utorak, 16. kolovoza 2016.

PROIZVODI KOJE TRENUTNO KORISTIM ZA NJEGU LICA #2


Vrućina, znojenje, svakodnevni boravak na moru i suncu....naravno da sam morala promijeniti svoju postavu čistača i mazalica u svakodnevnoj njezi lica.




Što sam ja to koristila tijekom srpnja i kolovoza pročitajte u nastavku posta.
Kao prvo, izbacila sam iz uporabe sve proizvode koji sadrže AHA i BHA kiselinu (ljeto+kiseline=upropaštena koža lica).
Zatim sam svakodnevno koristila kreme sa spf zaštitom (nisam to činila u proljeće, sram me bilo!).
Brinula sam o hidrataciji lica.
Najviše pažnje sam posvetila čišćenju lica tj. češće sam radila piling i stavljala maske na lice jer mi more i kreme sa zaštitnim faktorom znaju dovesti do pojave komedona.

Čistači lica:

Svako jutro umivam se Konjac spužvom za masnu i problematičnu kožu lica.
Neću vam puno pisati o ovoj spužvi, jer ću uskoro napisati recenziju ovog odličnog proizvoda. 
Za večernje umivanje koristim African Black Soap. 
Odličan sapun za masnu/mješovitu kožu lica sa zobi, aloa verom i vitaminom E. 

Za toniziranje koristim ujutro i navečer Apivita Cleansing Purifying Tonic Losion za masnu/mješovitu kožu lica kojeg prskam na lice, vrat i dekolte. Tonik je nježan, umirujući i odlično priprema kožu za daljnju njegu.


Kreme i serum za lice:


Moj ljubimac među kremama koje imaju SPF zaštitu je Paula`s Choise Clear Ultra-Light daily mattifying fluid SPF30 (recenzija). Ovaj fluid mojoj koži tijekom dana pruža dovoljno hidratizacije, ne ostavlja mastan trag, trenutačno se upije u kožu i odlično se slaže sa puderom. Moja koža jako voli ovaj fluid i sretna sam što sam pronašla proizvod koji pruža zaštitu od sunca, a ne radi mi nered po licu.
Prije odlaska na plažu, pojačala bih zaštitu od sunca. Tu sam ostala vjerna  Eucerinu i njegovom proizvodu iz prošlogodišnje kolekcije  Sun gel-creme oil control SPF30.
Ovaj fluid stavljam na lice, vrat i dekolte. Fluid je lagan, brzo se upije, ne ostavlja mastan trag i ne izaziva pojavu komedona (recenzija).
Moje čuvene hiperpigmentacijske mrlje su se pojavile i ovog ljeta pored sve zaštite koju sam redovito provodila. Nema mi druge nego se ovu jesen ponovo uhvatiti u borbu s njima.
Za njegu okoloočnog područja koristila sam Alva Augencreme. Ovo je lagana krema koja ima i anti-age djelovanje. Krema nije masna, ali mi je bila dovoljno hranjiva tijekom ljeta. Recenziju pišem uskoro.
Konačno sam na svojoj wish listi prekrižila jedan proizvod! Kupila sam Claudalie Overnight Detox Oil koje svako večer stavljam na lice. Stavljam ga dok je lice još vlažno od tonika i pola pipete mi je bilo dovoljno za cijelo lice. Proizvod vrijedi svake kune! Odlično nahrani i revitalizira kožu tijekom noći.
Ovaj serum koristim i za večernju njegu vrata i dekoltea.

Piling i maske za lice:


Već sam napisala da sam više puta tjedno koristila piling i maske za lice. Tu sam kombinirala nekoliko proizvoda (ne sve istovremeno).
Dermalogica daily microfoliant je dugo moj omiljeni piling za lice (recenzija).
To je enzimski prah na bazi rižinih mekinja koji se pomiješa sa malo vode. Tako dobivena smjesa se nježno utrlja na lice, vrat i dekolte. Piling je jako nježan, pa sam ga ja koristila svakodnevno. Koža ostaje nevjerojatno meka, svježa, a pore su pročišćene i manje vidljive.
Ja obično kupim putno pakiranje pilinga koje sadrži 13g i košta 90kn.
Madara Detox Ultra Purifying MUD masku koristim jako dugo, ali još nisam napisala recenziju. To je maska od gline koju sam 3 puta tjedno stavljala na T-zonu, a jednom tjedno na cijelo lica. Uglavnom, maska je jako kvalitetna, dobro pročisti pore i smanji broj mitesera. 

