četvrtak, 1. ožujka 2018.

THE ORDINARY: Buffet i Niacinamide 10%+Zinc 1%


Sigurno se i same primijetile da ako želite prijeći na The Ordinary proizvode za njegu kože nije lako odabrati koje proizvode kupiti i kako ih kombinirati. Iako su cijene proizvoda pristupačne može vam se dogoditi da potrošite puno novca a ne znate kako koristiti sve te proizvode. Na The Ordinary stranici možete pronaći nekoliko prijedloga za kombiniranje proizvoda, ali meni je to sve bilo previše zbunjujuće.
Zato sam odlučila kupiti neke proizvode za koje sam čitala da ih pojedinačno mogu uklopiti u svoju rutinu njege kože.
Već sam pisala recenziju o Salicylic Acid 2% Solution koju također nisam miješala sa ostalim The Ordinary proizvodima.
Ako vas zanima koje sam The Ordinary proizvode još koristila, nastavite čitati post.




Buffet

Jednostavnim riječnikom rečeno, Buffet je serum protiv bora koji sadrži nekoliko vrsta sastojaka poznatih u kozmetičkoj industriji (peptidi, probiotici, aminokiseline i hijeluronska kiselina). Sastojci ovog seruma istovremeno djeluju na više znakova starenja što me posebno zaintrigiralo.

Peptidi su poznati sastojak anti-age kozmetičkih proizvoda. Ipak, znanstveno nisu dobro istraženi kao retinoidi ili kiseline. Stvar s peptidima je da ćete ih morati dugo i ​​religiozno koristiti da biste vidjeli njihove učinke.

Buffet dolazi u staklenoj boci zajedno sa pipetom za doziranje. Boca sadrži 30ml proizvoda što je meni trajalo oko 2 mjeseca.


Tekstura mu je malo gušća, nešto kao tekući gel. Tekućina je prozirna i bez ikakvog mirisa.



Buffet sam koristila ujutro i navečer, nakon čišćenja, a prije odgovarajuće kreme za lice. Koristila sam ga i za područje vrata i dekoltea. 
Ovaj proizvod se može koristiti tijekom cijele godine i pogodan je za sve tipove kože.
Važno je da koristite malu količinu seruma jer ako pretjerate proizvod se neće u potpunosti upiti u kožu i počet će se stvarati male grudice koje posebno ne izgledaju lijepo ispod pudera.
U početku korištenja seruma nisam primijetila baš nikakvu razliku na svojoj koži. Serum mi je godio, nisam imala nus pojave, vidjela sam da ga moja koža voli.
Tek nakon mjesec dana primijetila sam prve male promjene na licu. Koža mi je bila napetija i izgledala je svježije. Za mene je to bio dobar početak jer znam da ovakav proizvod treba dugo koristiti da bi se vidio njegov konktretan učinak.

Nemam još dubokih bora na licu, tek plitke borice oko očiju. Mislim da je puno bolje djelovati preventivno jer vam duboke bore nijedan (koliko god bio kvalitetan) proizvod neće popuniti. Sviđa mi se sastav ovog seruma i sigurno ću ga opet kupiti jer dužim korištenjem mislim da bi mogao pokazati dobre rezultate.
Cijena proizvoda je 120kn na Superskin web shopu.

Niacinamide 10%+ Zinc 1% 


Niacinamid (vitamin B5) povećava stvaranje ceramida i masnih kiselina, komponenti koji na koži stvaraju zaštitnu barijeru i na taj način čuvaju hranjive supstance unutar kože, a sprječavaju ulazak štetnih materija. U kozmetici pripada kategoriji antioksidansa.
Niacinamide je stoga kompletan sastojak koji ima toliko mnogo djelovanja na koži:
- poboljšava prirodnu hidrataciju kože ograničavanjem gubitka vode
- pomaže smanjiti proizvodnju sebuma i smanjiti veličinu pore
- također pomaže smanjiti prištiće i mitesere
- čini glatkom teksture kože
- poboljšava elastičnost kože i pomaže smanjiti pojavu bora 
- ima dobar učinak na hiperpigmentacijske mrlje
- trebao bi djelovati na rosaceu (prema nekim studijama) 
- sprječava stvaranje slobodnih radikala, budući da je antioksidans.


Pakiranje je isto kao kod Buffet-a samo što je meni 30ml ovog proizvoda puno duže trajalo.


Tekstura ovog proizvoda je gelasta, lagano ljepljiva. Preporučila bih koristiti pola pipete za cijelo lica jer ako ga aplicirate previše zna se „zapjeniti“ na licu. Ako primijenite pravu količinu, brzo se upije u kožu.


Proizvod sam koristila ujutro i navečer, a dobro je što se može koristiti tijekom cijele godine. Uvijek sam ga aplicirala na čisto lice prije hidratantne kreme.

Rezultati koje sam vidjela:
  • što se tiče smanjenja pora nisam vidjela poboljšanje, ali su mi se pore lijepo pročistile.
  • koža mi se tijekom dana manje sjajila (proizvod sam koristila u jesen kada je još bilo dosta toplo vrijeme) ali je bila dehidrirana.
  •  anti-age učinak nisam primijetila, ali ovaj sam proizvod ionako koristila preventivno jer već postojeće bore ne može ukloniti nijedan proizvod
Rekla bih da je ovaj niacinamid dobar prvenstveno za masnu kožu dok ostali tipovi kože moraju obavezno pojačati hidratizaciju. 
Proizvod svakako opravdava cijenu od 60kn.

Zaključak:
Ovi The Ordinary proizvodi me nisu razočarali jer uglavnom rade ono što proizvođač navodi. Naravno, za potpune rezultate treba biti uporan i koristiti ih koristiti dugi vremenski period, te paziti kako ćete ih međusobno kombinirati.. 

Pišite mi o vašim iskustvima sa The ordinary proizvodima?
Što ste sve koristili i koji proizvod mi predlažete da kupim?


3 komentara

  1. Još nisam probala i ovaj post mi je pomogao pri odabiru

    OdgovoriIzbriši
  2. Sretno u daljnjem radu s nadom da ćete prije "recenzije" proučiti i pročitati sve što se može o brendu i proizvodu kako bi informacije bile potpuno a ne samo polovično točne. Konstruktivna kritika zlata vrijedi. Lp

    OdgovoriIzbriši