četvrtak, 11. rujna 2014.

NIKEL Gel za umivanje sa hemamelisom

Da biste imali lijep ten, najvažnije je jutarnje i večernje čišćenje lica. U procesu čišćenja lica jedna od faza je umivanje lica (gelom ili pjenom) .
Ovo je jako važna faza u procesu čišćenja lica. Jedino temeljito očišćena koža lica može iskoristiti sve sastojke kreme ili seruma koji kasnije koristite.
Na tržištu nam je dostupno puno različitih proizvoda za čišćenje lica, od jeftinijih, pa sve do onih najskupljih. Na vama je da odaberete onaj proizvod koji najbolje odgovara tipu vaše kože. Ono o čemu morate voditi računa je da sredstvo nije preagresivno (jer bi vam moglo isušiti kožu lica) i da vam lice temeljito očisti.
Ja za čišćenje lica preferiram gel za umivanje.


IMG_1707

Nikel gel za umivanje sa hamamelisom mi je jedan od omiljenih.

Hemamelis je bjelogorični grm koji potječe iz istočnog dijela SAD-a. Ima lijepe žute cvijetove, ali najkorisniji dio biljke je kora. Ova biljka se koristi od davnina u kozmetici i medicini zato što umiruje kožu, sužava pore i spriječava upalne procese.

Ge je pakovan u čvrstoj, plastičnoj bočici sa „klik-klak“čepom, što omogućava lako doziranje. Posebno me zadivilo što je cijela bočica gela pakirana u prozirnu foliju, što nam jamči da gel nitko prije nas nije otvarao i isprobavao.

Clipboard06

Boja gela je nježno žuta, laganog i nježnog  biljnog mirisa. Za umivanje je dovoljna mala količina gela koja se u dodiru sa vodom lijepo zapjeni.

Clipboard03

Clipboard04

Nikel gel za umivanje sa hamamelisom nježno i temeljito odstranjuje nečistoće sa lica i otklanja suvišnu masnoću, a da pritom ne isušuje lice.

Proizvođač navodi da je gel „namijenjen svim tipovima kože“, ali po meni je to diskutabilno!

Koža lica razlikuje se od osobe do osobe, netko ima suhu, osjetljivu kožu, a drugi opet masnu ili mješovitu. Zato ne volim općenito kada na proizvodu piše da je „namijenjen svim tipovima kože“. Trebala bi ga svaka osoba pojedinačno isprobati i vidjeti koliko je djelotvoran na njenoj koži.

Ja imama mješovito/masnu kožu lica i meni ovaj gel jako odgovara.

SASTAV

Clipboard01

Nikel gel za umivanje sa hamamelisom odgovara ECOCERT standardima ekološke i organske kozmetike.

Ne sadrži etileo oksid, alkil sulfate, betain i parabene.



 MOJE MIŠLJENJE

 Nikel gel za umivanje sa hamamelisom je po meni jako dobar, prirodni gel za umivanje.

Nježan je, a opet temeljito odradi svoj posao.

Imate moju preporuku za korištenje ovog gela za umivanje.

JESTE LI VEĆ KORISTILI OVAJ GEL ZA UMIVANJE?

KOJI PROIZVOD ZA ČIŠĆENJE LICA NAJVIŠE VOLITE?

Broj komentara: 14

  1. Koristila sam taj gel i isusivao mi je kozu i nije mi se nikako svidio. Imam dosta osjetljivu kozu, narusenu losim sastojcima preparativne i dekorativne kozmetike, pa mi koza odmah prepozna ako joj nesto ne odgovara. Nazalost i ovaj je bio medju njima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Žao mi je što ti nije odgovarao. To je ono što sam napisala da ne volim kada proizvođač navodi "za sve tipove kože"

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj gel nikako nije za sve tipove kože. Mislila sam da će tebi s masnom odgovarati ali dosta isušuje. Imala sma ga davno i iako volim hamamelis, radije koristim hidrolat. Koja mu je cijena?

    OdgovoriIzbriši
  4. Hamamelis zvuči dobro, ali još bi bilo bolje da je na vrhu liste. Btw, primijetila sam zanimljivu raznobojnu manikuru :D Imaš kakvu sliku?

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam ništa koristio od Nikel kozmetike. Trenutno koristim Afroditinu pjenu za čišćenje od normalne do mješovite kože i odlično obavlja svoj posao. Nekako je poseban doživljaj imati tu pjenu na sebi jer drugačije čisti. Kao da ima malo ulja u sebi. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Naravno da nije za sve tipove kože! meni je savršeno odgovarao i nije mi isušio kožu. Cijena mu je oko 70 kn

    OdgovoriIzbriši
  7. Moju manikuru? Imam sliku, stavit ću je na svoj feis

    OdgovoriIzbriši
  8. nisam nikada imala pjenu za čišćenje lica, a Afroditina mi je već dugo na wish listi!
    Od Nikela sam koristila dosta stvari i meni sve odgovara

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristila sam ga. Imam masnu/mješovitu kožu i problematičnu. Nije mi baš dobro čistio lice i to je jedini razlog zašto mi nije odgovarao. Sve u svemu dobar je za dane kada ne nosim šminku ili za ujutro kada mi je lice već dosta čisto od navečer pa samo trebam da isperem noćnu njegu i osvježim lice :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nije baš za problematičnu kožu. Jesi li probala Vishy Normaderm?

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam isprobala, ali mi se sviđa recenzija i vjerujem da bi ga mogla uskoro isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Drago mi je da ti se recenzija sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  13. Vjerujem da ćeš se ugodno iznenaditi Afroditinom pjenom koliko je učinkovita i nježna prema koži. Više preferiram pjenu nego gel iako obavljaju jednak zadatak. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Dogovoreno...kupujem Afroditu :)

    OdgovoriIzbriši