ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

EUCERIN: Sun Anti-age Fluid SPF 30

Svi znamo da prevelika izloženost UV zrakama može dovesti do oštećenja kože.
UVB zrake prodiru u gornji sloj kože i uzrokovati opekline, dok UVA zrake prodiru dublje u donji sloj kože i igraju važnu ulogu u preranog starenja kože i bora, a može dovesti do raka kože.

Najteže je pronaći kremu sa zaštitnim faktorom za lice. Moja koža je masna/mješovita i većina takvih krema mi začepi pore tj. djeluje komedogeno. Zadnje dvije godine isključivo koristim Eucerin kreme sa zaštitnim faktorom, a o njima sam pisala usporednu recenziju.

U ovogodišnjoj novoj liniji proizvoda za zaštitu od sunca Eucerin je obratio pozornost  sprječavanje starenja kože lica, a poznato je da sunce potiče starenje kože.



Sun Anti-age Fluid SPF 30 namijenjen je svim tipovima kože. Ovaj fluid pruža odličnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali također sadrži i hijaluronsku kiselinu koja zadržava vlagu i tako sprječava starenje kože lica. 


Fluid dolazi u boci sa pumpicom i jako lako se dozira. Meni su dovoljne dvije pumpice za namazati lice, vrat i dekolte. 


Tekstura je vlažna, fluidasta, ali opet za razliku od ostalih fluida malo masnija.
Na mojoj koži se upije kroz par minuta. 



Ovaj fluid sam koristila samo pri odlasku na plažu, tako da ne znam kako bi se ponašao kao podloga za makeup.

Iako proizvođač navodi da ovaj fluid matira kožu lica, za moje lice to ne vrijedi! Meni je što se matiranja tiče puno bolja Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF30 (recenzija).
Međutim, to je sve individualno, jer sam pročitala puno recenzija gdje su ljudi jako zadovoljni kako im Sun Anti-age Fluid SPF 30 matira lice.

Sastav:

U sastavu fluida treba istaknuti:
  • gliceterična kiselina – podržava vlastiti mehanizam za zaštitu kože
  • licochalcon A - antioksidans koji štiti stanice kože od štete uzrokovane slobodnim radikalima
  • hijaluronska kiselina – hidrira kožu lica i umanjuje pojavu bora

Moje mišljenje:
Sun Anti-age Fluid SPF 30 je odličan proizvod za zaštitu od sunca,a dodatak hijaluronske kiseline samo povećava njegovu kvalitetu.
Ali....postoji ipak onaj „ali“! Kod mene nije uspio skinuti s trona voljenu Eucerin Oil Control Dry Touch gel-kremu SPF30.

Cijena Eucerin Sun Anti-age Fluid SPF 30 je 123,52kn, a možete ga kupiti u bolje opskrbljenim ljekarnama ili klikom na link gdje je trenutno sniženje.

PR proizvod

Koji proizvod sa SPF zaštitom je vama najbolji za zaštitu lica?




2 komentara

  1. Obozavam eucerinove proizvode za zastitu i rado ih koristim vec godinama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto jako volim Eucerin proizvode za zaštitu od sunca, ali već imam na wish listi još neke proizvode drugih brendova koje iduće ljeto imam namjeru isprobati

      Izbriši