četvrtak, 16. veljače 2017.

AVENE: TriAcneal EXPERT Emulzija

Zabluda je da akne nastaju samo u tinejdžerskoj dobi. Danas se sve više odraslih osoba bori s nekim oblikom akni. U toj dobi koža je manje masna, akne su često duboke, sa znakovima upale, a vidljivi su i prvi znakovi starenja kože. Ako se akne ne tretiraju pravodobno i pravilno, postoji opasnost od nastajanja trajnih ožiljaka.

Kod mene se duboke cistične akne javljaju povremeno na području brade i čeljusti. Ove akne znaju biti jako bolne, nemaju bijeli vrh i nikako ih nije poželjno pokušati istisnuti jer mogu nastati ozbiljna oštećena kože. Ja ih rješavam kod kozmetičarke, ali ona ih može pravilno istisnuti samo ako su „zrele“ tj. ako nisu upaljene. Bilo mi je potrebno nešto što će mi smanjiti upalu postojećih i smanjiti izbijanje novih akni. Na preporuku sam kupila Avene TriAcneal EXPERT emulziju.





O kakvom je proizvodu riječ?
Proizvođač navodi kako je to „ hidratantna emulzija iznimno visoke podnošljivosti. Regulira lučenje masnoća i matira kožu te sprječava zatvaranje pora i nastanak komedona. Tekstura je kremasta i lagana, pa pruža osjećaj ugode i svježine. Brzo se i potpuno upija te ostavlja kožu baršunasto mekom, uz završni sloj poput pudera, bez ostataka filma ili osjećaja ljepljivosti. Može se koristiti i kao podloga za šminku. Primjenjuje se ujutro i/ili navečer, samostalno ili u kombinaciji s lokalnom terapijom.“

Proizvod je pakiran u bezzračnu bocu od 30ml i ima pumpicu pomoću koje se lako dozira. 


Emulzija je žućkaste boje, nježnog i ugodnog mirisa. Tekstura je lagana, brzo se upija u kožu i ne ostavlja mastan trag.



Kako koristiti proizvod?
Emulzija se koristi navečer na očišćeno lice. Treba izbjegavati područje oko usana i očiju. Može se koristiti na cijelo lice (ako stanje lica to zahtijeva) ili selektivno, na područja koja su kritična.
Važno je uz korištenje ove emulzije po danu koristiti kremu sa spf zaštitom. Također, ovaj proizvod ne bi trebale koristiti trudnice i dojilje.

Sastav:

Najvažniji sastojciove enulzije su:
  •  Aktivni sastojak Diolenyl – patentirana inovacija s trostrukim selektivnim djelovanjem: smanjuje proliferaciju bakterija, smanjuje crvenilo i potiče otklanjanje prištića
  •  Aktivni sastojak X-PressinTM – pomaže otklanjanje mitesera i izglađuje teksturu kože
  •  Retinaldehyde (derivat vitamina A)- smanjuje vidljivost ožiljaka i pruža anti-age učinak
  •  Avene termalna voda- umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja osjećaj ugode na koži

Moje mišljenje:
Avene TriAcneal EXPERT emulziju sam koristila navečer na područjima gdje su se nalazile potkožne ciste. Iako se u početku korištenja emulzije može osjetiti peckanje, ja nisam ništa osjećala.
Prvi tjedan nisam primijetila vidljivo poboljšanje osim što se nisu javile nove potkožne ciste. Nakon toga, upala se počela smanjivati i za dva tjedna ciste više nisu bile bolne i bile su spremne za uklanjanje kod kozmetičarke. Na tim mjestima danas nemam ožiljke. Proizvod mi nije isušio kožu, ali imajte na umu da sam ga ja koristila samo ciljano a ne na cijelom licu.
Takošer, primijetila sam da u periodu dok sam koristila Avene TriAcneal EXPERT emulziju očistili su se miteseri na bradi i općenito je tekstura kože na bradi i čeljusti postala bolja.
Nakon ovog „slučaja“ na mom licu, nisam nastavila redovito koristiti emulziju jer riječ je ipak o tretmanskom proizvodu.  
Danas, kad mi se pojavi podkožna cista, odmah je tretiram ovom emulzijom koja stvarno ubrza proces zacjeljivanja, a ako reagiram odmah po izbijanju, uopće ne dođe do upale.
Avene TriAcneal EXPERT emulzija nije dugotrajno riješila moj problem jer je on hormonskog porijekla i „normalno“ je da mi se povremeno ciste pojave. Međutim, emulzija pomaže da se ciste ne upale i da što brže mogu otići kod kozmetičarke koja ih ukloni.

Da zaključim: Avene TriAcneal EXPERT emulzija se meni pokazala kao odličan tretmanski proizvod. Ne bih vam je preporučila (jer nisam dovoljno educirana za to!) a proizvod kod nekih osoba može izazvati burne reakcije.
Ako imate problem sa aknama, provjerite kod svog liječnika ili ljekarnika može li vam pomoći ova emulzija.


Avene TriAcneal EXPERT emulziju možete kupiti u ljekarni po cijeni od 141,40kn.


Broj komentara: 5

  1. nikada nisam imala problema sa aknama i mnogo sam zahvalna na tome, jer poznajem osobe koje su imale ogromnih problema zbog istih. Moja drugarica je uspjela da ih nekako suzbije odlaskom kod dermatologa ali su oziljci i poneke akne jos uvijek vidljive.. Moracu joj reci za ovu emulziju, vrijedi probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno si sretnica! Čuvaj svoje lice i dalje. Nadam se da će ova emulzija prijateljici biti od pomoći

      Izbriši
  2. Koristim ovaj proizvod, ali nemam formirano mišljenje o njemu jer ga koristim povremeno, a ne neki duži period. Također imam hormonske akne, koje se pojavljuju najviše duž čeljusti, osim ovih dobrih strana koje si navela, kod mene ovaj proizvod radi tako da prvih par dana izvuče sve nečistoće na površinu kože, a onda se kroz sljedećih par dana stanje smiri.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imamo isti problem sa hormonskim aknama. Kako se ti boriš protiv njih?
      Zanimljivo mi je da ti krema tako djeluje na početku...nitko mi još nije to rekao

      Izbriši
  3. Za početak,velika pogreška mi je bila što sam par godina bila kopntracepcijske tablete i koža lica je bila ko bebina, ali zato kad sam prestala, akne su me napale ko nikad prije.Kod mene je stanje popravila kombinacija zdravije prehtane, više aktivncosti i provjerenih proizvoda za njegu. Mada, u PMS-u ili razdobljima većeg stresa, ništa ne pomaže za te hormonalne akne. Baš sada sam u toj fazi, jednostavno ne žele otići sa mog lica :-p

    OdgovoriIzbriši