četvrtak, 16. ožujka 2017.

CATRICE Nova kolekcija proljeće/ljeto 2017.


Za proljeće se treba na vrijeme pripremiti. Zato je Catrice prije par tjedana predstavio svoje nove proizvode iz kolekcije proljeće/ljeto 2017. Neke od tih proizvoda sam imala priliku testirati, pa vam danas pišem o mojim dojmovima. 




Catrice The Predious Copper Collection paleta sjenila


 Jako sam se obradovala ovoj Catrise paleti koja nema ni jedno mat sjenilo. Nekima od vas se to neće svidjeti, ali ja sam zadovoljna.
Ambalaža palete je plastična, ne baš čvrsta i prozirna tako da odmah možete vidjeti nijanse sjenila. Sve su nijanse smeđe što mi također odgovara jer one odlično izgledaju na mojim plavo-zeleno-sivom očima.



U paleti se nalazi 7 sjenila, te dva veća sjenila koja su označena kao light i sculpt (namijenjena su za posvjetljivanje predjela ispod obrva i za isticanje pegiba kapka).
E, sada dolazimo do mana ove palete! Sjenila u paleti su loše fizički odvojena. Kada kistom idem uzeti jednu nijansu, dogodi se da uhvatim i susjedne dvije nijanse. Druga stvar je ta da su sjenila jako praškasta tj. jako se truse.
 Meni je teško raditi s ovim sjenilima. Imam i problem kod blendanja. Ako želim na kapak staviti više nijansi sjenila, kada ih blendam sve se pretvori u neku bezveznu masu koja ne liči na ništa. Uzmite u obzir da sam ja amater u makeupu, ali sam vidjela da se to događa i mojim vještim kolegicama.
Nijanse sjenila mi se jako sviđaju, pa ih tanjim kistom koristim samostalno i na taj način su mi nosiva. 

Catrice Glam&Doll Sculpt&Volume maskara za oči


Željela sam isprobati nove Catrice maskare za oči, ali mislim da ova maskara nije najbolji izbor za moje trepavice.
Da me ne bi krivo shvatile, radi se o kvalitetnoj maskari koja povećava volumen trepavica. Ali meni pored volumena treba vizualno povećati i duljinu trepavica.
Pakiranje maskare je vizualno lijepo, tuba nije ravna već ima pomalo spiralni oblik. Četkica je gumena, s njom se radi jednostavno i obuhvaća svaku trepavicu.
Maskara dolazi samo u crnoj boji. 

Catrice Liquide Luminizer Strobing Olovka


Strobing je tehnika šminkanja kod koje se posebna pozornost posvećuje korištenju velike količine higlightera.
Dakle, radi se o higlighteru tekuće teksture koji je pakiran u obliku olovke koja radi na principu odvrtanja.
Liquide Luminizer Strobing Olovka dolazi u 2 nijanse, ja imam nijansu 020 Ready For Champagnel. Nijansa mi se sviđa, to je neka nježna boja šampanjca. 


Olovka ima mali kist koji služi samo za stavljanje proizvoda na lice. Ovaj proizvod se jako teško blenda. Najbolji učinak sam postigla kada bih ga razmazala prstima. Što se pigmentacije tiče ona je srednja, poslužit će za neki blagi sjaj na obrazima.

Catrice Light and Shadow rumenilo za konturiranje


Ne mogu još uvijek shvatiti funkciju ovog proizvoda! Ok, proizvod se sastoji od dvije teksture: mat rumenila i higlightera
Međutim, pakiranje (koliko god lijepo izgledalo) je jako nepraktično. Rumenilo i higlighter nisu fizički odvojeni. Kada sam sa velikim kistom htjela uzeti higlighter, morala sam dotaknuti rumenilo i obratno.
Prosvijetlite me ako radim nešto pogrešno!!!!
Proizvod namjeravam koristiti kao rumenilo, pomiješala sam obje teksture i zadovoljna sam učinkom. Tekstura mi se sviđa, meka je i puderasta. Postojanost je dobra, ostaje na licu cijeli radni dan. 
Proizvod dolazi u 3 nijanse, a ja imam nijansu 030 Rose Propose. Jako lijepa nijansa rumenila koja licu daje svjež i zdrav izgled.


Catrice Lip Cushion sjajilo za usne


Znate da općenito ne volim sjajila za usne zbog njihove ljepljivosti. Lip Cushion sjajilo za usne nije ljepljivo i dosta je hidratantno.
Sjajilo za usne dolazi u 6 nijansi, ja imam nijansu 020 Better Make A Mauve. Nijansa mi se sviđa već samim tim što je vidljiva na mojim usnama.
Trajnost je naravno slabija, a pigmentacija čak dosta dobra za proizvod ovog tipa.
Pakiranje se razlikuje od dosadašnjih Catrice sjajila za usne. Crna, neprozirna tuba sa velikim spužvastim aplikatorom koji je zgodan za apliciranje proizvoda. Odvrtanjem tube regulira se količina sjajila na aplikatoru.
Lip Cushion sjajilo za usne sadrži ulje avokada koje hrani usne.


Catrice TwoTone ruž za usne


Nekada su bili u modi ombre pramenovi na kosi, a danas možete kupiti Ombre Two Tone ruž za usne. Ruž je već po svom pakiranju neobičan jer dolazi u četvrtastoj tubi. Pakiranje je čvrsto i kvalitetno se zatvara. Nisam navikla  stavljati na usne ruž četvrtastog oblika, pa sam malo u početku eksperimentirala. Ovi ruževi dolaze u 6 nijansi, moja nijansa je 050 Please Tell Rosy. To je neka vrsta ružičaste nijanse koja (kao što vidite na slici) u jednom kutu ima mali trokutić tamnije nijanse. 


Ne znam kako je proizvođač zamislio da sa ovim ružom napravimo ombre usne, ali ja to niti iz više pokušaja nisam uspjela. Kada ovaj ruž stavljam na usne logično je da mi se dvije nijanse pomiješaju i nema tu niti „o“ od ombre.
Sam ruž sadrži arganovo ulje, hidratantan je i kremaste teksture.
Dakle, lijepa proljetna boja ruža, tekstura mi se jako sviđa i svakako ću ga koristiti ovo proljeće. 


Zaključak:
Kao i u svakoj novoj kolekciji ima ovdje boljih i lošijih proizvoda, ali sigurna sam da svatko može pronaći nešto za sebe. Mislim da su nazivi proizvoda kao i učinak koji proizvođač obećava preuveličani.

PR proizvod

Imate li neki proizvod iz nove Catrice kolekcije?
Kako ste zadovoljni s njim?
Jako me zanima vaše mišljenje i iskustvo sa novim Catrice proizvodima!

3 komentara

  1. Kupila sam jednu od odvih novih paleta, nije mi se svidjela, dojmovi su slični tvojima, ostali proizvodi me baš ne privlače.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajilo/cushion i ruz mi se bas svidjaju :) Highlighter u olovci su imali i prije par godina i mislim da je imao isti problem kao i sadasnji-ok izgleda sam za sebe,ali blendanje je lose i skine svu sminku ispod....

    OdgovoriIzbriši