Koristila sam i Apivita Express Beauty maske za lice.


Express Beauty Aloa maska za dehidriranu kožu odmah hladi i umiruje kožu lica, ali je i dodatno vlaži. Volim je koristiti nakon dolaska s plaže. Iako se radi o hidratantnoj maski, njena tekstura nije masna niti teška. Odlično odgovara mješovitoj i masnoj koži lica.
Maska se stavi na lice u debljem sloju izbjegavajući područje oko očiju. Drži se na licu 10-tak minuta, a zatim se višak ispere vodom.

Express Beauty hranjiva maska sa žitaricama je bogata uljem pšeničnih klica, zobi i rižinim ekstraktima. Pored toga, sadrži med, maslinovo i suncokretovo ulje te odlično hrani kožu.
Tekstura ove maske je bogata, pa sam je rjeđe koristila.
Apivita Express Beauty maske za lice su pakirane u obliku testera i to me jako nervira...voljela bih da postoji neko praktičnije pakiranje u teglici.
Maske su pakirane u dvije kesice po 8ml, a cijena je 39,90kn.  

Tijekom dana (a posebno za vrijeme boravka na plaži) lice više puta prskam  Vichy termalnom vodom.


Ovo ljeto sam se jako malo šminkala i to uglavnom prilikom večernjih izlazaka, tako da dekorativnu kozmetiku po danu nisam koristila.
Meni je posebno zanimljivo da sam cijelo vrijeme koristila samo dva ruža:

MAC Amplified Impassioned (recenzija)


i Estee Lauder The Pure Colour Envy Sculpting ruž u nijansi Defiant Coral#320 (recenzija).



Koje proizvode vi ovo ljeto koristite za njegu lica?
Imamo li nekog zajedničkog ljubimca?



Broj komentara: 17

  1. Također još od prošlog ljeta trošim eucerin gle kremu sa spf 30 i iako imam mješovitu kožu, mene isuši malo tako da moja potraga za odličnom kremom sa spf-om još traje :-p
    Slažem se da je ljeti najvažnije čišćenje jer se od znoja pore jako brzo začepe, također češće koristim pilinge nego u zimskom periodu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi li probala Eucerin spf kremu iz ovogodišnje linije? Čini mi se da je ona masnija.

      Izbriši
  2. Interesantan mi je ovaj African Black Soup. Gdje i koliko? :D Moram ga nabaviti..! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ništa od ovih proizvoda nisam isprobala, ali moram priznati da se svi čine stvarno super i ima nekih jako zanimljivih koje bih voljela probati :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super postava. Crni sapun mi je super :) I čekam recenziju Madarine maske jer je već jako dugo imam na wish listi, ali nikako da uzmem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Eucerin proizvod za zastitu od sunca koristim i ja, odlican izbor <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam sigurna podseća li me ovaj Afrikanac na komad čokolade, ili na ježa :D
    Odlični proizvodi, lepo je videti da jedna lepa dama vodi brigu o koži :) na dobar način. Jedva čekam recenziju konjac-a :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Afrikanac u početku izgleda kao mliječna čokolada, a poslije kao ona s lješnjacima ;)
      Hvala ti za ovo "lijepa dama" <3

      Izbriši
  7. Cula sam da su ovi sundjercici odlicni, moracu da ih potrazim :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imamo puno zajedničkih ljubimaca, što i ne čudi zbog istog tipa kože :D Apivita maske su mi vrh, tonik također jako volim, ali imam malu pauzu jer sam se navukla na hidrolate. Claudalie Overnight Detox Oil mi je na WL i drago mi je što ti odgovara jer ja ga planiram uzeti na jesen :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Moj zaručnik ima puno akni na leđima, a sapun koji mu pomaže u prevenciji novih i jedino čudo u biti koje mu je pomoglo jest baš African Black Soap. Koristi ga i za lice, dok meni ne odgovara previše jer trenutno imam suhu kožu.
    Osobno mi je iz ove Caudalie linije na wish listi i ulje i serum i nadam se da ću si ih uskoro moći priuštiti. I da, Vichy termalnu sam dugo vremena koristila, a potom prešla na Evian i Avene. Zašto? Ne znam niti sama. :)

    OdgovoriIzbriši