četvrtak, 28. lipnja 2018.

FAKE KOZMETIKA???

Slika je preuzeta sa interneta


Danas malo drugačiji post da razbijemo monotoniju. Odlučila sam pričati o fake kozmetičkim proizvodima. Sve mi znamo da se preko interneta, najviše preko Facebook-a i Instagrama može kupiti sve, „od igle do lokomotive“. Tu spadaju i razni kozmetički proizvodi, najčešće makeup, koji se prodaju po nama pristupačnim cijenama.


Danas kada su nam plaće male i ne možemo si priuštiti sve te „sitnice“ koje bi htjeli imati, više neko ikada dobivam poruke cura koje su na različitim site-ovima bile prevarene i ne znajući kupile fake kremu, paletu sjenila, parfem i ostalo. Naravno, sve njih su u tu kupnju privukle niske cijene proizvoda.

Koliko god se brendovi trude zaštiti svoje originalne proizvode, na crnom tržištu jačaju načini izrade kopija koje, iskreno, na prvi pogled izgledaju identične originalu. Naglašavam, samo na prvi pogled, jer uvijek postoji neki detalj na pakiranju ili serijski broj koji će vam potvrditi da taj proizvod nije original.
Međutim, nezgodno je kada kozmetičke proizvode kupujete preko interneta, ne možete ih uzeti u ruke i dobro pregledati i usporediti sa originalom.

Koliko sam ja mogla vidjeti kada je makeup u pitanju, dva brenda koja se najviše kopiraju su MAC i Urban Decay. Njihovi proizvodi su kvalitetni ali i skupi, a njihovi dućani do skoro nisu postojali u Hrvatskoj. Najgore od svega je kada se prodaju nepostojeći proizvodi ta dva brenda.
Vjerovali ili ne, dobila sam poruku u inbox cure koja kaže da sam glupa što sam za Estee Lauder ruž za usne platila skoro 300kn kada na Facebook-u postoji isti takav ruž za 150kn. Nije stvar da je cura svjesno kupila kopiju ruža, nego se nije dobro informirala.

Fake kozmetički proizvodi su jako štetni za vaše zdravlje.
To nije kopija neke torbe ili haljine, to je nešto što direktno stavljate na vašu kožu.
Ja nikada ne bih kupila kozmetički proizvod sa nekog neprovjerenog site-a samo zato što se radi o HE proizvodu pristupačne cijene.
Prije nego pomislite da sam snob, reći ću vam da sva ta kozmetika nije prošla nikakvu kontrolu i ne zna se što je sastav tih proizvoda. Kupnjom takvog proizvoda možete dobiti užasne reakcije na koži i očima.
Neću se praviti previše pametna, ali nikada ne bi kupila LV torbu za 700kn jer po cijeni odmah znate da je to kopija. Tako je isto i sa kozmetičkim proizvodima.

Kako najlakše otkriti da neki kozmetički proizvod nije original?

 Prvo otiđite na official site-a tog brenda i pogledajte postoji li uopće proizvod koji ste mislili kupiti, ako postoji dobro pogledajte kako proizvod izgleda i kolika mu je cijena.
Drugo, pratite recenzije beauty blogera i youtuber-a jer 99% njih neće recenzirati fake proizvode.

Zašto kupiti originalan proizvod, a ne kopiju?
Znate da na beauty blogovima u recenziji originalnih proizvoda uvijek pričamo o sastavu proizvoda, seciramo ga do u tančine i raspravljamo je li proizvod sadrži štetne sastojke.
Zamislite onda što se može dogoditi vašoj koži ako kupite proizvod čiji sastav uopće ne znate?
Ljudi koji se bave izradom fake kozmetičkih proizvoda mogu kopirati boje sjenila u paleti, izgled ambalaže, ali sastav proizvoda nikako.


Najčešće objašnjenje koje će vam prodavači fake kozmetike dati je imam rodbinu u inozemstvu, pa je proizvod kupljen tamo na sniženju. Vjerujte mi, nikada nisu tolika sniženja da se prodavaču isplati prodati vam UD paletu sjenila za 100kn.
Matematika je jasna. Čak i ako radite za taj brend, paletu sjenila od 70EUR ne možete kupiti za manje od 30EUR. Dakle, nikako vam se ne isplati prodati je za 15EUR.

Znam da nisam otkrila toplu vodu, ali želim vas ovim postom još jednom potaknuti da dobro promislite gdje i zašto kupujete neki kozmetički proizvod.


Voljela bih da mi u komentarima pišete vaša iskustva. Jeste li bile žrtve kupovine nekog fake proizvoda?
Što uopće mislite o kupovini fake kozmetičkih proizvoda?

Broj komentara: 8

  1. Ja kupujem isključivo preko provjerenih sajtova,kao što je Pink Panda i sl. Nikad mi se nije dogodilo da sam dobila fejs proizvod. Slažem se da treba paziti što se stavlja na lice ako želimo zdravu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kupovina sa provjerenih sajtova je uvijek sigurna, samo su cijene kod njih veće. Jeste li ikada došli u iskušenje da kupite negdje isti takav proizvod po nižoj cijeni?

      Izbriši
  2. Uvijek rađe biram dobar dúpe nego kopije, dobar dúpe nešto je jeftiniji, ali loša kopija uvijek je po meni "preskupa"...

    OdgovoriIzbriši
  3. Svaka cast za post! Smatram da mi blogeri treba sto vise da sirimo svest o ovoj temi. :)

    OdgovoriIzbriši