subota, 6. veljače 2016.

NAJGORI BEAUTY SAVJETI IKAD


Kada listate ženske časopise ili surfate internetom, možete naći hrpu loših beauty savjeta koji će vam, ako ih se držite, donijeti više štete nego koristi.
Znanje o kozmetici i sastavu kozmetičkih proizvoda se stalno razvija, pa su i neki načini njege koji su prije 20-tak godina bili prihvatljivi sada dokazani kao netočni.
 Zato vam ovim postom želim skrenuti pozornost na savjete koje nikada nemojte poslušati!

1. PERITE LICE SAPUNOM
Danas svi posežemo za uljnim čistačima lica i tražimo da čistač ne isušuje kožu lica.
Sapun isušuje kožu lica!  Daje vam osjećaj škripave čistoće lica, ali remeti ravnotežu površinskog sloja kože. Zaobiđite svaki proizvod za čišćenje lica koji izaziva osjećaj zategnute i isprane kože!

2. PASTA ZA ZUBE SUŠI BUBULJICE
Pasta za zube sadrži sastojke kao što je triklosan i mentol koji mogu isušiti bubuljice, ali pri tome i jako isušiti kožu. Nemojte riskirati! Koristite proizvode na bazi BHA kiseline koji pomažu uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože i čiste začepljene pore. Također, ti proizvodi djeluju antiseptički i umanjuju upalne procese. Obavezno izbjegavajte proizvode s BHA kiselinom ako ste alergični na salicilnu kiselinu!

3. AKO VAS PROIZVOD PEČE KADA GA STAVITE NA LICE, TO ZNAČI DA ON DJELUJE
To ne znači niti da proizvod djeluje, niti da ne djeluje! Ako na licu imate neku ranicu ili aknu, može se dogoditi da vas krema koju inače koristite peče ali samo na tom mjestu. U slučaju da kremu koristite prvi put i imate osjećaj žarenja po cijelom licu, odmah prestanite sa daljnjim korištenjem.

3. TESTIRAJTE NIJANSU PUDERA NA ZAPEŠĆU RUKE
Ako želite baciti teško zarađeni novac, onda da. Prilično sam sigurna da to ne želite!
Tekstura i boja kože na zapešću nije ista kao na licu.
Nijanse pudera uvijek isprobajte na prijelazu čeljusti i vrata i pogledajte kako izgleda na prirodnom svjetlu.

4. STARU ČETKICU ZA ZUBE KORISTITE ZA PILING USANA
Koža na usnama je jako nježna i trljanje četkicom za zube usne može ozlijediti. Ako želite imati lijepe i mekane usne koristite piling za usne,a nakon njega bogato nanesite balzam za usne.

5. PROIZVODI ZA NJEGU KOSE RIJEŠIT ĆE VAS ISPUCALIH VRHOVA
Ovo je velika zabluda ili marketinški trik! Kod ispucanih vrhova jedina pomoć su škare i šišanje.

6. KOSA SE „NAVIKNE“ NA ŠAMPON
Uloga šampona je da očisti kosu i vlasište, te da ukloni masnoću od različitih sredstava za stiliziranje kose. iako izgleda čudno, ali puno žena dobro ne ispere kosu i/ili regenerator što kosi daje mastan izgled. Postoje šamponi za temeljito čišćenje vlasišta koji se koriste jednom mjesečno i to točno po uputama.

7. KREMA PROTIV HEMOROIDA POMAŽE KOD NATEČENIH PODOČNJAKA
Pročitala sam da ovo primjenjuju Sandrs Bullock i Rose McGowen. Ostala sam blago zatečena ovim savjetom...

8. LAK ZA KOSU UMJESTO FIKSATORA MAKEUPA
U salonu ste vidjeli kada vam frizerka prska lak za kosu da vam rukom zaštiti lice! Lak za kosu će začepiti pore na licu. Utrošite novac i kupite fiksator makeupa!

9. SMEĐI ŠEĆER I VODA ĆE IZRAVNATI KOSU
Zaboravite! Kosa će vam nakon ovog tretmana biti samo ljepljiva.

10. DRVENE BOJICE KAO OLOVKA ZA OČI
Olovke za oči sadrže posebne sastojke koje ne iritiraju oči. Ako u tu svrhu koristimo drvene bojice može doći do iritacije ili upale oka.


Koji su najgori beauty savjeti koje ste vi čuli?

Broj komentara: 12

  1. Bojice kao olovka za oči?? E taj biser još nisam čula. Slažem se sa svime da su gluposti, osim s ovime da se stavi pasta za zube na bubuljice. Ako se stavi lokalno na bubuljicu, neće uzrokovati isušivanje. Nedavno sam kupila Uriage pastu koja ima istu svrhu, ali prije sam uvijek koristila običnu pastu za zube i nije bilo nikakvog isušivanja. Naravno, ako se koristi kontrolirano i isključivo na bubuljici. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja Uriage pastu za sušenje bubuljica i jako sam zadovoljna kako radi.Zubnu pastu ipak izbjegavam nanositi na bubuljicu ili herpes

      Izbriši
  2. S trecom se u potpunosti slazem, meni na ruci odgovara puder koji je mozda za 3 nijanse svijetliji od tena :D
    i ovo za olovke i drvene bojice prvi put cujem, boze sacuvaj..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S odabirom nijanse pudera treba biti jako oprezan. Puno toga nas može navesti na kupnju krive nijanse, a od svega mi je najgore umjetno svjetlo u parfumerijama.
      Što se bojica tiče, ja prosto ne mogu vjerovati da ih netko koristi kao olovke za oči!

      Izbriši
  3. Odličan post ali kod posebnog fiksatora za lice treba provjeriti sastav, obično je isti kao kod laka za kosu :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne mogu se sad sjetiti ni jednog lošeg savjeta kojeg sam dobila, ali sam negdje čitala D.I.D. ideju kako napraviti balzam za usne u boji te kad sam pročitala da se stavlja sjenilo za oči u to kako bi se dobila željena boja, odustala sam od čitanja. Nonsense :/

    OdgovoriIzbriši
  5. hahaha ovo s drvenim bojicama je presmiješno :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Danas na internetu možemo naići na razno razne savete, ima ih, svakako, korisnih, smešnih ali čak i bizarnih. Ne mogu trenutno da se setim nekog koga bih izdvojila. Drago mi je da si sa nama podelila ovu listu pogrešnih verovanja, sigurno će mnogi nešto naučiti. :)

    OdgovoriIzbriši