subota, 29. travnja 2017.

CAUDALIE Polyphenol C15 Detox Night Oil

U ovom postu o njezi lica tijekom ljeta spomenula sam kako u večernjoj njezi lica koristim Caudalie Detox Night Oil. Ovo ulje zaslužilo je svoju recenziju, pa ako vas zanima, nastavite čitati.


Caudalie Polyphenol C 15 je antioksidativna linija namijenjena prevenciji bora.





Glavni sastojak ove linije je polyphenol grožđa koji djeluje u borbi protiv slobodnih radikala (UV zračenje, smog stres itd) koji su velikim dijelom zaslužni za pojavu bora.
Kako ime proizvoda kaže, ovo ulje vrši detoksikaciju kože lica za vrijeme dok spavamo. Ja bih rekla da je prije riječ o revitalizaciji nego o detoksikaciji.


Proizvod dolazi u zelenoj zatamnjenoj staklenoj boci (zelena boja je zajednička svim proizvodima iz ove linije) sa pipetom radi lakšeg doziranja. U početku sam imala problem jer je jednim stiskom iz pipete izlazila veća količina ulja nego što mi je potrebno, ali brzo sam se ušemila.


Tekstura ulja je baš rijetka i ulje ima za mene pomalo neugodan miris na kojeg se nisam nikako mogla naviknuti mada sam osoba koja dobro podnosi razne mirise. 


Ulje sam koristila u večernjoj njezi lica tako što sam ga stavljala na očišćeno i tonizirano lice. Dakle, ulje bih stavila na još vlažno lice i nježno ga umasirala pestima po licu, vratu i dekolteu. Za sve to bilo mi je potrebno 4-5 kapi ulja.
Radi se o suhom ulju čije bi upijanje trebalo biti trenutno. Kod mene to nije bio slučaj. Morala bih pričekati 10-tak minuta dok se ulje ne bi potpuno upilo u kožu lica.
Već nakon 2 tjedna korištenja ovog ulja ujutro sam počela primjećivati razliku na koži lica. Koža lica mi je bila nahranjena, meka na dodir, a lice je izgledalo svježe (kao da sam odspavala onaj famozni beauty sleep).
Na dnevnoj bazi ulje nisam niti pokušala koristiti jer sam uvjerena da bi mi bilo premasno i ne bi se dobro slagalo s puderom.

Sastav:

Sastojci ovog ulja mi se sviđaju. Tu se nalazi:
  • ulje sjemenki grožđa koje se preporučuje u njezi mješovite kože. Bogato je vitaminima, mineralima, linolnom kiselinom i drugim esencijalnim masnim kiselinama
  • bademovo ulje – često se koristi u kozmetičkim proizvodima zbog visokog sadržaja vitamina i antioksidansa. Također je poznato da ovo ulje nije komedogeno.
  • ulje ploda divlje ruže – koristiti se za tretiranje bora, strija, hiperpigmentacija
  • ulje mrkve i suncokreta – ulje mrkve bogato je beta-karotenom vitaminima A i E te pridonosi hidrataciji kože. Ulje suncokreta djeluje adstrigentno (skupljajuće) što je posebno značajno u njezi masne i mješovite kože sklone proširenim porama
  • eterična ulja sandalovine i lavande – ulje sandalovine na prirodan način hidratizira kožu bez osjećaja masnoće. Ulje lavande (Lavandula latifolia) odličan je regulator lučenja sebuma
Moje mišljenje:
Ja sam kao i većina žena sa masno/mješovitom kožom lica godinama „bježala“ od korištenja ulja u njezi lica. Ali činjenica je da će prirodna ulja koži dati elastičnost i smanjiti lučenje sebuma.
Caudalie Polyphenol C15 Detox Night Oil je dugo bilo na mojoj wish listi jer sam pročitala puno pozitivnih recenzija o ovom proizvodu. Ulje je opravdalo svoju cijenu od 250kn.
Kao što sam rekla, pozitivnu promjenu na licu sam vidjela relativno brzo. Prirodno snažan koktel esencijalnih i biljnih ulja tijekom noći stimulira obnovu stanica, pa je zato ujutro ten svjež i blistav.

Jeste li koristili neki proizvod iz Caudalie Polyphenol C15 linije proizvoda?
Kakvi su vaši dojmovi?

Broj komentara: 6

  1. Nisam još probala, ali djeluje zanimljivo. Sastojci se i meni sviđaju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako voliš ulja za lice, s ovim proizvodom nećeš pogriješiti ;)

      Izbriši
  2. Cijela linija mi je bila izvrsna, a ulje mi je najbolje ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila nijedan drugi proizvod iz ove linije, ali ulje je super!

      Izbriši
  3. Ja ga obožavam zadnjih 2 mjeseca koliko ga koristim... Jednu večer stavim njega, drugu 5 omegas ulje od Novoexperta... Uživam u oba proizvoda kad se ujutro probudim i vidim divno, zdravo i svježe lice..
    Neznam kako će biti sad po ljeti, hoće li biti pretežak...
    Žurim se da ga potrošim a još nisam došla ni do pola...heheh
    Ni kod mene se ne upije u kožu odmah,već mu isto kao i tebi treba oko 10-tak min. Al ja za to vrijeme masiram lice..

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam serum iz te linije i prezadovoljna sam ucinkom,tako da imas moje preporuke.Za ovo ulje se vec duze vrijeme premisljam zbog tog famoznog mirisa ili kako neke cure kazu "smrada", neznam bi li sd mogla naviknuti.Ovu zimu sam kupila uljni serum od Ulole,totalno otkrice za mene,inace nisam nikad nista koristila od njih i serum je bio pun pogodak,spasio me od perutanja i dehidracije.
    Sad je bas izasao novi serum od Caudalie,pa cekam neki popust:-)

    OdgovoriIzbriši