nedjelja, 5. veljače 2017.

20 stvari koje me u životu čine sretnom


„Sreća je u malim stvarima“
Koliko ste puta čuli ovu rečenicu? Ali, stvarno je tako. Ako ne uživamo u malim stvarima, velika je vjerojatnost da nikada nećemo uživati u životu i biti zadovoljni.
Što mene čini sretnom? 
Ako vas zanima, nastavite čitati post.




1. Moja kćerka
Biti mama je za mene najljepša stvar na svijetu! Uživam gledajući svoju curu kako raste, kako se mijenja...ona je za mene početak i kraj svega na svijetu (sada sam patetična, ali sve mame će me razumjeti!).
2. Moj Zakoniti
Nas dvoje smo zajedno već 24 godine, od toga 18 u braku. Mogu reći da imam dobar brak jer mislim da idealan brak ne postoji. U braku je najvažniji razgovor, tolerancija i međusobno poštivanje. Tužna sam kada vidim kako danas mladi brzopleto stupaju u brak, a već kod prvog neslaganja se razvode. 
3. Moja obitelj
Obitelj je za mene svetinja. Roditelji i brat su uvijek bili uz mene, kada je bilo teško i kada je bilo lijepo. Moja su velika podrška i oslonac u životu. 
4. Moj nećak
Taj mali dječačić je unio veselje u život cijele moje obitelji. Kako smo ja i brat od uvijek jako povezani, tako nećaka doživljavam kao svoje dijete. Biti teta je predivan osjećaj!
5. Moj posao
Iskreno, radim ono što volim! Neću vam lagati, voljela bih da je moja profesija više cijenjena u društvu, ali ulazak u razred za mene je svaki dan posebno zadovoljstvo.
6. More
Rođena sam na moru, živim cijeli svoj život na moru. Obožavam more! Boravak na moru me opušta, smiruje i na taj način ja punim svoje baterije. 
7. Knjige
Od kada znam za sebe volim čitati i uvijek nađem vremena za čitanje. Nemam kući veliku biblioteku jer sam davno shvatila da je glupo kupovati knjige koje ću pročitati samo jednom u životu. Odlazak u Gradsku knjižnicu za mene je pravi doživljaj kojem predhode velike pripreme. Danima surfam internetom, čitam recenzije knjiga, sastavljam popise... Još uvijek ne čitam knjige on line....ja sam od onih koji vole osjetiti papir pod prstima.
8. Odlazak na nogometnu utakmicu
Ovo je još jedan način na koji ja punim baterije. Ako ste ikada bili na Poljudu, onda znate o čemu pričam! Nije tajna da sam od svoje 5-te godine član NK Hajduk, a već 10 godina i član navijačke skupine Torcida.  
9. Kava i ćakula sa prijateljicom
Spadam u one ljude koji imaju puno poznanika, ali samo jednu prijateljicu. Tomu je tako zato što je moja definicija prijateljice dosta komplicirana. Jedna, ali vrijedna!
10. Prva jutarnja kava
Ne volim ustajati rano, ne volim jutarnji presing. Kod mene je ujutro (kada ne radim) sve laganini. Ispijanje prve jutarnje kave je ritual, koji traje i do sat vremena. 


11. Ljenčarenje vikendom u piđami
Isprogramirala sam se tako da se jedan dan u vikendu posvetim kućanskim obvezama, a drugi dan imam samo za sebe i svoju obitelj. To je tzv. lazy day proveden u piđami, bez šminke i izlaska iz stana.
12. Fotografija
Iako nemam kvalitetnu foto opremu, volim sve životne trenutke zabilježiti kroz fotografije. Imam hrpu fotografija od kojih su one najljepše složene u albume sa obaveznim datumom. 
13. Čistoća, urednost
Veliki sam perfekcoinist i kroz život sam shvatila da mi je ovo u stvari najveća mana. Volim kada su sve stvari na svom mjestu, poredane po veličini ili boji (stvarno sam takva, to vam mogu potvrditi svi koji me privatno poznaju!). Moji ukućani su se dugo opirali mom „teroru“, ali na kraju su popustili radi mira u kući. Moj perfekcionizam se odražava i na poslu i svemu ostalom čega se dohvatim.
14. Shopping
E, to je isto jedan od mojih rituala! Volim naravno kozmetiku, ali bilo bi super da je to jedino što ja volim kupovati. Ja vam volim kupovati cipele, torbe, nakit, predmete za dom...posebno volim sniženja koja uvijek nastojim što pametnije iskoristiti. Još nisam pronašla partnera za shopping, nitko ne može pratiti moj ludi tempo, tako da najčešće odlazim sama. Bez ikakvog spiska, idem ne opterećeno sa puno ideja u glavi.
15. Moj blog
Toliko sam puta već napisala kako me moj blog usrećuje, ali ja to iskreno mislim. Žao mi je što u mojoj mladosti blogovi nisu kod nas postojali (ili bar ja za njih nisam znala!). Koliko je meni poznato, najstarija sam beauty blogerica u Hrvatskoj. Iskreno ne mislim da sam najbolja jer i sama čitam par blogova za koje vjerujem da su bolji od moga. Ali, nisam opterećena popularnošću, nemam namjeru ostaviti svoj posao i prepustiti se samo blogerskim vodama niti od bloga razviti biznis. Pišem iz svog gušta i dok god me to čini sretnom moj blog će postojati.
16. Slatkiši
Ovisna sam o slatkišima! Volim sve vrste kolača, čokoladu, sladoled...ali volim ih i sama raditi.
17. Boravak u beauty salonima
Kada bih imala puno novca, svaki dan bih išla na neki beauty tretman. Ovako jednom mjesečno idem na manikuru, pedikuru i malo češće kod frizera. Posebno volim masaže, ali njih sebi rijetko priuštim.
18. Glazba
Volim glazbu, završila sam Osnovnu glazbenu školu, svirala harmoniku i pjevala u zboru. Kako sam odrastala moj glazbeni ukus se mijenjao. Često mi se dogodi da do kasno u noć slušam glazbu na YouTubeu. Zadnjih par godina najviše volim slušati dalmatinske klape i njihove obrade pjesama.
19. Igranje briškule i trešete
Za sve koji ne znaju, to su u Dalmaciji popularne kartaške. Najbolje je kada se okupi društvo, po mogućnosti na plaži, pa bacimo na briškulu i trešetu. Ne volim gubiti, pa sam spremna ako treba i na varanje!
20. Igrice na iPad-u
Da, gospođa u godinama koja igra igrice! Imam svoju malu farmu (igrica Hay Day) koju uređujem oko 4 godine.

