdvojiti više novca. osim toga, jako sporo se troši

      Izbriši