nedjelja, 21. svibnja 2017.

L`ANGELICA Bio krema za tijelo sa ekstratom zobi

Već sam vam pisala o L`Angelica gelu za tuširanje sa zobi (recenzija) s kojim sam bila oduševljena. Zato sam morala kupiti kremu za tijelo koja u sastavu također ima zob.
 Meni je „mackanje“ tijela nakon tuširanja dio uobičajene rutine koju nikada ne preskačem. Zato često mijenjam (rotiram) losione i kreme za tijelo. Od njih tražim da su hranjivi i po mogućnosti, da imaju ugodan miris.

L`Angelica krema za tijelo je pakirana u čvrstu, plastičnu posudu koja sadrži 300ml proizvoda. 


Veliko pakiranje koje koristim već mjesec dana, a tek sam potrošila pola proizvoda. Proizvod je u posudi zaštićen folijom i zbog toga pohvale proizvođaču. Iskreno, više bih voljela da krema dolazi u tubi jer mi ide na živce umakati prste u kremu, ali zažmirit ću na ovaj nedostatak.





Kada otvorim posudu odmah osjetim miris kreme. Ne mogu ga točno definirati, nije sladak, nije prenapadan, ali je nekako sintetički. 


Tekstura kreme mi se jako sviđa. Podsjeća me na puding! Mislim da je to najbolji opis koji vam mogu dati. To je polugelasta koegzistencija, puna je vlage, nije masna i teška. Jako lako se aplicira na kožu tijela, lijepo se razmazuje i tek kada je masirate u kožu osjetite onu njenu „masnu“ komponentu. Krema se u kožu upija brzinom svjetlosti što mi se sviđa jer se nakon mazanja mogu odmah odjenuti. 



Na tijelu nakon mazanja ne ostaje nikakav ljepljiv niti mastan trag, a koža je vidljivo nahranjena (to sam najbolje osjetila za vrijeme marčanih bura kada mi koža tijela bude puno više suha nego inače).

Sastav:

Među hrpom kvalitetnih sastojaka (rižino ulje, ulje jojobe, ulje pšeničnih klica, bademovo ulje, ekstrakt zobi) u donjem dijelu popisa nalaze se parabeni.
To me razočaralo u sastavu ove kreme.

Zaključak:
L`Angelica Bio krema za tijelo sa ekstraktom zobi je zadovoljila moje kriterije što se tiče njege tijela. Nakon njene upotrebe koža tijela je podatna, meka i nahranjena. Mislim da ova krema ne bi bila dovoljna osobama sa jako suhom kožom tijela.

Kremu možete kupiti u Bipi i DM-u po cijeni od oko 50kn. 

Broj komentara: 5

  1. Probala sam njihove gelove za tuširanje. Zadovoljna sam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni također odgovaraju gelovi za tuširanje. Jesi imala ovu kremu za tijelo?

      Izbriši
    2. Nisam nju imala, mislim da bi mi odgovarala za ljeto zato što se brzo upija. Problematiku parabena sam dosta proučavala i još nisam sigurna što da mislim o svemu tome, a u svakom slučaju ima dosta drugih konzervansa kao što je npr. phenoxsyethanol, koji se mogu staviti u proizvod umjesto parabena. Ja osobno najviše izbjegavam Diazolidinyl urea i
      Imidazolidinyl urea jer su sporootpuštajući formaldehid donori, a formaldehid je dokazano kancerogen. Iako neki tvrde da se radi o jako malim količinama koje nisu opasne, problem je u tome što je nemoguće znati koliko se kroz dan takvih malih količina stavlja na kožu, jer ne koristimo samo jedan proizvod i nije moguće odrediti njihovo kumulativno djelovanje.

      Izbriši
  2. L`Angelica mi je baš dragi brend i sve što sam do sada probala mi se jako sviđalo, tako da ću probati i ovu mazalicu čim smanjim količinu mazalica koje imam na zalihama :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će ti se ova krema svidjeti, a mazalica je i kod mene otvoreno puno...to nam je dio posla, hihihi....

      Izbriši