Dijelimo li neke stvari koje nas čine sretnom?
Pišite mi u komentarima što vas usrećuje!

Broj komentara: 16

  1. Moji četveronožni prijatelji i aktivnost, prva pomoć i pojačivači mog dobrog raspoloženja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam nikada imala četveronožnog ljubimca. Živim u stanu, pa mi se to čini nezgodno

      Izbriši
  2. Bas si lijepo sve to napisala a i moram priznati da imamo dosta toga zajednickog :)Sasvim si u pravu kad kazes da treba znati uzivati u malim stvarima,u konacnici jer bez toga i velike stvari gube znacenje i nikad u tome nema pravog gusta...Znati svoje prioritete,uzivati u onom sto te okruzuje i u sve dodati ljubavi i razumjevanja to moze samo voditi uspijehu i zadovoljstvu zivljenja .Bravo za ovaj post :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divan post :) inspirirao me da i ja napišem nešto slično ^^

    OdgovoriIzbriši
  4. Bez glazbe ne mogu, kao i bez slatkiša :D I nekako mislim da kad bi došla kod mene u sobu da bi doživjela infarkt. Urednost mi nikad nije bila jača strana, ja volim reć da živim u kreativnom neredu :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah...slatkiši! Ne brini draga, i moja cura živi u kreativnom neredu, tako da sam navikla:)

      Izbriši
  5. Baš mi se sviđaju stvari koje te usrećuju. Nadam se da ćeš naći partnera za šoping :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasan post! Bitno je prepoznati ono što nas usrećuje, jer često ni ne vidimo što nam sve obogaćuje život dok to ne nestane. Sreća je putovanje, a ne dolazak na cilj. Ja volim vikende provedene sa obitelji u prirodi, svoj kreativni nered, knjige, parfeme, čokoladu....

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako lijep i pozitivan post :) Za prvu stvar, osobu bi ti prije četiri mjeseca rekla da si patetična, ali totalno te razumijem jer biti majka je najljepši osjećaj na svijetu ♥♥. Nisam jutarnji tip, zapravo mrzim jutro i treba mi neko vrijeme da nadođem, a i velika sam spavalica pa imam sreće što i moja beba voli spavati na mamu :D Glazba, blog, knjige, nogomet, kava, kartanje bele... Jedino što ne volim s tvoje liste su beauty tretmani, a odlazak kod frizera mi je noćna mora i za to se moram posebno pripremiti jer ne volim kada me netko dira po kosi :D I da, divna si mi na ovim sličicama <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mila na lijepim riječima!
      Biti mama je neprocjenjivo! Radujem se što volimo toliko istih stvari

      Izbriši
  8. Divan, divan post. Podsjetila si me na hrpu sitnica koje me svakodnevno usrećuju: moja mala privatna biblioteka, uređivanje i pospremanje moje (već uredne) sobe, preslagivanje kutija i kutijica koje obožavam uz omiljenu muziku, buđenje uz sunce u mojoj sobi, također ispijanje kave laganini po sat dva, razgledavanje i preslagivanje moje skromne make up kolekcije... Ali najveća sreća i radost je moja mala nećakinjica, otkako sam postala tetka moj život je dobio novi smisao i dimenziju.
    Nek si nam najstarija blogerica pa da nam napišeš još ovakvih divnih postova i preneseš svoju životnu mudrost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Mare na lijepim riječima! meni je izuzetno drago redovito čitati tvoje komentare....hvala što pratiš moj blog!

      Izbriši