utorak, 3. siječnja 2017.

LA ROCHE POSAY: Redermic R Anti-ageing Concentrate Intensive

Iskreno, dugo sam razmišljala prije nego sam počela koristiti svoj prvi proizvod sa retinolom.
Puno sam čitala o retinolu i njegovoj učinkovitosti, ali i o nus pojavama koje može izazvati.
Na kraju sam odlučila probati ovaj proizvod (koji ne sadrži visoku koncentraciju retinola), pa šta bude. Danas mogu samo reći „tresla se brda, rodio se miš“!

Da ne duljim sa uvodom, evo par riječi o retinolu.

Što je retinol?
Retinol je derivat vitamina A i jako je dobar u borbi protiv bora, uklanjanju hiperpigmentacijskih mrlja, poboljšava teksturu kože, steže pore i stimulira protok krvi i proizvodnju kolagena.
Stvar je u tome što puno ljudi ne podnosi proizvode s retinolom (iritira im i isušuje kožu).
Proizvodi koji sadrže retinol isključivo se koriste u noćnoj njezi, a danju je obavezna krema koja sadrži spf.
Proizvodi s retinolom ne preporučuju se trudnicama i dojiljama.

La Roche Posay ima liniju proizvoda Redermic koja sadrži aktivne sastojke protiv starenja, a prilagođena je potrebama osjetljive kože.
Jedan od proizvoda iz ove linije je i Redermic R Anti-ageing Concentrate Intensive o kojem ću vam danas pisati.





Ono što karakterizira ovaj proizvod je jedinstven spoj čistog retinola i retinola s postupnim otpuštanjem što omogućava postupno djelovanje značajnije doze.

Redermic R je propisno pakiran u aluminijsku tubu koja čuva sve sastojke. Otvor na tubi je mali i omogućava precizno doziranje proizvoda. Meni je za lice, vrat i dekolte bila potrebna količina proizvoda veličine kovanice od 1 kune. Svakako, sa ovim proizvodom ne treba pretjerivati. 



Tekstura je gelasta, nemasna, lako se razmazuje i brzo upija u kožu. Ne ostavlja nikakav trag na licu. 



Moje mišljenje:
Redermic R sam koristila skoro 2 mjeseca, naime toliko mi je proizvod trajao.
Koristila sam ga svaku večer nakon čišćenja lica i preko njega nisam stavljala druge proizvode (što je moja velika greška, jer mi proizvod dosta isušio lice!). Trebala sam preko staviti hidratantnu kremu.
Psihički sam se pripremila na nus pojave budući da sam prvi put koristila retinol, međutim nus pojava nije bilo. Naime, ako prvi put koristite retinol, lagano peckanje prvih par minuta nakon što stavite proizvod je normalno.
Ja sam nakon tjedan dana korištenja proizvoda primijetila da mi je koža lica isušena, ali nije se ljuštila. Zato sam udnevnoj njezi po pitanju hidratizacije koristila „jače“ prizvode nego obično.
Osjećaj nakon stavljanja Redermic R proizvoda na lice je jako ugodan. Na dodir je lice glatko, a primijetila sam da moje cistične akne puno brže prolaze.
Rezultat: lice mi je postalo svježije (iznenadila sam se jako kada sam to primjetila sama na sebi!), čistije (smanjio se broj mitesera i komedona na bradi), cistične akne bi se pojavile ali su puno brže prolazile jer uopće ne bi došle u stanje upale kada su jako bolne. Što se bora tiče (još uvijek ih nemam puno i one koje imam nisu duboke i jako izražene) nisu nestale, ali mi se poboljšao volumen i koža lice je postalo zategnutija.
Što se mrlja na licu tiče, one nisu nestale, ali su dodatno izblijedile.

Jako sam zadovoljna Recermic R koncentratom i proizvode s retinolom ću nastaviti koristiti. Redermic R sadrži 0,1% retinola, što je mali postotak, pa za neke bolje rezultate je potreban duži period korištenja. Zato razmišljam o korištenju proizvoda s većim postotkom retinola (sada kada znam da moja koža lica dobro podnosi retinol).

Mišljenja sam da sve žene koje imaju realna očekivanja o anti-age učinku će zavoljeti ovaj proizvod.

PR proizvod

Redermic R inenzivni koncentrat možete kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama po cijeni od 266,50kn.

Jeste li koristili neki proizvod s retinolom? Podijelite sa mnom svoja iskustva!

4 komentara

  1. Super recenzija i potpisujem od riječi do riječi!
    Ja sam potrošila 5 ml tester i oduševila se pa sam prije par tjedala uzela full size. Ja ju ne koristim kao anti age nego za akne i mrlje i koristim ju svaku drugu večer, naizmjenično sa Uriage 3 regul, i koža mi dugo nije ovako dobro izgledala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo mišljenje. ja sam je isto koristila zbog mrlja i cisti. Nisam koristila Uriage

      Izbriši
  2. Dobro mi zvuci ova krema, mozda probam ako ne nadjem nesto s vecim koncentracijom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima puno krema s većim koncentratom retinola, ja ti preporučujem Paula`s Choise proizvode

      Izbriši