četvrtak, 29. prosinca 2016.

BEAUTY FAVORITI 2016: Dekorativa


Kao što sam sinoć obećala, nastavljamo s beauty favoritima u ovoj godini. Danas pišem o svojim najdražim dekorativnim proizvodima.





1. Jane Iredale: Pure Pressed Base, Mineral Foundation SPF20, UVA/UVB, PA++


Sve više je u svijetu popularna mineralna kozmetika koja kod nas, na žalost, nije toliko zastupljena. Mojoj koži lica jako odgovara mineralni puder koji se lijepo stopi s kožom, nemam osjećaj težine na licu i izgleda potpuno prirodno. Uz to je vodootporan i pruža odličnu zaštitu od sunčevih zraka. U nazivu se pojavljuje oznaka PA++ koju nemate prilike vidjeti često kod proizvoda sa zaštitnim faktorom. Pripada sustavu oznaka koji je korišten i razvijen u Japanu, a predstavlja umjerenu zaštitu samo od UVA zraka.
Uz puder ide i fiksator Pommisst Hydration Spray koji produžava vijek trajanja pudera na licu. Recenziju ovog mineralnog pudera nisam pisala, ako je želite napišite mi u komentaru.

2. Clinique Superdefense CC Cream SPF30 i theBalm Sexy Mama anti-shine, translucent powder


Jako volim BB i CC kreme, a ovu Clinique CC kremu sam koristila davno i ove godine sam joj se opet vratila. Odlična mi je kao podloga tijekom zime (recenzija).
theBalm Sexy Mama je s pravom hvaljeni matirajući puder koji obavezno stavim nakon CC kreme ili bilo kojeg tekućeg pudera. Odličan proizvod čija kvaliteta i vijek trajanja opravdava njegovu cijenu (recenzija).

3. Ovalni kist


Kada sam ih prvi put vidjela na Instagramu, smijala sam im se. Sada ne mogu zamisliti blendanje CC kreme ili tekućeg pudera bez njih (recenzija).

4. Beautyblender Mikro Mini


Male popularne spužvice redovito koristim za blendanje korektora i pravo su mi otkriće godine (recenzija).

5. Rumenila
Obožavam ih, imam ih jako puno, stalno ih rotiram i sve ih koristim! Ovdje je odabir bio najteži, ali iz priloženih fotografija vam je jasno da su se baš ova 3 trebala naći na ovom popisu.
theBalm Instain long wear powder blush u nijansi Houndstooth (recenzija). Kvaliteta, dugotrajnost na licu, svilenkasta tekstura...savršenstvo u maloj kartonskoj vintage kutijici.


Catrice Blush Artist Shading Palette u nijansi 020 CorAll I Need (recenzija). Kvalitetno drogerijsko rumenilo, prelijepe nijanse, trajnost na licu odlična.


Catrice Multi Matt Blush u nijansi 010 Love, Rose (recenzija). Rumenilo sa mat završetkom odlično za dnevnu varijantu kada samo želite osvježiti lice.


6. Maybelline Color Tattoo mono sjenila za oči



Ove godine je vladala prava pomama za ovim sjenilima. Naravno da sam ih kupila i to čak 4 zbog njihove kvalitete. Recenziju nikada nisam pisala jer su priče o ovim sjenilima iskakale iza svakog kantuna.
Uglavnom, radi se o kvalitetnim sjenilima kremaste teksture. Stajanjem, tekstura se malo stvrdne, ali još uvijek ona meni služe. Ako bih morala birati, najdraža nijansa mi je Creme de Rose 91. 

7. Higlighter


Ponovo borba dva proizvoda, još uvijek ne znam tko je pobjednik.
theBalm Mary-Lou Manizer (recenzija) je predivan higlighter mekane i svilenkaste teksture koji je odlično pigmentiran. Sadrži suptilne svjetlucave čestice i predivne je boje šampanjca.
MAC Mineralize Skinfinish u nijansi Soft & Gentle je mineralni higlighter savršene nijanse koja odgovara gotovo svakoj boji tena. Jako je pigmentiran i sadrži više svjetlucavih čestica pa ga je potrebno oprezno koristiti. Njegovu recenziju vam pišem uskoro.

