subota, 17. lipnja 2017.

PONOVLJENA KUPNJA


Nedavno sam pročitala zanimljiv beauty post, pa sam odlučila pisati na istu temu.

Radi se o proizvodima koje sam kupila više puta. Iako zbog potreba bloga rotiram i testiram različite proizvode, nekih proizvoda se nikada neću odreći! To su proizvodi koje već dugo koristim, koje moja koža voli i koje uvijek imam u zalihama.

Dermalogica Daily microfoliant (recenzija) je moj najdraži mehanički piling na bazi rižinih mekinja. Ljeti ga koristim svakodnevno kako bih očistila pore od kreme sa zaštitnim faktorom, a tijekom godine dva puta tjedno. 


La Roche-Posay Effaclar Duo+ nije dobio recenziju na blogu iako je i te kako zaslužuje! Koristila sam staru verziju, a od nedavno koristim i toniranu kremu (recenzija). Ovaj gel ne koristim svakodnevno, rijetko ga koristim i na cijelom licu, ali kada me „gamad“ napadne prvo posežem za njim.


Pisala sam već kako imam seboreični dermatitis koji se kod mene periodično javlja. Glavni okidač njegove pojave je stres. U borbi protiv seboreičnog dermatitisa najdraži proizvod mi je Ducray Kelual DS gel (recenzija). Volim njegovu nemasnu teksturu tako da ga mogu koristiti i na vlasištu bez da mi zamasti kosu. 


I ptice na grani znaju koliko sam vjerna Paula`s Choise proizvodima! Među njima je i moja najdraža krema sa spf zaštitom – Clear Ultra Light Daily Mattfiying fliud SPF 30+ (recenzija).
Njegova tekstura je lagana, nemasna i brzoupijajuća. Odličan gel za sve koji imaju mješovitu/masnu kožu lica.


Obožavam kiseline, posebno BHA kiselinu koja efikasno rješava problem s komedonima, aknama i začepljenim porama. Zato uvijek kod sebe imam Paula`s Choise Clear Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid (recenzija).
Zbog malog postotka salicilne kiseline ovaj losion mi ne isušuje kožu i mogu ga koristiti svaku večer. 


Imam jako osjetljiva stopala, a volim lijepe i elegantne sandale! Naravno da me uvijek negdje nažuljaju. Tada na scenu stupa Balea Anti Blasen gel (recenzija).
Kada gel lagano utrljam na bolno mjesto na stopalu on ostavlja nevidljivi silikonski film koji djeluje poput flastera. Jako brzo žulj i bol nestaju. Odličan proizvod bez kojega ne mogu provesti ljeto.


Svi ste već čuli za „čudotvornu“ Sudocrem kremu koja je namijenjena njezi beba i sprječavanju pelenskog osipa.Međutim, zbog cink oksida i salicilne kiseline koju sadrži Sudocrem se može koristiti i kod niza drugih smetnji na koži. Vjerujte mi da je najbolje rješenje kod bolnih akni i svih vrsta prištića na licu i tijelu. Također ova krema dobro smiri kožu nadraženu depilacijom. Kako  je tekstura kreme gusta i bijela najbolje ju je koristiti navečer. Pakiranje je jako izdašno i dugo traje što joj je dodatni plus. Sudocrem možete kupiti u svim DM dućanima.


Koliko sam ja samo krema za ruke isprobala...drogerijskih i onih skupljih. Najbolja krema za zimu mi je Palmolive Naturals Glicemille krema (recenzija) koja sadrži vitamin E i kamilicu. Koristim je već jako dugo, ali ove zime sam je jedva pronašla u Splitu. Čini mi se da je povlače iz proizvodnje i već se brinem kako ću joj pronaći dostojnu zamjenu.


Što se dekorative tiče, tu se još pronalazim. Postoje tek dva proizvoda kojima sam dugo vjerna. 
Estee Lauder Pure Color Envy Sculpting ruž za usne je moj omiljeni ruž. Ima predivnu kremastu teksturu koju prosto obožavam. Izbor nijasni je također veliki, ali i cijena je visoka što me jedino ograničava da ih imam više.
Recenzije pojedinih nijansi ovog ruža možete pročitati ovdje, ovdje, ovdje i ovdje.


Znate da ja ne koristim drogerijske pudere (eto, nazovite me snobom!) jer se bojim da će mi izazvati nered na licu. Moj najdraži puder je povučen iz proizvodnje i više se u Hrvatskoj ne može kupiti. Ne brinite, imam ga ja u zalihi. Radi se o Estee Lauder Ideal Matte tekućem puderu (recenzija) koji je namijenjen mješovitoj koži lica. Ja vam ne mogu opisati koliko je savršena tekstura ovog pudera! Iako spada u tekuće pudere tekstura je nalik na mousse, lagana, prozračna sa predivnim polu mat završetkom na licu. Obožavam ga!


Drage moje, nadam se da vam se post svidio! Ovo su zaista jedini proizvodi kojima sam već dugo godina vjerna iako mi se čini da ih je premalo.

Koje proizvode vi kupujete već godinama?
Dijelimo li ljubav prema nekima od njih?

Broj komentara: 8

  1. Delimo ljubav prema EL Pure Color Envy ruževima, divni su! :) LRP Effaclar Duo i kod mene dolazi na red čim mi iskoči neka bubuljica, a zanimljivo mi deluje ovaj Balea gel za stopala, moram da proverim da li ga ima kod nas jer se ne sećam da sam ga viđala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da djelimo ljubav prema ovim ruževima :)
      Gel za stopala proizvodi i Hansaplast, pa provjeri možeš li ga kupiti. Odlična je stvar protiv žuljeva i natisaka

      Izbriši
  2. Dermalogica i EL ruzevi su nam zajednicki :))) ovu balea kremu za zuljeve prvi put vidim i bas cu isprobati. Drogerijski puderi-imam suhu kozu tako da za nas i ne nude neki (ima ih,ali ih k nama ne uvazaju);a za tvoj tip koze se svakako moze naci,ali kad vec imas najdraze kome bi se dalo tragati :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitam ja recenzije drogerijskih pudera za mješovitu kožu, ali još se nisam usudila kupiti ga. Ako imaš prijedlog, voljela bih da mi napišeš!

      Izbriši
  3. Vrlo lep i detaljan post! Nisam na slican naisla vec duze vreme. Zapalo mi je za oko par proizvoda koje nisam ranije probala, ali po tvom tekstu mi deluju sjajno! Stvarno super post! Odusevljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  4. Palmolive i Sudocrem su zakon. Volim kad kupim nesto sto bas djeluje, a to su ova dva proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se! Samo se bojim da će Palmolive kremu za ruke povući iz proizvodnje....

      Izbriši