utorak, 5. travnja 2016.

PROIZVODI KOJE TRENUTNO KORISTIM ZA NJEGU LICA #1


Već iz naslova ovog posta vidite da ja nemam svoje ustaljene proizvode za njegu lica. Stanje kože lica mi se zbog poremećaja rada štitnjače u zadnje vrijeme često mijenja, pa ja u skladu s tim mijenjam i proizvode za njegu.
U prosincu mi je lice bilo u jako lošoj fazi. Na čeljusti su mi se pojavili bolni, potkožni čirevi i dva mjeseca sam odlazila kod kozmetičarke koja mi je, hvala Bogu, uspjela sve to dovesti u red.
Trenutno nemam nikakvih problema na licu, osim hiperpigmentacijskih mrlja koje zimi dosta izblijede ali su ipak tu. Sve kreme koje sam probala nisu ih uspjele otkloniti, pa sam ja na kraju od toga odustala.




Puno pažnje polažem redovitom čišćenju lica, ujutro i navečer. Ne koristim iste proizvode ujutro i navečer zato što imam mješovito/masnu kožu lica koju navečer malo jače nahranim da ne bi bila dehidrirana.

Jutarnja njega lica:
Jutro započinjem umivanjem lica nekim blagim gelom ili pjenom. Važno mi je da taj proizvod ne sadrži alkohol i da mi ne isušuje lice. Trenutno koristim Himalaya Purifyng Neem pjenu za umivanje. Znam da su o ovoj čistilici podijeljena mišljenja, ali meni se pokazala jako dobra. Temeljito mi očisti lice i ne isušuje ga. 

Nakon toga, blazinicom prebrišem lice Jardin Naturel tonikom za lice koji sadrži puževu sluz. Ovaj tonik svakako zaslužuje posebnu recenziju jer je riječ o jeftinom i dobrom toniku.


Slijedi hidtatizacija, a u tu svrhu trenutno koristim jedan od ova dva proizvoda: Eucerin Dermo Purifyer gel (recenzija je ovdje) ili Eucerin Ultra Sensitive fluid (recenzija je ovdje).
Njih koristim naizmjenično, opet ovisno o trenutnom stanju kože. Oba proizvoda su odlična podloga za makeup i dovoljna su mi za dnevnu hidratizaciju.



Za okoloočno područje ujutro koristim Nivea Q10 Plus Energy Augen roll-on (recenzija ovdje). Ovaj proizvod mi lijepo osvježi okoloočno područje i bar malo smanji vidljivost podočnjaka. Dobra je podloga za korektor


Noćna njega lica:
Navečer njegu lica počinjem skidanjem makeupa mojim omiljenim proizvodom a to je  Mixa dvofazni skidač makeupa (recenzija je ovdje). 


Slijedi umivanje ponovo sa Himalaya Purifyng Neem pjenom za umivanje.
Potom na scenu stupa meni omiljeni tonik. Radi se o Paula`s Choise Clear Anti-Redness Exfoliating Solution koji sadrži 2% salicilne kiseline (recenzija je ovdje).
Ovaj tonik koristim jako dugo i on je spas za moje lice


 Večernja hidratacija je bogatija, pa koristim Afrodita Hydra Thermal serum sa hijaluronskom kiselinom.


Koristim i jednu divnu okoloočnu, drogerijsku kremu Holyplant AntiOx za učvršćivanje okoloočnog područja. 


Pored ovih proizvoda koje koristim svakodnevno, tu je piling i maska za lice koje koristim par puta tjedno, opet prema potrebama. O njima ću vam pisati drugom prilikom.

Kako je zadnjih dana naglo zatoplilo, polako uvodim neke nove proizvode za njegu lica, pa post na istu temu možete očekivati uskoro.

Koje proizvode vi koristite u svakodnevnoj njezi lica?
Imamo li neki zajednički proizvod?
Možete li mi preporučiti neki proizvod za njegu mješovito/masne kože lica?


Broj komentara: 6

  1. Ja takoder nemam neke ustaljene proizvode nego rotiram prema stanju koze.Ujutro obavezno umivanje (trenutno rotiram sapun od lavande iz jednog OPG-a,ili Apivita pjenu,),hidrolat smilja,Nuxe okoloocna,Bocassy serum ili Caudalie serum onaj s C vitaminom.Nedavno mi je izbilo neko crvenilo po jednoj strani lica i nisam imala pojma sta je to,ali spasila me od Avene-a Skin recovery cream,ta krema je cudo i preporucam je svakome,za dva dana svi problemi su mi nestali.To je moja SOS krema.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ti je rutina a vidim da imamo dosta zajedničkih stvari. Veselim se recenzijama

    OdgovoriIzbriši
  3. Paulas Choice eksfolijator, Afroditin seum i tonik sa puzevljevom sluzi mi se cine kao nesto sto bih mogla i ja da koristim

    OdgovoriIzbriši
  4. Na tvoju preporuku sam kupila Himalaya pjenu i jako sam zadovoljna. Planiram isprobati i ostale proizvode koje koristiš. Radujem se postu o novim preparatima koje uvodiš u njegu lica.

    OdgovoriIzbriši
  5. I sama rotiram puno proizvoda jer mi koža u zadnje vrijeme divlja, tako da te skroz razumijem. Pronaći kremu za okoloočno područje mi je nemoguća misija, a Bocassy i Apivita su proizvodi koji mi nekako najviše odgovaraju :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Morat cu se potruditi da dodjem do nekih paulas choice proizvoda! >D

    OdgovoriIzbriši