8. Bobbi Brown Long-wear Gel Eyeliner



Nisam još uvijek vješta u nanošenju eyelinera, ali s ovim originalnim kistićem (čija je cijena veća od cijene tuša!) taj posao je pojednostavnjen do maksimuma. Nijanse nisu crne (jer meni ne stoji crna boja tuša) iako su dosta tamne. Caviar Ink 27 (recenzija) je neka mješavina tamno zelene i smeđe boje, a Espresso Ink 7 je tamno smeđa nijansa.
Kako imam spuštene kapke i rijetke trepavice, tanka linija tuša ispravno povučena uz sam rub gornjeg kapka (naučili su me profići kako se to radi!) sve to popravi. Ovo je cjenovno skuplji proizvod, ali jako kvalitetan, ne mrda sa oka dok ga navečer ne skinem i ne razmazuje se. Sam proizvod jako dugo traje, pa, eto, sve to nekako opravdava cijenu.

9. Essence The False Lashes Mascara Dramatic Volume Unlimited


Od maskare imam velika očekivanja (koja neću sada ponavljati) i nijedna do sada mi ih u potpunosti nije ispunila. Međutim, očigledno je da su mi Essence maskare najdraže i na moju sreću svake godine izbace kolekciju koja sadrži odličnu maskaru. The False Lashes Mascara produži i da volumena mojim trepavicama da one svakodnevno izgledaju pristojno. Uglavnom, ovo je moja najbolja drogerijska maskara u ovoj godini (recenzija).

10. Wet`n`Wild Eyeshadow Primer


Ostala sam ugodno iznenađena kvalitetom ove baze za sjenila, a zbog njene pristupačne cijene sam je nastavila koristiti. (recenzija).

11. Ruž za usne
Konačno sam došla na svoje...obožavam ruževe za usne! Teška srca, smanjila sam izbor što sam više mogla.
Ovu godinu ću pamtiti po tome što sam kupila svoj prvi MAC ruža za usne (recenzija).
Naravno da tu nisam stala, pa sam kupila još jedan koji mi je ipak najdraži. Radi se o svima poznatoj i većini vas dragoj nijansi Mehr (recenzija).


Onda je Essence izbacio svoju liniju mat ruževa pod imenom Matt Matt Matt koji su meni daleko najbolji drogerijski mat ruževi. Jako su postojani na usnama i uopće se ne uvlače u pore usana (recenzija).


Naravno, i njih sam odmah kupila tri (ne daj Bože da ih nestane!) i to u nijansama 02 perfect match , 03 wow effect i 07 it`s a statement.
Prije mjesec dana sam se počastila (izgovarajući se da baš ovu nijansu ruža nemam!) sa Clinique ružom za usne iz njihove nove linije Jolly Pops u nijansi 05 Melon Pop, recenziju pišem ubrzo.


12. Sjajila za usne


Općenito, ne volim sjajila za usne zbog njihove ljepljivosti. Međutim, ostala sam oduševljena Clarins Eclat Minute sjajilima koja uopće ne ostavljaju ljepljiv trag na usnama već ih lijepo hidratiziraju (recenziju još nisam napisala). Ova sjajila imam u nijansama 01, 03, 04 i 05.

13. Parfemi


Kao obožavateljica parfema, odlučila sam svoje favorite godine završiti upravo s njima. Ove godine sam kupila dosta parfema, ali većina njih mi je bila već od ranije draga.
Od novih parfema oduševili su me Boss Ma Vie i Escada Especially.
Pravo otkriće u ovoj godini su mi Zara parfemi. Miris po mom guštu, trajnost solidna, cijena više nego prihvatljiva. Ako ste u prilici, svakako ih probajte. Imam ih četiri: Joyful Tuberose, Zara, Femme i Black Amber (pisat ću vam o njima).
Ljeti volim lagane i svježe mirise, a ovo ljeto sam se kupala u Biotherm Eau Fraiche toaletnoj vodi.



Nema više....nadam se da ste uživali čitati ovaj poduži post.
Pišite mi o kojem proizvodu biste voljeli čitati recenziju.
Imamo li zajedničkih favorita?













Broj komentara: 8

  1. da, clarins, catrice, essence ..možda neke preparate za kosu ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Matt Matt Matt od Essenca dan mi je nezamisliv da mi nisu na usnama (03 je treći kojeg trošim a već je u rezervi i 4 pakiranje), Zara Black Amber?!! Obavezno čitam, sad sam zaintrigirana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti ruževi su čudo!!!
      Ok, ide recenzija parfema nakon Nove godine

      Izbriši
  3. Zainteresirala si me za ove Essence ruzeve. Danas si kupujem jedan. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimljiv izbor. :) Isprobala sam nekoliko proizvoda s tvoje liste i dijelimo mišljenje kada su u pitanju theBalm Sexy Mama puder, MNY Color Tattoo sjenila i Bobbi Brown tuš. :)

    OdgovoriIzbriši