utorak, 10. siječnja 2017.

SKINCHECK PREGLED U KIEHL`S TRGOVINI


Tijekom prosinca često sam boravila u City Centru One, što zbog božićne kupovine, što zbog ispijanja kave s prijateljicama u ugodnom božićnjem okruženju.
Jednog dana mi je sinulo da bih mogla otići do Kiehl`s trgovine i napraviti skincheck lica, što bi u prijevodu značilo provjeriti u kakvom je stanju moja koža lica. Naime, već neko vrijeme sam osjećala kako mi dosadašnji proizvodi za njegu lica više ne odgovaraju i spremala sam se promijeniti „beauty postavu“.




Prijateljica me odgovarala od tog posjeta jer sam na licu imala full makeup. Ali, kada ja nešto naumim, to i ostvarim.

U Kiehl`s trgovini nisam bila od ljeta kada sam pozvana na svečano otvaranje (ovdje). U to blagdansko vrijeme trgovina je izgledala prekrasno, ukrašena na prigodan način. Čak je i Mr. Bones dobio kapicu!

U Kiehl`s je vladala ugodna atmosfera i kada sam izrazila svoju želju za skincheck-om djelatnica mi je rekla da će mi ga odmah napraviti.
 Naime, za pregled kože nije potrebno unaprijed zakazati termin i da, možete doći našminkani. Važno je da makeup niste stavili pred sam pregled jer ipak nakon nekog vremena vaša koža počinje pokazivati „svoje pravo lice“, bilo da vam se kritična mjesta na licu počnu presijavati (što je kod mene slučaj) ili vam neka područja postanu suha.
Sam pregled kože lica je jednostavan i brz. Prvo sam im ispričala o svojim dnevnim i večernjim beauty navikama, te podatke o proizvodima koje koristim. Zatim je djelatnica koja radi u dućanu, a koja je uz put budi rečeno, odlično osposobljena za svoj posao, pomoću dva aplikatora pogledala stanje hidratacije na mom čelu i obrazima. Odmah je uočila (bez da sam joj ja išta rekla) da imam masnu T zonu i suhe obraze tj. tipične karakteristike mješovite kože.
Objasnila mi je (nije da baš to i sama nisam znala) da mojoj koži nedostaje vlage tj, da je dehidrirana, pa mi se zato T zona dodatno masti.
Zatim je uzela uređaj pomoću kojeg je utvrdila koliki je stupanj dehidratacije, kako bi mi mogla preporučiti proizvode za njegu.
Tada sam, blago rečeno, doživjela šok!
Donja granica hidratacije je 30, a moj rezultat je bio 19! Dakle, drage moje, imam totalno dehidriranu kožu lica!
Vjerujem da je to posljedica korištenja proizvoda s retinolom, pri čemu sam navečer koristila samo retinol i preko nisam stavljala hidratantnu kremu. Meni je u tom trenutku takav tretman odgovarao, lice mi je bilo glatko, nije me zatezalo i nisam uopće osjećala potrebu za dodatnom hidratacijom. Posljedice su se pokazale tek kasnije.

Ok, nije samk svijeta, idemo vidjeti što se može napraviti po pitanju hidratacije.
Ljubazna gospođa je odmah predložila niz Kiehl`s proizvoda (u čiju kvalitetu niti malo ne sumnjam!), ali čije cijene daleko premašuju moje mogućnosti.
Proizvodi koji su mi preporučeni su: Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil ( za čišćenje lica),Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate (serum koji dubinski hidratizira kožu) i nakon njega Rosa Artica Lightweight Cream koja bi mojoj koži dala dodatnu hidrataciju uz blagi anti-age učinak.
Moj matematički mozak odmah je zaključio da bih trebala kupiti Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate jer doma nemam hidratantni serum, a hidratantnu kremu i blagi čistač mogu kupiti po manjoj cijeni.

Tako sam kupila serum i za njega dala 380kn....danas mi nije žao niti jedne kune jer se zaista radi o odličnom proizvodu koji će dobiti posebnu recenziju!


Za kraj, jedna fotka sa Mr. Bones-om!



Broj komentara: 8

  1. uh da, dosta skupo..
    ali koža je samo jedna, i nekad se isplati dati koju kunu više (ako se može)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skupo, ali stvarno kvalitetno! Za dobru kremu (serum) i puder mi nije žao dati novce! Naravno, kao što si rekla kada mogu

      Izbriši
  2. 19?!! Jaooo😱😱😱😱 nadam se da ce se to ispraviti sa vremenom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se stanje već poboljšalo, a ići ću to i provjeriti

      Izbriši
  3. I ja sam nedavno bila na tom pregledu i takoder su mi ustvrdili da mi je dehidrirana koza,mozda 21,22 ,ostala sam paf!Dobila sam nekoliko uzoraka tog seruma kojeg si ti kupila,i stvarno nakon nekoliko dana koristenja situacija se drasticno popravila,cak sam nakon par dana isla ponovno na pregled i razina hidratacije se digla na 27.Tako da i ja planiram kupiti taj serum.Jos sam dobila preporuku za umivalicu,ekstrakt irisa(nesto kao tonik,samo se nanosi na prste pa se utapkava na lice-njega sam kupila) i ono dnevno ulje,koje sam isto kupila i koje je savrseno,moje preporuke!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dnevno ulje želim, ali treba doći na red. Imam noćno ulje za sada.
      Zanima me umivalica od Irisa

      Izbriši
  4. Sad vidim da sam krivo napisala,umivalica je ona koju si dobila kao tester-gel,i isto mi se svidja ali mi je preskup,uvijek radje ulozim u dobar serum ili kremu.A ovo od irisa se tocno zove:Iris activative treatment essence,ja ga koristim nakon umivanja,prije kreme za lice.Nije bas nesto sto se mora imati,mislim da je odlican izbor sto si uzela serum.Ja kad potrosim postojeci,uzimam ovaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To što imaš od irisa je neka esencija. Esencije su poznate u korejskoj kozmetici...to je kod njih neizostavan korak u njezi lica

      Izbriši